پیدا شدن گوشت الاغ در یکی از هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی برنامه افزایش ظرفیت تولید روزانه پارس در سال جدید بیش از ۹۰ تن تخم مرغ غیر بهداشتی در شهرستان مشهد کشف و توقیف شد کم فروشی یک نانوایی در مشهد را به پلمب کشاند (۹ فروردین۱۴۰۳) جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۳ + جدول ۴۲ واحد گرانفروش و متخلف در مشهد پلمب شدند (۹ فروردین ۱۴۰۲) آغاز حراج‌های خرده‌فروشی اموال تملیکی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ حقوق ورودی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار مشخص شد تعریف ۱۶ پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال جدید | اختصاص بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد! (۸ فروردین ۱۴۰۳) مصرف بنزین دوباره اوج گرفت (۸ فروردین ۱۴۰۳) اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از فروردین + ویدئو ۲ کافی شاپ به دلیل تخلفات صنفی در مشهد پلمب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳)  ۲۲ مرکز متخلف در خراسان رضوی پلمب شد  نگرانی طلافروشان از گرایش مردم به خرید طلای مستعمل رشد ۳ درصدی بورس در اولین هفته کاری سال جدید (۸ فروردین ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: دولت با افزایش ۱۰۰ هزار میلیاردی بار مالیاتی بودجه توسط مجلس مخالف است آخرین قیمت گوشی‌های روز در بازار | آیفون ۱۳ حداقل ۴۰ میلیون تومان شد + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات سایپا + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) جدی شدن احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران آیین‌نامه دستمزد  ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد ویدئو| توضیحات رئیس سازمان برنامه بودجه درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو (۸ فروردین ۱۴۰۲) فرودگاه‌ها زیر ذره بین نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری جزئیات پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری از ۹ فروردین ماه سهمیه ویژه اقلام اساسی به استان‌های مسافرپذیر تخصیص می‌یابد
سرخط خبرها

افزایش قیمت ماسک هم‌زمان با شیوع دوباره کرونا

  • کد خبر: ۳۳۰۹۷
  • ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
افزایش قیمت ماسک هم‌زمان با شیوع دوباره کرونا
با اجباری شدن استفاده از ماسک در همه مکان‌های عمومی و محل‌های تجمع طبق دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا، این روز‌ها بار دیگر تقاضا برای این کالا افزایش یافته است. همین موضوع باعث افزایش تقاضا و به‌دنبال آن کاهش عرضه و افزایش قیمت ۲۰ تا ۴۰ درصدی قیمت ماسک در بازار مشهد شده است.
ملیحه فلاح/ شهرآرانیوز - حتما روز‌های اولی را که خبر شناسایی اولین بیماران کرونایی در کشور پیچید، به یاد دارید. در آن روز‌ها همه با مشکلات و به دنبال آن نیاز‌های جدیدی روبه‌رو بودیم که یکی از این نیاز‌ها  تأمین ماسک بود. در همان موقع کاسبان کرونا کار خود را آغاز کردند و در اوج تقاضای مردم برای این کالا، دست به احتکار زدند. از طرفی افزایش تقاضا و هجوم مردم برای خرید ماسک باعث کم‌یاب شدن آن در بازار و به دنبال آن کمبود در مراکز درمانی شد.
با‌این‌حال تلاش مسئولان برای جلوگیری از تخلف و احتکار از یک‌سو و به میدان آمدن گروه‌های جهادی و تولید‌کننده‌ها برای تولید ماسک از سوی دیگر باعث فروکش کردن تب خرید این کالا در بازار و افزایش عرضه شد.
 
تا هفته گذشته عرضه ماسک به بازار خوب پیش می‌رفت، اما اکنون با اجباری شدن ماسک در همه مکان‌های عمومی و محل‌های تجمع طبق دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا، این روز‌ها بار دیگر تقاضا برای این کالا افزایش یافته است. همین موضوع باعث افزایش تقاضا و به دنبال آن کاهش عرضه و افزایش قیمت ۲۰ تا ۴۰ درصدی قیمت ماسک در بازار مشهد شده است.
برای بررسی وضعیت قیمت و موجودی ماسک در بازار به سراغ چند داروخانه وفروشگاه‌های تجهیزات پزشکی در خیابان چمران رفتیم. مسئول فروش یکی از داروخانه‌های اطراف میدان امام رضا (ع) با نشان دادن آخرین جعبه ماسک معمولی ۵۰ عددی به شهرآرا گفت: از ۲‌روز قبل به شرکت‌ها سفارش داده‌ایم، اما هنوز خبری از کالا نیست. او با بیان اینکه قیمت‌ها ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: چند روزی است که تقاضا برای خرید ماسک افزایش یافته و تب و تاب بازار دوباره بالا رفته است.

بعد از آن به سراغ یکی از مغازه‌های فروش تجهیزات پزشکی در همان اطراف رفتیم. فروشنده با بیان اینکه ماسک‌ها انواع مختلفی دارد، ولی ماسک ۳ لایه معمولی حدود ۲۰‌درصد افزایش قیمت داشته است، گفت: هنوز از خرید قبل چندتایی داریم که بسته‌های ۵‌عددی را ۶۰۰۰ تومان می‌فروشیم، اما اگر اکنون بخواهیم ماسک خریداری کنیم، حداقل باید ۲۰ درصد بیشتر هزینه بپردازیم.

