منابع خبری از پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین در جنوب افغانستان خبردادند طالبان قرارداد ساخت مرحله دوم قطعه چهارم راه آهن هرات_خواف را امضا کردند وقوع انفجار در کابل (۹ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی نجیب بارور، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی حکیم بینش، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی محمدکاظم کاظمی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) طالبان: ایران کمی دیگر حضور مهاجران را تحمل کند واکنش سفیر سابق ایران در کابل به موضع دوگانه طالبان به حادثه تروریستی کرمان و مسکو افزایش سه برابری ابتلا و ۱۰ برابری مرگ بر اثر بیماری تب کنگو در افغانستان (۳ فروردین ۱۴۰۳) وقوع انفجار شدید در پایتخت افغانستان (۲ فروردین ۱۴۰۳) داعش عامل انفجار قندهار است (۲ فروردین ۱۴۰۳) انفجار در قندهار افغانستان ( ۲فروردین ۱۴۰۳) سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: ما در جام ملت‌های آسیا تازه واردیم افغانستان، تولیدکننده عمده «شیشه» | قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش محسوسی نداشته است کرزی خطاب به طالبان: مدارس را به روی دختران باز کنید یک روزنامه اسپانیایی: اگر افغانستان خشخاش کشت نکند هزاران نفر در اروپا می‌میرند نمایندگان جامعه‌ تشیع افغانستان پیشنهادات خود را به‌صورت کتبی به طالبان سپردند ابراز نگرانی گزارشگران بدون مرز درباره تاثیر منفی محدودیت‌های طالبان بر چشم‌انداز رسانه‌های افغانستان لحظه افطار بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان + فیلم افزایش ۳۸ درصدی کودکان کار در افغانستان
سرخط خبرها

ظهره‌وند: نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است

  • کد خبر: ۴۹۸۰۶
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
ظهره‌وند: نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است
سفیر سابق ایران در افغانستان تأکید کرد که نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است و ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد. ایران به صدور گاز به افغانستان از نگاه توسعه و امنیت نگاه می‌کند تا فروش گاز و بحث اقتصادی.

به گزارش شهرآرانیوز - سفیر سابق ایران در افغانستان با تأکید بر اینکه نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است، گفت: ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد. توسعه افغانستان در واقع برای ما یک هدف راهبردی است و از این طریق می‌توانیم شرق کشور را فعال کنیم.

 

ابوالفضل ظهره‌وند، درباره برنامه صادرات گاز به افغانستان اظهار کرد: درست است که افغانستان ذخایر گازی چشمگیری دارد، اما فعلا قابل استحصال نیست. این کشور اکنون بخش عمده نیازهای سوختی خود را از خارج وارد می‌کند، بنابراین نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است.

 

وی درباره موضوع تأمین امنیت خطوط لوله گاز در این کشور گفت: مسئله امنیت حل‌شدنی است. در گام اول به سمت زرنج و هرات و از مرز دوغارون که از امنیت خوبی برخوردارند، می‌توان صادرات داشت. این مسیرها مبادی ورود و خروج کالا و ترانزیت و انجام تجارت هستند، ولایت هرات هم کشش خوبی دارد، بنابراین در گام اول محدودیت و مانعی نیست و ما می‌توانیم گاز را برای مصرف مردم افغانستان ارسال کنیم و در گام‌های بعدی به سمت شرق و چین، تاجیکستان و حتی پاکستان برویم.

 

سفیر سابق ایران در افغانستان خاطرنشان کرد: ما مشکلی از نظر عرضه گاز نداریم، مسئله ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی است که باید طرف افغان ایجاد کند. این کشور میزانی گاز به صورت مایع دریافت می‌کرد، شاید بتوانند در مرز کارخانجاتی راه بیندازند و گاز ایران را با کامیون حمل کنند، بخشی هم از مسیر خط لوله خواهد بود که نیاز به زیرساخت است. هر قدر آن‌ها در این حوزه فعال‌تر باشند و سرمایه‌گذاری کنند، امکان دریافت بیشتری را خواهند داشت.

 

وی با بیان اینکه راهبرد ایران تأمین ثبات و امنیت پایدار در افغانستان است، خاطرنشان کرد: این گاز می‌تواند به مناطق شرقی چین هم کشیده شود، نکته دیگر اینکه این گاز از جنبه توسعه افغانستان برای ایران اهمیت دارد. هر قدر افغانستان توسعه‌یافته‌تر باشد، امنیت هم در منطقه پایدار و باثبات‌تر خواهد شد.

 

ظهره‌وند تأکید کرد: اگر کارخانجات مرزی و بازارچه‌های مشترک مرزی رونق بگیرد، مردم بیشتری در این مناطق سکونت و حضور خواهند داشت و فعالیت‌های اقتصادی و تجاری افزایش می‌یابد، برای ایران هم امنیت نوار شرقی را در پی خواهد داشت که بسیار اهمیت دارد، بنابراین ایران به صدور گاز به افغانستان از نگاه توسعه و امنیت نگاه می‌کند تا فروش گاز و بحث اقتصادی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->