عیدانه مدیریت شهری به اهالی محدوده جاده سیمان مشهد سخنگوی شورای شهر مشهد مطرح کرد: لزوم تفویض اختیارات کمیسیون ماده ۵ به کلانشهرها افزایش ۳۰ درصدی نیرو‌های کارگری شهرداری مشهد در شب‌های قدر همراهی مشهد با پویش جهانی «ساعت زمین» سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوسرانی مشهد به حرم مطهر در سالروز شهادت حضرت علی(ع) کاهش محسوس دما در مشهد فردا جمعه (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) شهردار مشهد: تست گرم فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد ١٨ فروردین انجام می‌شود یک قلاده گرگ هار در مشهد زنده‌گیری شد + عکس سرویس دهی رایگان قطار شهری مشهد در روز شهادت امام علی(ع) | فعالیت قطار شهری در شب های قدر تا پایان مراسم سومین دوره پویش «مشهد مهربان» در مشهد آغاز شد+ فیلم شهردار مشهد مطرح کرد؛ تجلی ظرفیت‌های شورای اجتماعی محلات در پویش «مشهد مهربان» خدمات‌رسانی رایگان خطوط قطار شهری و اتوبوسرانی مشهد در شب‌های قدر + فیلم ورود بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر به خراسان رضوی (۸ فروردین ۱۴۰۳) خدمت رسانی ۳۵ هزار ناوگان مسافربری برون شهری به زائران و مسافران نوروزی مشهد مراسم شب‌های قدر در گلزار مطهر شهدای بهشت رضا (ع) برگزار می‌شود «جناب خان» و فرزاد حسنی روی آنتن شبکه نسیم می‌روند فرماندار مشهد: رضایت زائران از اقدامات شهرداری مشهد در استقبال از بهار ملموس است اسکان ۸ هزار زائر نوروزی طی هشت روز در سالن‌های ورزشی شهرداری مشهد «سید ناصر نعمتی» به عنوان مدیرکل حوزه استاندار خراسان رضوی منصوب شد حاجی بگلو: واگذاری اختیار کمیسیون ماده ۵ به شهرداری‌ها باعث رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال می‌شود + ویدئو
سرخط خبرها

حذف تکراری‌ها

  • کد خبر: ۱۹۲۲
  • ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
حذف تکراری‌ها
شورای شهر، شهرداری را به تعیین تکلیف نام‌های مشابه معابر مکلف کرد

شورای اسلامی شهر مشهد، مدیریت شهری را مکلف به تعیین تکلیف نام های تکراری معابر کرد که بر این اساس شهرداری حداکثر ظرف 3ماه باید برنامه تغییر نام های مشابه را ارائه کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در شصت و پنجمین جلسه علنی این شورا در باره این دستور کار گفت: وجود اسامی تکراری در خیابان های مشهد، یکی از موضوعات فرهنگی و اجتماعی مورد مراجعه و بحث شهروندان و سازمان های خدمات رسان است.
احسان اصولی ادامه داد: بر اساس آمار 80 معبر، 31 نام تکراری دارد. این اسامی تکراری، خدمات رسانی سازمان هایی مانند اورژانس، پست و آتش نشانی را با مشکل روبه رو کرده است.وی در ادامه با استناد به گفته های مدیرعامل سازمان آتش نشانی گفت: ایجاد یک ایستگاه جدید آتش نشانی در شهر با هزینه های بسیار، سبب می شود تنها 3ثانیه زمان رسیدن آتش نشانی به محل حادثه کم شود؛ با این حال اپراتورهای خدمات رسان مجبورند برای دریافت نشانی دقیق محل حادثه، چند دقیقه وقت بگذارند و گاه اسامی تکراری معابر، مشکلاتی را در رسیدن این سازمان ها به محل حادثه ایجاد می کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر ادامه داد: در حال حاضر کمتر خیابان جدیدالاحداثی داریم و اگر این 31 نام تکراری حذف شود، می توان نام شخصیت ها و افراد جدید را جایگزین نام های تکراری کرد.
وی تأکید کرد: تغییر نام ها باید بر اساس قدمت معابر و میزان پذیرش مردم باشد؛ زیرا در حال حاضر خیابان هایی داریم که مردم با نام دیگری آن ها را می شناسند. این موارد را باید شهرداری احصا کند و شاخص بندی شده در قالب برنامه ای مشخص ارائه دهد.به گفته وی، سازمان اجتماعی و فرهنگی و کمیته نام گذاری نیزقرار است سامانه یکپارچه ای برای برنامه ریزی ایجاد کنند تا بانک اطلاعاتی دقیقی برای نام گذاری وجود داشته باشد. در حال حاضر، به نام برخی شهدا چندین معبر وجود دارد و درمقابل جای نام برخی شخصیت ها بر روی معابر خالی است.
در ادامه جلسه، محمد هادی مهدی نیا، رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر، در پیشنهادی خواستار شد: نام گذاری ها به نحوی باشد که به سمت استفاده از واژه های کم برای نشانی های کوتاه و درست پیش برویم؛ همانند نام گذاری خیابان های توسعه یافته که اکثرا سه واژه ای هستند.
در ادامه این دستور کار به تصویب اعضای شورای شهر مشهد رسید.


