پلمب کلوپ بازی‌های تصویری متخلف در مشهد دستگیری زورگیران دهه هشتادی قمه کش (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف ۷۳ قطعه سکه تاریخی دوره اشکانیان از مسافر قطار (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند چقدر است؟ سردار رادان: اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل نداریم سارق ۴۶ کامپیوتر خودرو در مشهد به دام افتاد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان منتظر تعیین تکلیف افزایش حقوق خود هستند (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۱۱ واحد صنفی بدلیل فروش مواد مخدر و قرص‌های غیرمجاز در مشهد  آدمکشی جوان ۱۸ ساله به خاطر غرور جوانی در مشهد + عکس آنچه اخلاق عمومی را کارآمدتر می‌کند نگهداری درست پیاز و جلوگیری از جوانه زدن آن + روش‌هایی کاربردی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی بر گرایش نوجوانان به مصرف دخانیات چقدر است؟ قطع انتقال محلی مالاریا در کشور تا سال ۱۴۰۴ | افزایش مالاریا در خراسان رضوی طی ۲ سال گذشته بروز مالاریا در ۴ استان برای اولین بار | موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور کوتاه‌شدن قد و علائم قوزپشتی، نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند تأکید بر توجه والدین به تزریق واکسن‌های سرخک، سرخچه و اوریون کودکان  پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) | وزش باد و ماندگاری هوای خنک در استان افزایش شیوع یک اختلال خطرناک در ضربان قلب افراد میان‌سال
سرخط خبرها

تفسیر نتیجه آزمایش کرونا | تست خون آنتی‌بادی و PCR (پی‌سی‌آر)

  • کد خبر: ۶۶۰۹۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴
تفسیر نتیجه آزمایش کرونا | تست خون آنتی‌بادی و PCR (پی‌سی‌آر)
به‌طورکلی سطح آنتی‌بادی‌های تام (Total antibodies) IgM و IgG از هفته دوم ابتلا به این بیماری شروع به افزایش می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، برای تشخیص کرونا از یافته‌های بالینی در کنار نتایج آزمایشگاهی استفاده می‌شود. هنگام مراجعه بیماران به مراکز درمانی، پزشک با توجه به علائم بیماران دستور عکس‌برداری از ریه و آزمایش خون می‌دهد. در مراکز درمانی بیماران می‌توانند از آزمایش کرونا PCR ( پی سی آر ) بهره ببرند.


در آزمایش خون اولیه و شمارش سلول‌های خونی ( CBC )، با شمارش گلبول‌های سفید به تعداد نوتروفیل و لنفوسیت فرد در خون محیطی توجه می‌شود. در این بیماری نسبت نوتروفیل به لنفوسیت تغییر پیداکرده به‌طوری‌که میزان نوتروفیل افزایش و تعداد لنفوسیت کاهش می‌یابد. همچنین به نتایج دو تست CRP و ESR که به‌عنوان تست‌های اولیه در هنگام عفونت بدن افزایش می‌یابند، نیز توجه می‌شود. بعلاوه ممکن است فاکتورهای خونی دیگری نیز مثل LDH و CPK بسته به دستور پزشک موردبررسی قرار گیرند. پزشک ممکن است با توجه به نتایج بالینی، عکس ریه و نتایج اولیه آزمایشگاهی با توجه به شرایط بیمار، درمان را شروع کند و منتظر نتایج آزمایش‌های اختصاصی بماند.


آزمایش کرونا غالباً در این مواقع انجام می‌گیرد که شامل آزمایش PCR ( پی سی آر ) و آزمایش سرولوژی ( آنتی بادی ) است.

 

آزمایش PCR ( پی سی آر )

سازمان‌های بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌های عفونی تست پی سی آر (RT-PCR) را به‌عنوان دقیق‌ترین روش تشخیص ویروس کووید19 ( COVID-19 – SARS-CoV-2 ) اعلام کرده است.

در آزمایش کرونا ( PCR ) با کمک سوآپ از حلق و یا بینی بیمار نمونه گرفته می‌شود. سپس باید این نمونه ازنظر وجود یا عدم وجود ویروس SARS-CoV-2 موردبررسی قرار گیرد.

