ره‌باغ بهشت؛ بهشت آثار تاریخی مشهد ابلاغ دستورالعمل بهره‌برداری و نگهداری بوستان‌ها و سایت‌های بانوان در مشهد اراده قاطعی برای توقف فعالیت پیمانکار معدن دیزدر وجود ندارد | چوب حراج به میراثی ۴۰۰۰ ساله معضل تجمع مراکز درمانی در  احمدآباد مشهد با ابزار‌های تشویقی حل می‌شود استاندار خراسان رضوی: روح معنوی اسلام در بناها بروز می‌کند طراحی داشبورد مدیریتی جرائم و تخلفات شهری در مشهد | اولین داشبورد جرائم شهری در کشور آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگ‌ترین دهکده مدرن ورزشی شرق کشور در مشهد افزایش تعداد عرضه کنندگان لباس‌های مستعمل در مشهد درباره شکل‌گیری بولوار شهید قرنی مشهد| قصه ۶۰ ساله «قرنی» تاسیس چند مرکز خلاقیت و نوآوری تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر در مشهد تخصیص ۴‌میلیارد تومان برای بهسازی پیاده‌رو‌های برخی محلات منطقه ۳ شهرداری مشهد ویژگی‌ شهر ترمیمی وجود المان‌های طبیعی در آن است | المان‌های شهری مشهد به صورت دائم جانمایی شود در یک‌صدوسیزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | هر ماه ۱۰ تا ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شود تصویب طرح تفصیلی ۲ منطقه منفصل مشهد | پایان بلاتکلیفی ۱۲ ساله قرقی و مهرگان اعمال قانون ۱۶۰۸ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۶۵ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جدیدترین آمار ساختمان‌های ناایمن مشهد اعلام شد شهرداری مشهد به حوزه نوآوری و خلاقیت وارد می‌شود+ فیلم تعداد فوتی‌های مشهد در سال ۱۴۰۲ اعلام شد احداث تقاطع غیرهمسطح مشهد-شاندیز-طرقبه در سال ۱۴۰۳ افزایش ۵/۵ برابری دوچرخه‌های اشتراکی در مشهد
سرخط خبرها

گاز ادارات پر مصرف قطع می‌شود | جمع آوری ۴۰۰ ماینر غیر قانونی بیت کوین در مشهد

  • کد خبر: ۵۶۴۰۲
  • ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۹
گاز ادارات پر مصرف قطع می‌شود | جمع آوری ۴۰۰ ماینر غیر قانونی بیت کوین در مشهد
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی اعلام کرد: از ابتدای آغاز فصل سرما بیش از ۳۰ هزار مورد بازرسی از اداره‌های استان داشتیم که این بازدید‌ها منجر به ۱۲۰۰ اخطار و ۳۸۰ مورد قطع گاز شده است. در کنار این‌ها گاز بیش از ۵ هزار ویلای خالی از سکنه که وسایل گرمایشی‌شان روشن بود نیز قطع شده است.

محمد کاملان| شهرآرانیوز، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان رضوی در نشست مشترک مدیران شرکت‌های برق و گاز استان خراسان که به میزبانی شرکت گاز برگزار شد، با بیان این‌که نیروگاه‌های استان مخازنی برای ذخیره‌سازی گاز دارند، گفت: نیروگاه‌ها می‌توانند به اندازه ۱ تا ۲ ماه سوخت در مخازن خودشان ذخیره کنند تا زمان رسیدن سوخت جایگزین از آن استفاده کنند. ظرفیت تولید ما اگر سوخت به نیروگاه برسد ۵۰۰۰ مگاوات است و البته فعلاً ما ۲۵۰۰ مگاوات تولید برق داریم و تابستان امسال حتی ۴۲۰۰ مگاوات هم برق تولید کردیم، اما مشکل فعلی ما تامین سوخت است.

رضا ریاحی با اشاره به استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود برای تولید برق و جلوگیری از خاموشی‌های احتمالی، بیان کرد: بخش خانگی و تجاری بیش از ۶۵۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند، درحالی که مصرف نیروگاه‌ها تنها ۱۴۰ میلیون مترمکعب گاز است. اگر در بخش خانگی مصرف ۱۰ درصد افزایش پیدا کند، از آن‌طرف انتقال گاز به نیروگاه ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و علاوه بر این‌که تولید برق را دچار مشکل می‌کند، نیاز به سوخت جایگزین یا همان نفت کوره پیدا می‌کنیم. ظرفیت ناوگان شرکت پخش و پالایش محدود است و آن‌ها توانایی پاسخگویی مناسب در این شرایط را نخواهند داشت.