تعیین تکلیف خرید و تأمین تجهیزات مورد نیاز پروژه ها
در ادامه جلسه، علیرضا شهریاری، عضو شورای شهر مشهد، لایحه مربوط به دستور مشترک کمیسیون های اقتصادی، برنامه بودجه عمران و حقوقی را قرائت کرد. موضوع این لایحه ، شناسایی و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای اجرای پروژه های مشهد و نیز لایحه ای درباره مجوز انعقاد تفاهم نامه با سازمان عمران شهرداری برای خرید و تأمین ماشین آلات و تجهیزات بود.
محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر درباره این لایحه ها گفت: این دو لایحه به دلیل اشتراکاتی که داشتند، به صورت یک دستور کار به صحن علنی شورای شهر مشهد ارائه شدند. این دو لایحه در 4کمیسیون بررسی شدند و نظریه مشترک دارند.ودیعی، دیگر عضو شورای شهر، در ادامه توضیح داد: در لایحه بودجه بخشی از منابع مورد نیاز برای پروژه های عمرانی در قالب فعالیت اقتصادی و به شکل غیر نقد و از طریق واگذاری اموال و مجوزهای ساختمانی در نظر گرفته شده است. همچنین تبصره ای لحاظ شده که به شهرداری اجازه می دهد تا 1000 میلیارد تومان پروژه های درآمد هزینه ای داشته باشد که خود این موضوع، یک نوع فعالیت و تأمین مالی به صورت غیر نقد است.وی بیان کرد: سازمان ها برای برخی واگذاری ها به مجوزهایی نیاز داشتند که این لایحه برای این منظور ارائه شد.
بر اساس ماده واحده این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده می شود که در راستای اهداف و سیاست های شورای شهر و مدیریت شهری و نیز براساس بودجه سالانه، برای اجرای پروژه های عمرانی و فنی، نسبت به شناسایی سرمایه گذار یا پیمانکار اقدام کند. در بخشی از تبصره ها آمده که شهرداری مشهد موظف است بار مالی مصوبه را در اصلاح لایحه بودجه 98 در نظر بگیرد. همچنین اخذ امتیازات مصوبه حداکثر 6ماه پس از پایان قرارداد امکان پذیر است؛ در غیر این صورت امکانات و امتیازات به نرخ روز محاسبه می شود.
در بخشی از این لایحه آمده است: شهرداری اجازه دارد در راستای بودجه مصوب و از طریق سازمان عمران شهرداری مشهد برای اجرای پروژه های آسفالت و راه سازی نسبت به خرید تجهیزات و تأمین مصالح تا سقف 2 هزار و 500 میلیارد ریال از محل تبصره 35 بودجه 98 و مطابق مفاد اقدام کند.
در این باره احمد نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد، نیز گفت: این لایحه در حقیقت به دنبال گسترش فعالیت عمرانی در شهر است؛ به عبارتی ابزاری برای تأمین منابع مالی است. با این حال سعی شده است مصوبه فرایندی مستقیم میان منابع غیرنقد و پروژه ها داشته باشد تا کار را تسهیل کند.
وی افزود: در بودجه شهرداری 3 هزار میلیارد تومان برای پروژه هایی که قرار است با این شیوه اجرا شود، داریم و با این مصوبه به نوعی دستور العمل اجرایی آن را تدوین و مصوب می کنیم.
در ادامه جلسه، حمیدرضا موحدی زاده، نایب رئیس شورای شهر مشهد، درخواست طرح سؤال داد و گفت: بهتر است درباره این دستور کار برای مردم یک روشنگری صورت پذیرد. در متن ماده واحده آمده است که هدف از این اقدام، تسهیل در پروژه های عمرانی و از طریق منابع مالی غیر نقد است. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم، این است که زمین ها و منابع غیر نقد، منابع استراتژیک و داشته های یک شهر است. هنر یک مسئول این است که فعالیت های درآمدزا داشته باشد یا بتواند از محل عوارض و منابع دولتی، پروژه های خود را وارد فاز اجرا کند.وی ادامه داد: بنابراین اگر اموال شهرداری را در قبال یک پروژه یا آسفالت یا خرید ماشین آلات به سمت منابع غیر نقد ببریم، اقدام درستی نیست.در ادامه نوروزی در پاسخ گفت: زمین ها و اموال غیرنقدی که شما به آن اشاره کردید، همه بخشی از درآمد جاری شهرداری است که می توانیم استحصال کنیم.
اژدر اژدری، معاون اقتصادی شهردار مشهد، نیز تبدیل زمین و اموال غیرنقد شهرداری ها به دارایی را راهی برای تبدیل درآمد دانست و خاطرنشان کرد: این اموال برای پروژ ه های عمرانی استفاده می شود که به نوعی دارایی است و حتی بیشتر از زمین می تواند بستری برای کسب درآمد باشد.
در نهایت این دستور کار با رأی موافق اعضای شورای شهر به تصویب رسید.