ابتدا استخراج ژنوم ویروس از نمونه با کمک کیت‌های استخراج انجام و سپس با کمک روش PCR این ژنوم ویروسی تکثیرشده تا قابل‌شناسایی شود. غالباً جواب آزمایش کرونا 24 ساعت پس از نمونه‌برداری آماده می‌شود.


آزمایش‌ سرولوژی ( آزمایش خون تشخیص آنتی بادی )

آزمایش‌ های سرولوژی بر اساس روش الایزا انجام می‌شود به دنبال دو آنتی‌بادی Anti SARS-CoV-2 IgM و Anti SARS-CoV-2 IgG هستند. پاسخ ایمنی میزبان به عفونت را می‌توان با سنجش آنتی‌بادی‌ها بررسی کرد. برای شناسایی این دو آنتی‌بادی نیاز به خون بیمار و جداسازی سرم می‌باشد. بدن هر شخصی هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید-19 آنتی بادی ها را تولید میکند. در صورتی که فرد به ویروس کرونا مبتلا شده باشد ولی بی‌علامت باشد، این ازمایش مشخص می کند فرد آلوده به ویروس شده است یا خیر.
* تست آنتی بادی نیاز به ناشتایی برای آزمایش ندارد.

 

در چه صورتی نتایج آزمایش خون تشخیص آنتی بادی مثبت می شود؟

معمولاً شروع مثبت شدن آنتی‌بادی‌ها در بیماری Covid-19 بعد از علائم اولیه و به ‌طور کلی ۱۰ روز است و ۸۰ درصد بیماران آنتی‌بادی را ده روز بعد از شروع علائم بالینی در سرم خود خواهند داشت.
بر اساس اطاعاتی که از سایر بیماری‌های عفونی شناخته‌شده داریم، این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا حداقل نوعی مصونیت کوتاه‌ مدت نسبت به کووید- ۱۹ را به دست می‌آورند.


تولید این آنتی‌بادی‌ها و تشخیص سرولوژیک به‌ویژه در بیماران مبتلابه بیماری Covid-19 خفیف تا متوسط ممکن است دیرهنگام رخ‌داده و معمولاً دو هفته بعد از شروع علائم بیماری می‌باشد.


به‌طورکلی سطح آنتی‌بادی‌های تام (Total antibodies) IgM و IgG از هفته دوم ابتلا به این بیماری شروع به افزایش می‌کند. اگرچه الایزا حتی در روز چهارم پس از شروع علائم نیز می‌تواند مثبت باشد، اما بالاترین سطح آن را در هفته دوم و سوم بیماری می‌توان مشاهده کرد.


در هفته پنجم سطوح آنتی‌بادی IgM شروع به کاهش کرده و تقریباً در هفته هفتم از بین می‌رود. درحالی‌که سطوح آنتی‌بادی IgG بیش از هفت هفته مثبت باقی می‌ماند.


دوره زمانی مثبت بودن PCR و آنتی‌بادی‌ها ممکن است در کودکان و گروه‌های دیگر، ازجمله جمعیت زیادی از افراد بدون علامت متفاوت باشد.

 

محدودیت‌های آزمایش‌های سرولوژیک در شناسایی عفونت کرونا

نتایج حاصل از آزمایش‌های سرولوژیک به‌تنهایی معیاری جهت تشخیص یا رد بیماری کووید- ۱۹ نیست.

نتایج منفی سرولوژیک وجود عفونت را رد نکرده و در تفسیر آزمایش باید مواردی چون علائم بالینی بیمار، تماس قبلی با افراد آلوده، سفر به مناطق با شیوع بالای عفونت، فاصله زمانی بین شروع علائم و اخذ نمونه خون، عدم پاسخ ایمنی ناشی از داروهای سرکوبگرسیستم ایمنی و یا نقص سیستم ایمنی موردتوجه قرار گیرد.

درصورتی‌که آنتی‌بادی‌ها در نمونه بیمار زیر حد شناسایی کیت قرار گیرد و یا موتاسیون و تغییر ساختار ژنتیکی در ویروس ایجاد گردد، ممکن است نتایج منفی کاذب ایجاد شود.

 نتایج آزمایش‌های سرولوژیک نشان‌دهنده برخورد قبلی فرد با ویروس بوده و دلیلی بر ایمنی کامل فرد یا عدم ابتلای مجدد وی نمی‌باشد.

