وقوع انفجار در کابل (۹ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی نجیب بارور، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی حکیم بینش، شاعر افغانستانی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) شعرخوانی محمدکاظم کاظمی در حضور رهبر انقلاب + فیلم (۶ فروردین ۱۴۰۳) طالبان: ایران کمی دیگر حضور مهاجران را تحمل کند واکنش سفیر سابق ایران در کابل به موضع دوگانه طالبان به حادثه تروریستی کرمان و مسکو افزایش سه برابری ابتلا و ۱۰ برابری مرگ بر اثر بیماری تب کنگو در افغانستان (۳ فروردین ۱۴۰۳) وقوع انفجار شدید در پایتخت افغانستان (۲ فروردین ۱۴۰۳) داعش عامل انفجار قندهار است (۲ فروردین ۱۴۰۳) انفجار در قندهار افغانستان ( ۲فروردین ۱۴۰۳) سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: ما در جام ملت‌های آسیا تازه واردیم افغانستان، تولیدکننده عمده «شیشه» | قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش محسوسی نداشته است کرزی خطاب به طالبان: مدارس را به روی دختران باز کنید یک روزنامه اسپانیایی: اگر افغانستان خشخاش کشت نکند هزاران نفر در اروپا می‌میرند نمایندگان جامعه‌ تشیع افغانستان پیشنهادات خود را به‌صورت کتبی به طالبان سپردند ابراز نگرانی گزارشگران بدون مرز درباره تاثیر منفی محدودیت‌های طالبان بر چشم‌انداز رسانه‌های افغانستان لحظه افطار بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان + فیلم افزایش ۳۸ درصدی کودکان کار در افغانستان هشدار‌ها درباره احتمال جاری شدن سیل در ۱۵ استان افغانستان امضای تفاهمنامه میان سازمان ملی مهاجرت و بیمه سلامت برای اتباع خارجی
سرخط خبرها

تأخیر در استعلام پرونده‌های تابعیت | مادران ایرانی نگران شناسنامه فرزندانشان

  • کد خبر: ۶۶۳۰۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
  • ۲۵
تأخیر در استعلام پرونده‌های تابعیت | مادران ایرانی نگران شناسنامه فرزندانشان
۱۵ مهرماه سال ۹۸ قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی ابلاغ شد و متن آیین‌نامه در اردیبهشت سال ۹۹ نهایی شد تا از طریق وزارت کشور برای اجرائی‌شدن به استانداری‌ها ابلاغ شود. با این حال روند صدور شناسنامه باکندی پیش می‌رود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ در آخرین روز از اردیبهشت‌ماه سال ۹۹، آیین‌نامه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی تصویب شد. خبری که قرار بود خیال راحتی باشد برای آن‌ها که سال‌ها در فقدان هویت، از اصلی‌ترین حقوق انسانی خود محروم شده بودند. قرار بود بالاخره آن‌ها هم اندکی از عدالت آموزشی و بهداشتی را با حضور بدون دردسر در مدارس و استفاده از بیمه تجربه کنند.
 
چند روز دیگر، این مصوبه یک‌ساله می‌شود؛ اما هنوز دست خیلی از این افراد از اوراق هویتی کوتاه مانده است. تابعیت در دنیا یا از خون یا از خاک است، به این معنا که یا تابعیت والدین یا کشوری که در آن به دنیا آمده باشید، وضعیت تابعیت شما را مشخص خواهد کرد؛ اما در ایران تابعیت تنها از سوی پدر اعطا می‌شد و همین مسئله هم سبب شده بود تا فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی برای کسب تابعیت ایران با مشکلات متعددی مواجه شوند.
 
نداشتن اوراق هویتی، مشکل در ورود به مدرسه و مدارک پزشکی و بهداشتی، نخستین مشکلاتی بود که این افراد با آن مواجه می‌شدند. گستره این دغدغه‌ها سبب شد تا سال ۸۵ برای اولین بار اعطای تابعیت به این فرزندان از طریق مادر مطرح شود. این پیشنهاد یک بار دیگر در سال ۹۴ هم عنوان شد؛ اما به جایی نرسید تا با اقدامات و پیگیری‌های چند نماینده مجلس دهم، فعالان مدنی، چند سازمان مردم‌نهادی که در این زمینه فعالیت می‌کردند و پیگیری مداوم رسانه‌ها، بالاخره این لایحه از سوی مجلس تصویب و راهی شورای نگهبان شد.
 