مردم مدیریت کنند!

وی با تاکید بر این‌که تنها راه عبور از این مقطع کاهش مصرف در بخش خانگی و تجاری است افزود: چاره کار در دست مردم است و اگر مصرف گاز را کمی کاهش بدهند به راحتی از این مشکل عبور خواهیم کرد و خاموشی‌ احتمالی نخواهیم داشت. درحال حاضر از سوی مردم باید مدیریت مصرف صورت بگیرد، چون با صرفه‌جویی مشکل حل می‌شود. به ویژه آنکه از فردا دمای هوا کاهش محسوسی خواهد داشت و مصرف گاز قطعا بالا خواهد رفت که مردم باید مدیریت مصرف گاز را در دستور کار خودشان قرار بدهند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان خراسان رضوی ادامه داد: این مشکل مقطعی است و با کمی کاهش مصرف حل می‌شود و نیازی به سرمایه‌گذاری و ساخت نیروگاه جدیدی نیست که قرار است در ماه‌های غیرپیک هیچ استفاده‌ای از آن نشود. این مدل سرمایه‌گذاری قطعا توجیه اقتصادی ندارد.

7 درصد گازبیشتری به نیروگاه‌ها داده‌ایم

اما در ادامه مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی با تاکید بر افزایش ظرفیت گازرسانی به بخش‌های مختلف استان به ویژه نیروگاهی گفت: در 9 ماه ابتدایی سال جاری ما در همه حوزه‌ها به جز حمل و نقل افزایش انتقال داشتیم. این افزایش در نیروگاه‌ها و در مقایسه با سال گذشته 7 درصد بوده است و امسال بیش از 2 میلیون مترمکعب گاز به آن‌ها تحویل دادیم. در صنایع بیش از 11 درصد گاز بیشتری نسبت به سال گذشته تحویل شده است. از آن‌جا که تقریبا تعداد جایگاه‌های سی ان جی ما تکمیل هستند، در حوزه حمل‌ونقل افزایشی نداشتیم.

 

۱۵ درصد افزایش مصرف گاز

حسن افتخاری از افزایش ۱۵ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری استان خبر داد و تصریح کرد: ما در استان چیزی نزدیک به ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار مشترک گاز داریم که بعد از تهران در کشور دومین هستیم. ما به لحاظ برخورداری مناطق روستایی وضعیت مناسبی نداشتیم، اما در حال حاضر دومین استان کشور در گازرسانی روستایی هستیم. توقع ما با توجه به جمعیت اضافه شده، افزایش ۵ درصدی مصرف گاز بود، ولی امروز در استان ۱۵ درصد افزایش مصرف گاز داشتیم.
 

خانگی‌ها بیش از حد مصرف کنند، گاز نیروگاه قطع می‌شود

وی با بیان اینکه مجموع مصرف در سه استان خراسان بالغ بر ۸۸ میلیون متر مکعب است و ظرفیت تولید و برداشت ما از پالایشگاه خانگیران تنها ۵۴ میلیون مترمکعب خواهد بود، افزود: این مساله باعث می‌شود که ۱۲ میلیون مترمکعب هم از مخازن جنوب به استان‌های خراسان گاز منتقل شود که با این همه باز هم ۸ میلیون مترمکعب کمبود داریم و تنها راه چاره‌ای که باقی می‌ماند، مدیریت مصرف است. قطع برق خانگی خط قرمز ماست و موظف هستیم که آن را در هر شرایطی حفظ کنیم. وقتی بخش خانگی بیشتر مصرف کند، از سهم نیروگاه‌ها و صنایع کم کنیم.
 

تشکیل کمیته سوخت

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی همچنین با اشاره به تشکیل کمیته سوخت در شهر مشهد برای حل و فصل برخی از مشکلات گفت: سال گذشته اولین کمیته سوخت کشور در استان خراسان رضوی و با حضور مدیران انرژی کشور و نمایندگانی از استانداری و فرمانداری تشکیل شد تا معضلات سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها و سایر موارد به حداقل برسد. طبق گزارش‌ها ما استانی هستیم که در مقایسه با دیگران کمترین مشکل را در این زمینه داشتیم.