تصویب قرارداد یک پروژه مشارکتی
قرارداد پروژه مشارکتی دلاوران لواسان، دیگر دستور کار شورا بود که نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی شورا، در باره این دستور کار گفت: این پروژه 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. قدر و سهم شهرداری در این پروژه 63/13 درصد است و بقیه متعلق به سرمایه گذار است؛ زیرا شهرداری فقط در بخشی از پروانه مشارکت می کند. همچنین آورده شهرداری برای پروانه مازاد 215 میلیارد ریال محاسبه شده است. با توضیحات نوروزی، دستور کار این قرار داد پروژه مشارکتی نیز به تصویب رسید.
در ادامه جلسه علنی شورا، لایحه ای درباره اصلاحیه سازمان اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی بررسی و این دستور به اتفاق آرا مصوب شد.
لایحه بررسی اساسنامه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری مشهد، دستور بعدی شورا بود. معاون برنامه ریزی و توسعه شهردار مشهد در این باره گفت: در ابلاغی که برای اساسنامه این سازمان گرفتیم، وزارت کشور کلمه « امور زیارت» را هم به عنوان این اساسنامه افزوده است. در جریان بررسی این دستور کار موحدی زاده، نایب رئیس شورا، نیز خواستار افزوده شدن عنوان «گردشگری» به اساسنامه این سازمان شد و گفت: درست است که کلمه «گردشگری» یک کلمه است، اما از نظر معنایی تفاوت بسیاری دارد.
در ادامه رئیس شورای شهر مشهد به این نکته اشاره کرد که « افزودن این یک کلمه، عنوان این سازمان را طولانی و پنج واژه ای می کند که در امور اداری و نامه نگاری ها مشکل ایجاد می کند.»
اصولی در ادامه،وضیح داد که عنوان سازمان فرهنگی و اجتماعی، دربرگیرنده همه این امور است. اعضا با قبول همین عنوان یعنی «سازمان فرهنگی و اجتماعی» این دستور کار را به تصویب رساندند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->