ماجرای شنیده شدن صدای انفجار در شهر قهجاورستان اصفهان چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) کربی : آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است حمله موشکی به کریات شمونا در فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) «عسقلان» و «سدیروت» زیر آتش حملات سنگین راکتی گردان‌های قدس (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) ادامه عملیات حزب الله علیه اشغالگران در مرز‌های شمالی فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا اسرائیل در حمله ایران را تکذیب کرد ارتش آمریکا هزاران موشک به اسرائیل ارسال کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی ادامه یافت + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشورهای غربیِ مخالف حمله ایران باید به اسرائیل بگویند: بس کن! امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه ایران دست بردارد | حمله کاملاً ضروری بود رییس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بازهم اشتباه کند، پاسخی پشیمان کننده می‌گیرد امنیت کامل در مراکز هسته‌ای کشور | اطلاعات لازم از مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی در اختیار ماست + فیلم یارانه نقدی فروردین واریز شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است | باید برای هر تدبیر شهری، پیوست فرهنگی تعریف کنید وزیر خارجه: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با یک بند از برنامه هفتم توسعه نیازمندی ها! پرویز داوودی، معاون اول دولت نهم درگذشت + سوابق طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران
سرخط خبرها

مسئله مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۵۹۲۱۹
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸
مسئله مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰
بازخوانی آرای چهره‌های سیاسی درباره لزوم مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
به گزارش شهرآرانیوز؛ تجربه مشارکت اندک مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس درکنار فضای ناامیدی متأثر از شرایط اقتصادی و معیشتی موجود، نگرانی درباره میزان مشارکت عمومی در انتخابات ۱۴۰۰ را تشدید کرده است. در این فضا، چهره‌های مختلف سیاسی به‌ویژه نیرو‌های اصلاح‌طلب و اعتدالی، هریک به سهم خود در تلاش هستند بر لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو تأکید کنند.


مساله اهم، مشارکت بالاست

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، در نطق خود در چهارمین کنگره ملی این حزب درباره لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو گفت: «مسئله اهم، مشارکت بالاست و مسئله مهم صلاحیت منتخبان و جایگاه آنان. کناره‌گیری از انتخابات نه مصلحت احزاب و نیرو‌های سیاسی و نه مصلحت کشور است.»


مشارکت مردم، انتخاب واقعی‌تر

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس، نیز در نوزدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری گفت: «همان‌طورکه رهبر معظم انقلاب اشاره کردند مشارکت بالا در انتخابات برای کشور بسیار مهم است. مخاطب اول ایشان مردم هستند؛ آن‌ها باید با همه انتقادات به وضعیت موجود، در انتخابات شرکت کنند. مخاطب دوم هم نهاد نظارت است که باید از سخت‌گیری بیجا خودداری کند.» وی افزود: «کسانی که می‌گویند انتخابات را تحریم کنیم بدانند که این رفتار کارساز نیست. هر مقدار مشارکت مردم بیشتر باشد، انتخاب واقعی‌تر خواهد بود.»

سیدمحمد حسینی، فعال سیاسی اصولگرا و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت احمدی‌نژاد، هم در گفتگو با «ایرنا» دراین‌باره گفت: «از ابتدای شکل‌گیری جمهوری اسلامی، امام راحل و مقام معظم رهبری همواره بر این مشارکت تأکید کرده‌اند؛ چون در نظام مردم‌سالار، مشارکت مردم تعیین‌کننده است و شرایط نسبت‌به قبل از انقلاب که مردم تنها تماشاچی و ناظر بودند و در سرنوشت خود سهمی نداشتند، تفاوت کرده است.» وی با برشمردن مزایای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: «دولتی که روی کار می‌آید، باید از پشتوانه قوی مردمی برخوردار باشد تا بتواند برنامه‌های خود را پیش ببرد و در سطح جهانی هم از جایگاهی برخوردار باشد تا وقتی پشت میز مذاکره می‌نشیند، نگویند شما در بین مردم خودتان در اقلیت هستید.»


بهبود معیشت با حضور حداکثری در انتخابات

محمدصالح جوکار، نماینده اصولگرای مجلس یازدهم، نیز در گفتگو با فارس، دراین‌باره گفت: «درست است که مردم امروز با مشکلات معیشتی و اقتصادی مواجه هستند، اما واقعیت این است که بهبود این وضعیت با حضور پرشور در انتخابات و انتخاب فرد اصلح محقق می‌شود. قهر کردن و حضورنیافتن در انتخابات نه‌تن‌ها باعث بهبود وضعیت معیشتی نمی‌شود بلکه انصراف از حق خود برای انتخاب و تعیین سرنوشت است.» وی افزود: «حضور پرشور در انتخابات علاوه‌براینکه یک سرمایه و پشتوانه قوی برای نظام به حساب می‌آید و نشان‌دهنده حمایت اکثریت مردم از نظام است، در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور نیز تأثیر بسزایی دارد.»


بازدارندگی، پیامد مشارکت مردم

مرتضی مبلغ، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات، هم در گفتگو با «ایرنا» گفت: «هرچه مشارکت مردم افزایش یابد، مشروعیت و مقبولیت نظام افزایش پیدا می‌کند و در جمهوری اسلامی هم هر دو این موارد مبتنی‌بر آرای مردم است و باعث اقتدار واقعی نظام هم می‌شود. پیامد دیگر مشارکت، بازدارندگی است؛ به‌ویژه برای کشور ما که هم به لحاظ منطقه و هم شرایط دشمنان زیادی دارد. به یاد داریم در سال ۷۵ و اوایل ۷۶، فشار‌های سنگینی بر جمهوری اسلامی وارد شد و تهدیدات جدی هم بود، اما با مشارکت گسترده مردم در دوم خرداد ۷۶، ورق برگشت و نیرو‌های واردشده، از منطقه خارج شدند و مناسبات دیگری شکل گرفت؛ چون مخالفان می‌دیدند که با یک ملت مواجه‌اند. پیامد دیگر هم گشایش و پیشرفت در امور است.»


باید گفتمان «همه باهم» امام‌خمینی (ره) احیا شود

حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، هم در گفتگو با «ایرنا»، با اشاره‌به تجربه انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: «آنچه در اسفند ۹۸ اتفاق افتاد برای حاکمیت باید به‌عنوان یک هشدار جدی تلقی شود. چنانچه مشارکت در سطح ملی کمتر از ۵۰درصد و در کلان‌شهر‌ها مثل تهران زیر ۲۰‌درصد باشد، نتیجه آن ممکن است به نفع اصولگرایان باشد، اما در‌واقع به زیان منافع ملی است.»
 
وی همچنین درباره عوامل مؤثر بر ارتقای میزان مشارکت در انتخابات افزود: «رویکرد شورای نگهبان باید به گونه‌ای باشد که دارندگان همه گرایش‌های فکری، سیاسی و اجتماعی احساس کنند میان داوطلبان، نماینده دارند تا گفتمان همه با هم حضرت امام (ره) به‌طور نسبی احیا و مشارکت تقویت شود. دیگر آنکه دو جریان سیاسی کشور باید با تحمل یکدیگر، منصفانه و با رعایت اخلاق در سیاست‌ورزیِ انتخاباتی، به رقابت جدی بپردازند. عامل نهایی در افزایش مشارکت هم نقش رسانه‌هاست.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->