تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و کویت در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ ویدئو | گل زیبای افغانستان به تیم ملی فوتسال ایران توسط مهران غلامی چشم روشنی تلویزیون برای افغانستان آخرین اخبار تیم ملی فوتسال افغانستان در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ سلاجقه: امسال رهاسازی حقابه توسط طالبان در یک دوره زمانی کوتاه انجام شد مربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان: در آسیا قدرت‌نمایی می‌کنیم جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) ادامه گشت‌زنی هواپیمای بدون‌سرنشین در آسمان افغانستان روسیه و تاجیکستان در امتداد مرز افغانستان رزمایش مشترک برگزار کردند افزایش شمار جانباختگان سیل در افغانستان به ۶۶ نفر (۲۸ فروردین ۱۴۰۳) تحلیلی بر نقشه راه سازمان ملل برای افغانستان لیست نهایی تیم ملی فوتسال افغانستان برای جام ملت‌های آسیا اعلام شد سرمربی تیم ملی فوتسال ژاپن: فوتسال افغانستان پیشرفت باورنکردنی داشته است گزارش دیرهنگام فرماندهی مرکزی آمریکا از حمله مرگبار انتحاری در فرودگاه کابل معاون سفیر ایران در کابل: به دنبال ایجاد تعاملات منطقه‌ای با افغانستان هستیم پاکستان مرحله دوم اخراج اجباری پناهجویان افغانستانی را آغاز کرد کرزی، عبدالله و جبهه مقاومت: حمله ایران به اسرائیل دفاع مشروع بود نصیراحمد فایق: افغانستان به کانون افراط‌گرایی تبدیل شده است ۱۲ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه پایه سلامت احتمال بارندگی و جاری شدن سیل در ۳۴ ولایت افغانستان (۲۵ فروردین)
سرخط خبرها

روایتی از قانون تابعیت فرزندان ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی | روز‌های سخت مریم

  • کد خبر: ۶۵۸۰۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
روایتی از قانون تابعیت فرزندان ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی | روز‌های سخت مریم
مریم عباسی از پدری افغانستانی و مادری ایرانی در ایران به دنیا آمد، او دو شب پیش میهمان برنامه «شهر زیبا» بود که در ماه مبارک رمضان از شبکه ۵ سیما پخش می‌شود و از مشکلاتی گفت که به دلیل نداشتن شناسنامه با آن‌ها روبه‌رو شده است.
سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ مریم عباسی از پدری افغانستانی و مادری ایرانی در ایران به دنیا آمد، او دو شب پیش میهمان برنامه «شهر زیبا» بود که در ماه مبارک رمضان از شبکه ۵ سیما پخش می‌شود و از مشکلاتی گفت که به دلیل نداشتن شناسنامه با آن‌ها روبه‌رو شده است. مریم سال ۱۳۷۸ در تهران به دنیا آمد؛ اما هنوز پاسپورت افغانستانی دارد و آن‌طور که می‌گوید در دوران مدرسه با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است؛ «من به دلیل اینکه پدرم افغانستانی و مادرم ایرانی بود، مجبور بودم به مدرسه پول بدهم. زمانی که کلاس پنجم آزمون ورود به مدرسه تیزهوشان برگزار می‌شد، من هم رفتم که برای آزمون تیزهوشان ثبت‌نام کنم که گفتند، چون افغانستانی هستی نمی‌توانی شرکت کنی.»
 
مریم عباسی حالا یک خواستگار افغانستانی دارد. خانم عباسی که تجربه ازدواج مادرش با یک مرد خارجی را در خاطر دارد، می‌گوید: «مادر من وقتی با یک مرد افغانستانی ازدواج کرد، خیلی سختی کشید. از وقتی یادم می‌آید مادرم برای شناسنامه من و برادرم در اداره‌ها رفت‌وآمد داشت و هنوز نتوانسته‌ایم شناسنامه بگیریم. در طول این سال‌ها من خیلی وقت‌ها ناامید می‌شدم و به مادرم می‌گفتم که نمی‌خواهد این‌قدر خود را برای دریافت شناسنامه به زحمت بیندازی. به همین دلیل من ابتدا ازدواج با یک مرد افغانستانی را قبول نکردم.»


من به ایران پناه آوردم

سبحان خواستگار مریم است که به دلیل شرایط سخت زندگی از افغانستان به ایران مهاجرت کرده است و می‌گوید از امام رضا (ع) خواسته تا در ازدواج او را یاری کند. او از ترس حملات طالبان از کابل به ایران آمده است. سبحان در پایتخت افغانستان کارمند بخش دوبله یکی از رسانه‌های خصوصی بوده است. او می‌گوید: «یک روز بعد از پایان ساعت کاری همراه با دیگر همکارانم در یک خودروی ون نشسته بودیم تا به خانه برویم که در راه طالبان خودروی ما را هدف قرار دادند، پس از انفجار برای لحظاتی فکر کردم، مرده‌ام.» او بعد از حمله انتحاری یک هفته به کما رفته بود و بعد از اینکه از بیمارستان مرخص شد، پدر و مادرش تصمیم گرفتند تنها پسرشان را به یک کشور دیگر بفرستند.
 
سبحان که در ایران به دنیا آمده و سال‌های زیادی هم در کشور ما زندگی کرده بود بعد از آن حمله تصمیم می‌گیرد برای ادامه زندگی به ایران بیاید. او می‌گوید که عشق به امام رضا (ع) پای او را به ایران کشانده است. او از عشقش به دختر ایرانی روایت می‌کند. عشقی که مشکلات زیادی پیش پای او قرار داده است، پدر دختر خانم برای سبحان شرط گذاشته است که برای ازدواج با دخترش باید مدارک اقامتی معتبر در ایران داشته باشد و حالا سبحان ۶ ماه وقت دارد که اقامت ایران را بگیرد تا بتواند با دختر خانمی که او را دوست دارد ازدواج کند.

این درحالی است که مجلس، قانون اعطای تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را در تاریخ ۱۵ مهرماه سال ۹۸ ابلاغ کرد، قانونی که براساس آن فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا می‌شوند، پیش از رسیدن به سن ۱۸ سال به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران درآیند. با تصویب و ابلاغ قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که با تصویب و ابلاغ آن امید را به زندگی پسر‌ها و دختر‌های زیادی بازگرداند، بچه‌هایی که سال‌ها به دلیل بلاتکلیفی در هویتشان نتوانستند آن‌طور که باید زندگی کنند، اما حالا این قانون در پیچ و خم بوروکراسی اداری گیر کرده است و با گذشت ماه‌ها از ابلاغ آن صدور شناسنامه به کندی پیش می‌رود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->