قطع ۶۵۰ فقره انشعاب غیر مجاز در طرقبه - شاندیز خراسان رضوی دل پردرد بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از اجرای حداقل‌های قانونی | حداقل‌هایی که با هزینه‌های مسکن و درمان هم‌خوانی ندارد قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) بهار سرسبز به بورس بازگشت | جهش ۷۷ هزار واحدی شاخص کل (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) شبکه برق ایران، روسیه و آذربایجان به‌زودی به یکدیگر متصل می‌شود سازمان هواپیمایی: خرید جت‌های خصوصی برای عموم آزاد است حباب سکه در اولین روز اردیبهشت ماه چقدر است؟ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) نخستین باشگاه کشاورزی شهری ایران در مشهد چهارساله شد عرضه اموال منقول در نخستین مزایده ۱۴۰۳ اموال تملیکی خراسان رضوی نمایشگاه گل و گیاه، اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می‌شود افزایش ۳۲ درصدی صادرات خراسان رضوی طی سال گذشته نگاهی به وضعیت ردیف بودجه پروژه‌های آبی مشهد در سال ۱۴۰۳ | ۲۲۷ میلیارد تومان روی کاغذ قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز شنبه (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) خانه در مشهد چند؟ | با کمتر از یک میلیارد تومان هم می‌توانید صاحب‌خانه شوید + جدول (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین گزارش از وضعیت بازار رهن مسکن در تهران (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) حجم مبنای ۳ نماد فرابورسی از فردا (۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) برداشته می‌شود رشد صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶ سال اخیر (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) امضای استاندارد ایران جهانی شد توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران علت افزایش عجیب قیمت طلا چیست؟ (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سهمیه بنزین اردیبهشت امشب شارژ می‌شود (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست
سرخط خبرها

شکر گران نمی‌شود

  • کد خبر: ۶۵۹۵۶
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴
شکر گران نمی‌شود
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در امور بازرگانی تاکید کرد: خبری از پنج نرخی شدن شکر نیست وتغییری در نرخ شکر ایجاد نمی‌شود
به گزارش شهرآرانیوز، اخیرا دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی از پنج نرخی شدن شکر در بازار خبر داده بود، به طوری که نرخ مصوب ۶۶۵۰ تومان برای واحد‌های تولیدی، نرخ مصوب۸۷۰۰ تومان برای مصرف کننده، نرخ مصوب ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان برای بنکداری ها، نرخ آزاد بنکداری ۱۳هزار و۵۰۰ تومان به صورت کیسه‌های ۵۰ کیلویی و نرخ آزاد مصرف کننده هم که گفته می‌شود تا ۱۴ هزارتومان هم رسیده و بعضا گرانفروشی در این بخش به بیش از ۹۰ درصد هم رسیده است.

او همچنین گفته بود که شکر آزاد به وفور در بازار هست، اما اولویت دولت تامین شکر تنظیم بازاری برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای است، اما همه مردم به این فروشگاه‌ها دسترسی ندارند. موضوعی که وزارت صمت نیز آن را تایید کرده و در این رابطه محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: منسجم‌ترین شبکه توزیع، فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که بدون هیچ محدودیت شکر در آنجا عرضه می‌شود البته به این معنا نیست که در صنف توزیع نمی‌شود بلکه در صنف لبنیات و خوار و بار هم شکر توزیع می‌شود، ولی شبکه‌ای که تنظیم و تعادل بازار را انجام می‌دهد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اعمال می‌شود.

شکر از نظر صمت چند نرخ دارد؟!

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه باید نرخ شکر در بخش صنف و صنعت جدا شود، تصریح کرد: قیمت شکر در بخش خانوار ۸۷۰۰ تومان است که در حال حاضر اعمال می‌شود. اگر کرایه حمل، هزینه‌های بانکی، خرده فروشی و عمده فروشی را در نظر بگیریم نرخ شکر اعلام شده صحیح است. شکر با قیمت ۶۳۰۰ تومان به واحد‌های بسته بندی می‌رسد که این واحد‌ها با در نظر گرفتن هزینه مالی، بسته بندی و ... به قیمت ۸۷۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسانند و قیمت شکر صنف و صنعت نیز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.

مفتح با بیان اینکه توزیع شکر بدون محدودیت انجام می‌شود، تصریح کرد: یکی از اقلامی که در ایام عید و ماه مبارک رمضان پیک مصرف دارد شکر است و بر اساس گزارشات تا امروز مشکلی در توزیع نیست. به عبارت دقیق‌تر در بازار شکر کمبود عرضه وجود ندارد و زمانی که شکر به واحد بسته بندی می‌رسد هزینه بسته بندی آن محاسبه می‌شود و قیمت دوم پیدا می‌کند.

