جزئیات برنامه‌های تلویزیون در شب‌های قدر واکنش معین به انتشار اخباری درباره رفت و آمد پنهانی‌اش به ایران قسمت آخر فصل چهارم «زیرخاکی» امشب پخش می‌شود (۸ فروردین ۱۴۰۳) احسان علیخانی از آغاز تولید فصل دوم جوکر خبر داد دفتر واشنگتن «ایران اینترنشنال» تعطیل شد + عکس ضرغامی: ایران، ارزان‌ترین بلیط اماکن گردشگری را دارد اسکارلت جوهانسون وارد «دنیای ژوراسیک» می‌شود؟ سعید راد در بیمارستان بستری شد فروش ۷ میلیارد تومانی سینما‌های خراسان رضوی در هفته اول ۱۴۰۳ برنامه تعطیلی سینما‌های کشور در شب‌های قدر شعرخوانی شاعران در محضر رهبر انقلاب + فیلم و متن برگزاری نشست علمی و فرهنگی «حسنه ماندگار» در مشهد واکنش قاضی شهریاری به اظهارات یکتا ناصر در اینستاگرام چه بود؟ قسمت چهاردهم ویژه‌برنامه افطار «هلال» امشب پخش می‌شود (۶ فروردین ۱۴۰۳) + تیزر انتشار اولین تصاویر از «اریک»، سریال جدید نتفلیکس | عروسک‌گردانیِ بندیکت کامبربچ یکتا ناصر و منوچهر هادی در دادسرای جنایی + عکس آمار پرفروش‌ترین فیلم‌ها در سینما‌های خراسان‌رضوی طی هفته‌ای که گذشت (۵ فروردین ۱۴۰۳) قسمت سیزدهم ویژه‌برنامه افطار «هلال» امشب پخش می‌شود (۵ فروردین ۱۴۰۳) + تیزر فیلم های پر فروش اکران نوروز ۱۴۰۳ تا ۴ فروردین + میزان فروش | تمساح خونی در صدر
سرخط خبرها

درباره آرتور شوپنهاور | جایزه‌ها همیشه به بهترین‌ها نمی‌رسد

  • کد خبر: ۵۹۴۶۴
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
درباره آرتور شوپنهاور | جایزه‌ها همیشه به بهترین‌ها نمی‌رسد
آرتور شوپنهاور (۱۸۶۰-۱۷۸۸) یکی از اندیشمندان خلاق  و جنجالی  قرن نوزدهم بود. شوپنــهاور به سبب الهام بخشی زیبایی‌شناسی اش بر همه زمینه‌های هنری، لقب «فیلسوف هنرمندان» را گرفته است. او همچنین به سبب جهان بینی منحصربه فردش به «فیلسوف بدبین» شهرت یافته است.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز - آرتور شوپنهاور (۱۸۶۰-۱۷۸۸) یکی از اندیشمندان خلاق  و جنجالی  قرن نوزدهم بود. شوپنــهاور به سبب الهام بخشی زیبایی‌شناسی اش بر همه زمینه‌های هنری، لقب «فیلسوف هنرمندان» را گرفته است. او همچنین به سبب جهان بینی منحصربه فردش به «فیلسوف بدبین» شهرت یافته است.

وی همه عمر خود را به تلاش برای درک معنای زندگی در جهانی که مالامال از رنج و مرگ بود، اختصاص داد. شوپنهاور در جست وجوی پاسخی برای این «معمای بودن»، به واکاوی تمامی ابعاد هستی بشری پرداخت و از پس آن، جهان بینی خود را شکل داد؛ جهان بینی تلخ و تیره‌ای که در ادبیات، موسیقی، فلسفه و روان شناسی عصرش، عمیقا بازنمود یافت.

از شوپنهاور اغلب به عنوان یک فرد بدبین تمام وکمال یاد می‌شود، اما او درواقع آگاهی ناشی از هنر، اخلاق و زهد را به عنوان ابزاری برای غلبه بر وضعیت آکنده از استیصال و درد بشر پیش روی ما نهاد. او معتقد بود در مواجهه با جهانی که پر است از کشمکش‌های بی پایان، ما باید برای رسیدن به آرامش، امیال طبیعی خود را به حداقل برسانیم و به نیکی گرایش پیدا کنیم.

شوپنهاور در زمان حیاتش هیچ گاه به شهرت و جایگاهی که در خور او بود، دست نیافت و در رده فیلسوف‌های پسا کانتی دیگری همچون یوهان گوتلیب فیشته و گئورگ ویلهلم فریدریش هگل قرار نگرفت، اما آثار او الهام بخش بزرگان بسیاری همچون زیگموند فروید، لودویگ ویتگنشتاین و از همه نام آشناتر، فریدریش نیچه بوده است. او همچنین اولین فیلسوف آلمانی‌ای شناخته می‌شود که اندیشه‌های شرقی را در نوشته‌های خود گنجاند.

در سال ۱۸۳۷، آکادمی سلطنتی دانمارک، جایزه‌ای برای بهترین مقاله نوشته شده در باب بنیان‌های اخلاقیات ترتیب داد. تنها یک مقاله برای آکادمی فرستاده شد که به این فیلسوف آلمانی تعلق داشت. با این حال، او موفق به دریافت جایزه نشد. علت این امر تاحدودی، موضع تهاجمی و اهانت آمیزی بود که او بی پروا در مقاله اش دربرابر دو فیلسوف دیگر، فیشته و هگل، به کار برده بود.

او تصمیم آکادمی درباره رد مقاله اش را به هیچ عنوان با متانت نپذیرفت، بلکه خشمش را آشکارا به داوران اعلام کرد و هجونامه خود درباره هگل را حتی با شدت و حدت بیشتری در پیشگفتار نسخه چاپی کتابش گنجاند. مقاله او، با عنوان «در باب اخلاقیات»، امروز یکی از آثار کلیدی در حوزه فلسفه اخلاق به شمار می‌آید.

یک سال پیش از این تجربه، شوپنهاور برای نگارش مقاله‌ای با عنوان «در باب آزادی اراده بشر»، برنده جایزه انجمن علمی سلطنتی نروژ شده بود. اگرچه این مقاله نیز اثری تقدیرشده است، بسیاری «در باب اخلاقیات» را دارای اهمیتی به مراتب بیشتر از آن می‌دانند.
 
منبع: گاردین
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->