در این مرحله بود که شورای نگهبان، اطلاعات سپاه را هم به نهاد‌های استعلام‌کننده برای ارائه شناسنامه به فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی اضافه کرد و در نهایت تأییدش کرد. تا پیش از آن، تنها وزارت اطلاعات در این زمینه مرجعیت داشت. بعد از حدود ۱۸ سال، بالاخره رئیس مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۵ مهرماه سال ۹۸ قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را ابلاغ کرد و متن آیین‌نامه هم اردیبهشت سال ۹۹ نهایی شد تا از طریق وزارت کشور برای اجرائی‌شدن به استانداری‌ها ابلاغ شود. نحوه درخواست برای دریافت شناسنامه هم به خانواده‌ها اعلام شد. همه چیز آماده بود تا این خانواده‌ها و فرزندانشان، بالاخره هویت خود را پیدا کنند؛ اما حالا که یک سال از نهایی‌شدن آن می‌گذرد، هنوز این خانواده‌ها در هزارتوی ادارات دولتی و امنیتی کشور گیر کرده‌اند.
 
 

۸ ماه پیش پرونده تشکیل دادیم؛ اما ما را بازی می‌دهند

«زهرا» دقیقا چنین شرایطی دارد. زنی که بیش از هفت ماه پیش برای دریافت شناسنامه دخترش درخواست داده بود؛ اما هیچ خبری به او نمی‌دهند. زهرا که اهل تبریز است، چند سال پیش با یک مرد افغانستانی ازدواج کرد، شوهر بعد از مدتی به کشورش بازگشت. حتی قصد داشت دختر نوزاد را هم با خود ببرد؛ اما زهرا اجازه نداد.
 
حالا زهرا مانده و دختری هشت‌ساله که بالاخره امسال توانست با یک نامه به مدرسه برود: «وقتی این خبر را شنیدم خیلی خوشحال شدم. گفتم بالاخره دختر من هم شناسنامه‌دار می‌شود؛ اما حالا که این‌همه مدت گذشته و هیچ خبری نیست، احساس می‌کنم دارند ما را بازی می‌دهند. من و مادرم نوبتی به اداره اتباع می‌رویم و مدام پیگیری می‌کنیم؛ اما می‌گویند باید منتظر استعلام وزارت اطلاعات باشید. از وزارت اطلاعات می‌پرسیم، می‌گویند باید پرونده دست اطلاعات سپاه است. نمی‌دانم تکلیف ما چیست. چند وقت دیگر یک سال می‌شود که درخواست داده‌ایم و جواب ما را نمی‌دهند».
 
این در حالی است که طبق شیوه‌نامه نخست وزارت کشور، نهاد‌های امنیتی برای استعلام قید زمانی سه‌ماهه داشتند. در تبصره ۱ بند ۴ شیوه‌نامه هماهنگی در اجرای آیین‌نامه مذکور، ابلاغی تیرماه ۱۳۹۹ از سوی وزیر کشور به استانداری‌های سراسر کشور، بیان شده بود: «مراجع امنیتی باید حداکثر در مدت سه ماه نظریه صریح خود را به اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری اعلام کنند. عدم ارسال پاسخ صریح در مدت ذکرشده به معنای پاسخ مثبت می‌باشد». این قید سه‌ماهه البته در شیوه‌نامه دوم وزارت کشور حذف شد؛ اما مسئولان، از جمله اسحاق جهانگیری معاون‌اول رئیس‌جمهوری و لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در نامه‌هایی جداگانه نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند.
 
جنیدی در نامه خود به وزارت کشور توضیح داده که نیازی به تکرار قید سه‌ماهه در شیوه‌نامه وجود نداشته و حذف آن به معنای رد آن نیست. ضمن اینکه شیوه‌نامه به لحاظ قانونی تابع آیین‌نامه است و نمی‌تواند مغایر با آن باشد. در نتیجه، مشخص شد که قید سه‌ماهه از منظر قانونی در جایگاه قبلی خود قرار دارد و نهاد‌های امنیتی از جمله اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات ملزم به رعایت آن هستند؛ اتفاقی که در عمل نیفتاده است.
 

