رایزنی تلفنی استاندار خراسان رضوی و والی هرات برای تسهیل تردد کامیون‌ها در مرز مشترک قصد صهیونیست‌ها برای بستن مسجدالاقصی به مدت ۱۶ روز شهادت ۹ تن در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان الشرق: ایران و سودان به صورت متقابل سفیر تعیین کردند امیرعبداللهیان در راه عشق‌آباد (۸ فروردین ۱۴۰۳) اذعان صهیونیست‌ها به ناکامی درترور رهبران حماس و نجات اسرا حزب‌الله طی یک روز ۵ بار پایگاه‌های رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد مزایده ملک ۶۵ هزار متر مربعی امیرمنصور آریا به دلیل معوقات مالیاتی رئیس‌جمهور در دیدار با اسماعیل هنیه: شکست‌های طوفان‌الاقصی برای رژیم صهیونیستی جبران‌پذیر نیست رئیس‌جمهور: تصادفات جاده‌ای نگران‌کننده و نقطه مقابل نشاط اجتماعی است سخنگوی دولت: ضوابط اجرایی حقوق و دستمزد جدید به تصویب دولت رسید | افزایش جریمه رانندگی تصویب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳) حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان اسکان بیش از ۴۰ هزار زائر نوروزی در بوستان غدیر مشهد (۸ فروردین ۱۴۰۳) مراسم وداع با پیکر شهید حاج ابوالفضل لطیف زاده در مشهد (۸ فروردین۱۴۰۳) + ویدئو صندوق بین‌المللی پول ۸۸۰میلیون دلار وام به اوکراین داد | زلنسکی: خرجِ مبارزه با تهاجم روسیه می‌شود حمله هوایی رژیم صهیونیستی به لبنان (۸ فروردین ۱۴۰۳) فرانسه و ترکیه همکاری نظامی با اسرائیل را تکذیب کردند آمریکا: حمله هوایی به سوریه کار ما نبود آمریکا: همکاری گازی پاکستان با ایران خطرناک است حمله پهپادی مقاومت عراق به اسرائیل اذعان رژیم صهیونیستی به کشته شدن اسیر خود در غزه نشست رمضانی رئیسی با خیّران + فیلم
سرخط خبرها

خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان سرانجام تأیید شد

  • کد خبر: ۵۰۱۹۰
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان سرانجام تأیید شد
پنتاگون اعلام کرده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از ترک کاخ سفید، تعداد نیرو‌های آمریکایی در افغانستان را از ۴۵۰۰ به ۲۵۰۰ نفر کاهش خواهد داد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ پنتاگون اعلام کرده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از ترک کاخ سفید، تعداد نیرو‌های آمریکایی در افغانستان را از ۴۵۰۰ به ۲۵۰۰ نفر کاهش خواهد داد. پنتاگون همچنین از خروج ۵۰۰ نیروی آمریکایی از کشور عراق خبر داد. به گزارش «الجزیره»، کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، تأیید کرده است که حدود ۱۵۰۰ سرباز تا ۱۵ ژانویه از افغانستان خارج می‌شوند و ۵۰۰ نیروی دیگر نیز از عراق به خانه بازمی‌گردند و درنتیجه تعداد نیرو‌های آمریکایی در این دو کشور به ۲۵۰۰ نفر می‌رسد.
 
این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که ترامپ، وزیر دفاع پیشین خود، مارک اسپر را که بر لزوم حفظ نیرو‌های آمریکایی در افغانستان تأکید کرده بود، اخراج کرد. خروج نیرو‌های آمریکایی از کشور‌های خارجی، بخشی از تلاش‌های ترامپ برای تحقق وعده‌های انتخاباتی وی در سال ۲۰۱۶، مبنی‌بر پایان‌دادن به «جنگ‌های بی‌پایان آمریکا» و «حفظ میراث» خود است.

بسیاری از تحلیلگران باور دارند که عقب‌نشینی نابهنگام نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، امنیت شکننده در این کشور را تضعیف می‌کند و به مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و نیرو‌های طالبان لطمه می‌زند. این اقدام ممکن است سبب شود که جو بایدن، رئیس‌جمهور آینده آمریکا، اعزام مجدد نیرو‌ها به افغانستان را مورد بررسی قرار دهد. انجام این امر برای بایدن، با توجه‌به عواقب اقتصادی ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا و افکار عمومی که عمدتا مخالف جنگ در خارج از مرز‌های آمریکا هستند، بسیار دشوار خواهد بود.
 
اندکی پس از اعلامیه پنتاگون، میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس سنا، درباره هرگونه تغییر عمده در سیاست‌های دفاعی یا سیاست خارجی آمریکا، ازجمله خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و عراق، طی دو ماه آینده تا تحلیف رئیس‌جمهور جدید، هشدار داد.
 
در این‌بین، به نقل از «آسوشیتدپرس»، فیلیپو گراندی، یکی از مقام‌های ارشد سازمان ملل در امور پناهجویان، پس از سفری به افغانستان گفته است که اگر روند مذاکرات صلح افغانستان با شکست مواجه شود و خشونت‌ها در این کشور ادامه یابد، و همچنین با‌توجه‌به آغاز فصل سرما و افزایش مبتلایان به همه‌گیری کرونا، افغانستان با بحران بشری روبه‌رو خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->