ملا برادر با هیئت دیپلماتیک ایران در کابل دیدار کرد رهبر اقلیت سنای آمریکا: خروج ما از افغانستان چراغ سبز به پوتین بود نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته آینده درباره افغانستان برگزار می‌شود شانس دوباره افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال افغانستان چگونه به جام جهانی فوتسال صعود خواهد کرد؟ آمریکا عادی سازی روابط با طالبان را مشروط به تغییر رفتار آنان کرد یک هیئت بلندپایه تجاری از ترکمنستان به کابل سفر کرد سازمان ملل از آسیب بیش از حد زنان افغانستان در رویداد‌های طبیعی خبرداد معاون نخست‌وزیر قزاقستان به کابل سفر کرد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و تاجیکستان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاظمی‌قمی در دیدار با حکمتیار، اوضاع منطقه و افغانستان را بررسی کردند سرمربی افغانستان: فردا با تمام توان مقابل تاجیکستان بازی می‌کنیم پخش زنده بازی افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۴ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین ویدئو | حقابه هیرمند به کجا رسید؟ تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ ویدئو | گل‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ ویدئو | گلی زیبا و عجیب در لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان ویدئو | جشن قهرمانی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان پس از صعود به مرحله بعد حریف تیم ملی فوتسال افغانستان در مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ چه تیمی است؟
سرخط خبرها

خراسی پیشه‌ای کهن در هرات که رو به انقراض گذاشته + فیلم

  • کد خبر: ۶۵۴۸۳
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۹
خراسی پیشه‌ای کهن در هرات که رو به انقراض گذاشته + فیلم
هرات در غرب افغانستان به عنوان یک شهر فرهنگی و تاریخی، صنعت‌کاران زیادی را در خود جای داده که در این اواخر بسیاری از این هنرها رو به زوال است. خراسی یکی از آنهاست که روزگاری شغلی پررونق بود اما حالا رو به انقراض گذاشته است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ هرات در غرب افغانستان به عنوان یک شهر فرهنگی و تاریخی، صنعت‌کاران زیادی را در خود جای داده که در این اواخر بسیاری از این هنرها رو به زوال است و هیچ توجهی نیز برای زنده نگهداشتن آن نمی‌شود.

 

یکی از این صنعت‌ها «خراسی» یا تولید روغن کنجد به شکل بدوی و با استفاده از وسایل و امکانات ابتدایی است که رو به انقراض است و فعالان فرهنگی را نگران کرده‌ است.

 

خراسی آسیاب بزرگی است که با گرداندن شتر برگرد آن و ابزار چوبی دست ساز از کنجد روغن تولید می‌شود و مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

 

این صنعت در ولایت هرات قدمت ۳۰۰ ساله دارد و پیش از این از رونق خاصی برخوردار بود.

 

فعالان این پیشه که حالا تعدادشان در هرات به کمتر از پنج نفر می‌رسد می‌گویند که این صنعت از سوی دولت و بخش‌های خصوصی حمایت نشده و از ده‌ها آسیاب خراسی هم اکنون ۲ یا ۳ دستگاه باقی مانده و فعالیت دست و پا شکسته‌ای را انجام می‌دهند.

 

یکی دو دهه قبل در ولایت هرات بیش از ۴۰ دستگاه خراسی فعالیت می‌کرد اما حالا هیچ نشانی از آن‌ها دیده نمی‌شود.

 

گزارشی درباره خراسی را اینجا ببینید

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->