دخترم ۹ سالش شده؛ اما هنوز به مدرسه نمی‌رود

زن دیگری که دوست نداشت نامش برده شود، می‌گوید همه زندگی او و سایر زنان شبیه به او تبدیل به انتظار شده است: «من نمی‌دانم چند سال دیگر باید بگذرد تا به دل مسئولان رحم بیاید؟ دختر من ۹ سالش شده و هنوز به مدرسه نرفته است. پسرم هم به‌تازگی هفت‌ساله شده است. هر روز یک ماجرا و قانون جدید می‌گذارند. ماه‌ها گذشته است؛ اما از مسئولان سمنان هیچ تماسی با ما نمی‌گیرند. من چگونه قانون را برای فرزندانم توضیح دهم؟ چرا همین قانون فعلی رعایت نمی‌شود؟».
 

فرزندم باید شناسنامه بگیرد تا به دانشگاه برود

این مادران همه شرایطی مشابه یکدیگر دارند. یکی از همین زنان می‌گوید تمام کار‌ها را طبق آنچه به او گفته‌اند، پیش برد و پرونده را تشکیل داد؛ اما جوابی نگرفته است: «من از همان روز اول حسابی تحقیق کردم تا همه مراحل تشکیل پرونده به‌خوبی انجام شود. می‌توانستم درخواست کتبی بدهم؛ اما گفتم شاید آن را گم کنند. به‌همین‌دلیل به یک کافی‌نت رفتم تا درخواستم را در اینترنت ثبت کنند. یک کپی هم همان‌جا از آن گرفت. همه اسناد و مدارک را هم همراه آن ارائه دادم. گفتند همه چیز کامل است. برو، ما خبرت می‌کنیم. فکر کنم پنج ماه بیشتر گذشته است. هر روز زنگ می‌زنم. گاهی روزی چند بار تماس می‌گیرم. در این وضعیت کرونا خیلی روز‌ها حضوری به اداره اتباع می‌روم؛ اما می‌گویند اینجا نیا، شناسنامه که برسد ما خودمان خبرت می‌کنیم. خب پس کی؟ چه زمانی می‌خواهند به دختر من شناسنامه بدهند؟».
 
دخترش که ۱۳ سال دارد، با پیگیری‌های مادرش توانسته در مدرسه یکی از سازمان‌های مردم‌نهاد جنوب تهران که مخصوص کودکان اتباع است، ثبت‌نام کند؛ البته از ۹‌سالگی: «دخترم باید هفت‌سالگی به مدرسه می‌رفت؛ اما شناسنامه نداشت و به‌همین‌دلیل جایی ثبت‌نامش نمی‌کردند. آن‌قدر گشتم تا بالاخره یک جا را پیدا کردم که با نامه از اداره اتباع ثبت‌نام شد. دیر به مدرسه رفت. همیشه نگران این هستم که دخترم از زندگی عقب بیفتد، فقط به خاطر اینکه شناسنامه ندارد. آرزوی او رفتن به دانشگاه است. چگونه بدون شناسنامه به دانشگاه برود؟».
 

بعد از استعلام هم باید ۶ ماه منتظر اداره ثبت احوال باشیم

آن‌ها که پیگیر پرونده هستند، می‌گویند هر اداره‌ای ساز خودش را می‌زند. یکی از این مادران می‌گوید بعد از استعلام هم خبر خوش به ما نخواهد رسید: «هر اداره‌ای ساز خودش را می‌زند. تازه به ما در مشهد گفتند که اگر جواب استعلام هم بیاید، باز باید شش ماه منتظر ثبت احوال باشید. واقعا دیگر توانی برای ما باقی نمانده است».
 