 

قطع گاز اداره‌های پرمصرف

گاز اداره‌های پرمصرف قطع خواهد شد، حسن افتخاری با اعلام این خبر و با تاکید بر اجرای دستورالعملی که از سوی وزارت نفت ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای آغاز فصل سرما بیش از ۳۰ هزار مورد بازرسی از اداره‌های استان داشتیم که این بازدید‌ها منجر به ۱۲۰۰ اخطار و ۳۸۰ مورد قطع گاز شده است. در کنار این‌ها گاز بیش از ۵ هزار ویلای خالی از سکنه که وسایل گرمایشی‌شان روشن بود نیز قطع شده است.
 

افزایش تحویل گازوئیل به نیروگاه‌ها

علاوه بر افزایش تحویل گاز به نیروگاه‌ها، چیزی نزدیک به ۴۰۰ میلیون لیتر هم در سال جاری گازوئیل بیشتری در مقایسه با سال گذشته برای تامین برق پایدار به آن‌ها تحویل داده شده است، مدیرعامل شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این مساله گفت: سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه‌ها تحویل شد که امسال این میزان به ۹۷۰ میلیون لیتر رسید که نیاز بیشتری دارد و ما هم تلاش می‌کنیم که بتوانیم آن را تامین کنیم. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست گه گازوئیلی که به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود استاندارد آلایندگی یورو ۴ دارد و از همه مهم‌تر این‌که ارسال نفت کوره هم بدون مشکل تا این لحظه انجام شده است.


تا ۳۰۰۰ مگاوات مصرف پاسخگو هستیم

در بخش دیگری از این نشست خبری، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی. برق استان خراسان رضوی با اشاره به مصرف ۱۵۰۰ مگاواتی برق در اوج پیک تابستان، گفت: ما این حجم را بدون هیچ دغدغه‌ای در سطح استان توزیع کردیم و این عدد اگر به ۳۰۰۰ مگاوات هم افزایش پیدا کند، زیرساخت‌های ما پاسخگو خواهند بود.

محسن ذبیحی افزود: مصرف حال حاضر برق در استان ۶۰-۸۵۰ مگاوات است و طبیعی است که در زمستان با کاهش مصرف برق مواجه هستیم. محدودیتی که امروز با آن درگیر هستیم، محدودیت انرژی است که با مدیریت مصرف حل و فصل خواهد شد.


۴۰۰ ماینر غیرمجاز در مشهد جمع‌آوری شد

از ابتدای آغاز قطعی برق در برخی از شهر‌های استان، ماجرای ماینر‌های غیرمجاز بیت‌کوین در کشور داغ شد و بخشی از مشکلات شبکه برق به گردن آن‌ها افتاد. تا آنجا که ماینر مجاز و معروف شهر رفسنجان تعطیل شد. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهر مشهد از اجرای مانور جمع‌آوری ماینر‌های غیرمجاز در شهر مشهد خبر داد و اظهار کرد: پنج‌شنبه هفته گذشته مانور جمع‌آوری ماینر‌های غیرمجاز در مشهد بود که ۴۰۰ مزرعه غیرمجاز در مشهد شناسایی و جمع‌آوری شد و قبل از آن ۳۷۷ دستگاه هم شناسایی کرده بودیم که جریمه تعیین شده برای آن‌ها ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود. در روز‌های اخیر ۳ مورد هم کشف شده است که درحال تعیین جریمه آن‌ها هستیم.

محمدرضا رمضانی مزارع بیت‌کوین را تهدیدی برای صنعت برق خراسان ندانست و افزود: مزارع بیت‌کوین مساله حادی نیستند و چیزی نیست که خاموشی‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد و، چون می‌توانند تهدیدی باشند باید مدیریت شوند. کما اینکه مسئولان به دنبال راهی برای قانونی کردن آن هستند.


فقط ۹۰۰ مگاوات در زمستان

وی ادامه داد: ۵۲ درصد از برق شهر مشهد را بخش خانگی و تجاری مصرف می‌کنند که شامل چیزی نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مشترک می‌شوند. سرانه مصرف هرمشترک خانگی در دنیا و در ماه ۹۰۰ کیلووات است، در حالی که ایرانی‌ها ۲۹۰۰ کیلووات مصرف می‌کنند که این مساله گاهی اوقات شبکه برق را دچار مشکل می‌کند.

رمضانی با اشاره به کاهش یک سومی مصرف برق شهر مشهد در فصول سرد سال، تصریح کرد: ما در پیک بار چیزی نزدیک به ۱۶۰۰ مگاوات برق در مشهد مصرف شد و فعلا با کاهش یک سومی روبه‌رو هستیم و این عدد به ۹۰۰ تا ۱۱۰۰ مگاوات رسیده است..
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->