نرخ شکر تغییر نمی‌کند

مفتح در ادامه تاکید کرد که تغییری در نرخ شکر ایجاد نمی‌شود، چون هیچکدام از عوامل تعیین کننده نرخ، تغییر نکرده است و توزیع هم به شکل گسترده ادامه خواهد داشت و مشکلی وجود ندارد. از طرف دیگر پیک مصرف شکر در ایام عید و ماه رمضان است که عمده تولید کنندگان قبل از ماه رمضان و ایام عید سهمیه را دریافت می‌کنند. شکر جزو کالا‌هایی است که در توزیع آن مشکلی وجود ندارد.

همچنین در حالی که دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با حضور در این برنامه مجددا موضوع پنج نرخی بودن شکر را مطرح کرد، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار کرد که قیمت اعلام شده و پنج نرخ برای شکر صحیح نیست، بلکه مبنای آن متفاوت است. محدودیتی در توزیع شکر وجود ندارد.

مصرف شکر از نظر صمت سالانه ۱.۷ میلیون تن!

وی افزود: مازاد شکر به ذخایر استراتژیک افزوده شده است و لزوماً جمع واردات و تولید داخلی، مصرف نیست بلکه بخشی از آن ذخایر استراتژیک کشور است که در همه کالا‌ها اعمال می‌شود؛ بنابراین میانگین مصرف شکر در کشور حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه شکر تولید داخل و وارداتی با نرخ شرکت بازرگانی دولتی توزیع می‌شود و بخش عمده تولید داخل به این شرکت فروخته می‌شود، درباره برنامه ریزی برای بازار شکر گفت: برنامه ریزی بر اساس روال سابق است البته اکنون ابتدای فصل برداشت نیشکر و چغندر بهاره در خوزستان است و در پایان تابستان چغندر‌ها به بازار می‌آیند. البته موجودی خوبی تامین شده است و کمبود حدود یک تا ۱.۵ میلیون تن از بازار‌های خارجی خریداری شده که بخشی از آن ترخیص شده و بخش دیگر در حال ترخیص یا حمل به کشور است. واردات برای بخش خصوصی نیز با ارز نیمایی در حال انجام است.

شکر با دلار ۴۵ هزار تومانی به دست مصرف کننده می‌رسد!

در ادامه این برنامه قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه دولت اجازه دهد تاجر شکر را وارد کند و نظارت کند، چراکه بزرگترین و بهترین پلیس رقابت است، بار دیگر درباره پنج نرخی بودن شکر در بازار گفت: نرخ‌های امروز بازار شکر ۶۶۵۰ تومان، ۸۷۰۰ تومان، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۵ هزار تومان است که شکر با قیمت ۸۷۰۰ تومان در برخی فروشگاه‌ها نیست. چراکه برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در این شرایط کرونایی تنها دو بسته شکر می‌دهند، اما باید توزیع به صورت گسترده‌تر انجام شود.

وی با بیین اینکه در مواردی شکر با قیمت ۱۳ هزار ۵۰۰ تومان توسط بنکداران به فروش می‌رسد و با قیمت ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، تصریح کرد: هر تن شکر ۳۸۴ دلار است که با دلار ۲۳ هزار تومان قیمت شکر ۷۳۵۰ تومان است؛ بنابراین وقتی این قیمت به ۱۶ هزار تومان می‌رسد یعنی با دلار ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد. در حال حاضر در ۱۱۰۰ شهر شکر زیر ۱۵ هزار تومان در بخش آزاد به دست مصرف کننده نمی‌رسد. از طرف دیگر در سه سال گذشته هفت بار قیمت‌ها تغییر پیدا کرده است.

مصرف شکر از نظر وزارت جهاد سالانه ۲.۲۵ میلیون تن!

پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه از افزایش تولید شکر خبر داد به طوری که در سال ۱۳۹۹ در کشور مجموعاً یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن شکر تولید شده، اما در سال ۱۳۹۸ تولید شکر ۹۸۷ هزار تن بوده است. در سال گذشته تقریباً یک میلیون و ۱۱۷ هزار تن و در سال ۱۳۹۸ حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شکر وارد کشور شده است.

او همچنین با بیان اینکه مصرف سرانه شکر بر مبنای ۲۷ کیلوگرم است، نیاز سالانه کشور را حدود دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن و ماهانه ۱۸۵ هزار تن نیاز عنوان کرد.

منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->