 در چند روز اول شروع بیماری آنتی‌بادی‌ها در سرم بیماران قابل‌شناسایی نیست.

 ممکن است نتایج مثبت کاذب آنتی‌بادی‌های IgG و IgM به دلیل واکنش متقاطع آنتی‌بادی‌های از قبل موجود برعلیه سایر پاتوژن ها و یا سایر دلایل احتمالی رخ دهد.

 

نتایج منفی آزمایش‌های آنتی بادی (آزمایش خون) به چه معنی است؟

گاهی یک نتیجه سرولوژی منفی بدان معنی است که فرد آلوده نبوده است. بااین‌حال، فرد می‌تواند آلوده بوده ولی پاسخ سیستم ایمنی بدن آن‌قدر کافی نیست که آنتی‌بادی تولید کند. یا اینکه آزمایش در زمان مناسب انجام‌نشده است.


تفسیر نتایج آزمایش کرونا COVID-19

غالباً نتایج آزمایش PCR ( پی سی آر )  و آزمایش‌ های سرولوژی ( آنتی بادی ) در کنار همدیگر تفسیر می‌شوند.

 

تفسیر وضعیت بیماری IgG IgM PCR
بیمار احتمالا در دوره window قرار دارد و باید قرنطینه شود (ناقل) +
بیمار احتمالا در مراحل اولیه عفونت به سر می برد و باید قرنطینه شود (ناقل) + +
بیمار احتمالا در فاز فعال عفونت به سر می برد و حتما باید قرنطینه شود (ناقل) + + +
بیمار احتمالا در مراحل متاخر و یا عود مجدد بیماری به سر می برد + +
احتمال منفی کاذب PCR و یا مثبت کاذب IgM وجود دارد +
بیمار احتمالا یک سابقه عفونت محدود شده دارد +
احتمال منفی کاذب PCR و یا بیمار احتمالا در مرحله بهبود به سر می برد + +

 

چه کسانی باید برای بیماری COVID-19 آزمایش دهند؟

اولویت با افراد دارای تب، سرفه، تنگی نفس ادامه‌دار ( حداقل 48 تا 72 ساعت ) می‌باشد. افرادی که با مبتلایان این بیماری در تماس بوده‌اند نیز ملزم به انجام آزمایش کرونا هستند. داشتن علائم سرماخوردگی نیازی به انجام آزمایش ندارد. در این مواقع باید پس از مشورت با پزشک معالج روش‌های قرنطینه خانگی و استراحت در منزل اعمال شود. حضور بی‌دلیل افراد در آزمایشگاه‌ها سبب تأخیر در خدمات پزشکی برای بیمارانی می‌شود که درگیر بیماری هستند.

در هنگام پاندمی این بیماری، همهٔ افراد باید برای مراقبت از خود و اطرافیان تلاش نموده و اخبار بیماری را از مراجع قانونی دنبال کنند. افراد باید در این دوران با رعایت نکات بهداشتی محیطی امن را در خانه برای خود و اطرافیان فراهم آورند. داشتن استرس بیش‌ازحد می‌تواند عامل خطرناکی در کاهش ایمنی و مستعد شدن فرد برای ابتلا به کرونا باشد. اغلب افراد مبتلا با رعایت نکات بهداشتی می‌توانند این بیماری را پشت سر بگذارند. در صورت بروز هرگونه علائم از درمان خودسرانه به‌شدت بپرهیزید و از توصیه‌های پزشک بهره ببرید.

 

آیا تست رپید جزو آزمایشات اصلی کرونا می باشد؟

خیر تست آنتی ژن که اغلب به عنوان تست رپید یا تست سریع کرونا نامیده می شوند. این تست قطعات پروتئینی اختصاصی ویروس کرونا را ردیابی می کند. موارد استفاده از آن در افراد بی‌علامت بسیار محدود است. زمان لازم برای اعلام نتایج معمولاً بسیار سریع است. اگرچه نتایج تست سریع کرونا ممکن است همیشه صحیح نباشد.


به همین علت تست رپید در آزمایشگاه ها انجام نمی شود. آزمایشگاه پارس طب نیز این تست را انجام نمی دهد.

منبع: parsteblab

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->