داروخانه‌ها و فروشگاه‌های بعدی نیز صحبت‌هایی مشابه هم داشتند. یکی دیگر از مسئولان فروش داروخانه‌ای در خیابان چمران با اشاره به اینکه تولید‌کننده‌ها تعداد محدودی ماسک در اختیار ما قرار می‌دهند گفت: ماسک فقط به صورت نقدی به ما فروخته می‌شود. قیمت بسته ۱۰۰ عددی ماسک که هفته گذشته ۱۳۰‌هزار تومان می‌خریدیم، ۲ روز قبل به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
 

تولید با یک‌بیستم ظرفیت

یکی از تولیدکنندگان مشهدی که خط تولید جدید خود برای تولید ماسک ۳ لایه بهداشتی را در ابتدای سال راه‌اندازی کرده بود با بیان اینکه کش و سیم وجود دارد، اما پارچه کم است. با دلخوری از وضعیت نظارت در این زمینه گفت: به جای اینکه مواد اولیه به تولید‌کننده برسد، در دست دلال است. او با تأکید براینکه اگر مواد اولیه وجود داشته باشد دستگاه‌های خط تولید کارخانه‌اش ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار ماسک در روز را دارد اظهار کرد: اکنون روزی ۱۰ هزار عدد از این کالا یعنی یک بیستم ظرفیت، ماسک تولید می‌کنیم.
 
 

سوداگری می‌شود

جواد حسین‌پور که شغل اصلی او تولید پوشاک است در اسفند‌ماه که نیاز جامعه به ماسک بسیار بالا رفته بود با کسب تأییدیه لازم اقدام به تولید ماسک کرد، اما پس از مدتی که تولید افزایش و نیاز جامعه تأمین شد او نیز از این کار دست کشید. این تولید‌کننده در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه اکنون در بازار مواد اولیه سودا‌گری می‌شود ادامه داد: کم‌لطفی مواد‌اولیه‌فروشان و بعضی تولید‌کننده‌ها باعث شد که اکنون قیمت تمام‌شده تولید ماسک با قیمت عرضه در بازار بسیار متفاوت باشد.
او در حضور خبرنگار شهرآرا با یکی از واسطه‌گران فروش پارچه ماسک تماس گرفت. واسطه‌گر در پاسخ به ادعای نیاز او برای پارچه این‌طور گفت که حدود ۱۰ روز است کارخانه‌ها به او پارچه نمی‌دهند و اکنون بازار با کمبود پارچه مواجه است.
 

نبود مواد اولیه ظرفیت تولید را کاهش داد

رئیس اتحادیه صنف تجهیزات پزشکی مشهد نیز با یک حساب سرانگشتی اعلام کرد که تقاضای روزانه ماسک در مشهد در بهترین حالت ۱۰ برابر میزان تولید است. آن‌طور که مجید مقدم می‌گوید: اگر کودکان و افرادی را که از خانه خارج نمی‌شوند کنار بگذاریم، در خوش‌بینانه‌ترین حالت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت مشهد حداقل در روز به یک عدد ماسک نیاز دارند، این در حالی است که تولید روزانه ماسک در استان ۱۰۰‌هزار عدد است. او به سفارش خرید ۲ میلیون ماسک از کارخانه‌ای در یکی از استان‌های کشور در پنجشنبه هفته گذشته اشاره کرد و افزود: قیمتی که در آن روز به من اعلام شد برای هر عدد ماسک استاندارد ۱۵۰۰ تومان بود، اما روز شنبه که قرار بود بار ارسال شود کارخانه قیمت را به ۱۸۰۰ تومان افزایش داد.

مقدم با اشاره به محدود بودن مقدار پارچه‌ای که برای تولید ماسک‌های ۳ لایه بهداشتی وجود دارد ادامه داد: این پارچه‌های مخصوص فقط در چند کارخانه کشور تولید می‌شود و اکنون تولید‌کننده‌ها با کمبود مواد اولیه مواجه شده‌اند. به گفته مقدم تعداد دستگاه‌های تولید ماسک که در مشهد است، ظرفیت تولید بیش از یک میلیون ماسک را دارد، اما موضوع مهم تأمین مواد اولیه به خصوص «ملت‌بلون» لایه وسط ماسک است. او این را هم گفت که اکنون حدود ۳۰ دستگاه برای تولید ماسک بهداشتی در استان وجود دارد که به دلیل نبود مواد اولیه غیر فعال است.

امیر دلداری، مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد، نیز از جدی‌تر شدن گشت‌های بازرسی برای کنترل بازار مواد ضد‌عفونی‌کننده و ماسک خبر داد و به شهرآرا گفت: ماسک‌های موجود در بازار حتما باید دارای مجوز دانشگاه علوم‌پزشکی باشند و همچنین بر اساس نرخ مصوب به فروش برسند. در غیر این صورت با فروشنده برخورد خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->