نداشتن شناسنامه، مثل نداشتن اسم و فامیل است

«لیلا»، دانشجوی ۲۶‌ساله دانشگاه تهران است. از مادری ایرانی و پدر عراقی. او که بعد از ۱۸‌سالگی و بر‌اساس قانون قدیمی، توانسته بود اوراق هویتی خود را به دست بیاورد، می‌گوید شاید برای دیگران قابل درک نباشد؛ اما نداشتن شناسنامه مثل نداشتن اسم و فامیلی است: «من سال‌های زیادی از زندگی‌ام شناسنامه نداشتم و پاسپورت و کاغذ مربوط به اداره اتباع، تنها دارایی من در این زمینه بود. به‌خوبی می‌فهمم که این بچه‌ها و خانواده‌های‌شان چه می‌کشند. از بیرون که نگاه کنید، فقط یک شناسنامه است؛ اما در واقعیت، لحظه به لحظه زندگی عادی شما درگیر با همین نداشتن است. از مدرسه تا بیمارستان. از دانشگاه تا مثلا کلاس رانندگی. نداشتن شناسنامه، شبیه این است که شما اسم و فامیلی برای خودتان نداشته باشید».
 
 

نگاهی به تعداد شناسنامه‌های ارائه‌شده؛ از خراسان رضوی تا گلستان

از سال گذشته که خبر نخستین شناسنامه به فرزند حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی رسانه‌ای شد، جمعیت درخور‌توجهی از کشور تصور کردند که دیگر دوران دوندگی‌های‌شان در اداره اتباع به پایان رسیده؛ اما با گذشت یک سال، هنوز هم تعداد چشمگیری نتوانستند برای فرزندانشان اوراق هویتی بگیرند.
 
اگرچه هر چندوقت یک بار یک خبر اعطای شناسنامه به چند نفر در استان‌های مختلف کشور هم به گوش می‌رسد؛ برای مثال، نخستین روز از اردیبهشت ۱۴۰۰ بود که خبر‌های متعددی در‌این‌باره منتشر شد. ابتدا مهدی عباسی، مدیر اداره ثبت احوال مشهد، از صدور ۲۷ شناسنامه ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی و پدران خارجی در استان خراسان رضوی خبر داد. نکته درخور‌توجه اینکه استان خراسان رضوی، میزبان جمعیت زیادی از افغانستانی‌های مقیم ایران است و به همین‌دلیل هم بخش زیادی از فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی، دقیقا در همین استان حضور دارند؛ از این‌رو پیش‌بینی می‌شد که اعطای شناسنامه و اوراق هویتی در این استان هم زودتر از سایر استان‌ها آغاز شود و هم سرعت بیشتری داشته باشد؛ اما این‌طور نشد.
 

سهم خراسان رضوی تنها ۲۷ سند

عباسی در پاسخ به انتقادات وارده به این موضوع عنوان کرد: «ما براساس مجوز‌هایی که به اداره ارسال می‌شود، اقدام به تنظیم سند می‌کنیم. تاکنون ۲۷ سند سه‌جلدی برای این افراد تنظیم کرده‌ایم و اولین سند اوایل اسفند سال قبل صادر شد. هم‌اکنون پنج مجوز دیگر در اختیار ماست که برای آن‌ها نیز شناسنامه صادر خواهد شد».
 
او در توضیح فرایند تنظیم سند هم این‌گونه توضیح داد: «تنظیم سند به این صورت است که با مراجعه مشمولان به اداره اتباع، برای آن‌ها پرونده تشکیل می‌شود. بر‌اساس دستورالعمل این قانون، برای اصالت و تعلق نسب مادر ایرانی باید از اداره ثبت احوال استعلام شود. ما پس از بررسی‌های لازم پاسخ اداره اتباع را درباره نتیجه این استعلام می‌دهیم. پس از آن، اداره کل اتباع از مراجع امنیتی هم یک استعلام دارد که پاسخ استعلام آن‌ها را می‌گیرند و در نهایت بعد از تأیید، مجوزی برای صدور شناسنامه تنظیم می‌شود که اداره اتباع آن را برای ما ارسال می‌کند. در همین زمینه بر‌اساس مجوزی که به دست ما می‌رسد، از صاحبان این مجوز‌ها برای حضور در اداره دعوت می‌کنیم. برای افراد بالای ۱۵ سال با اداره تشخیص هویت مکاتبه‌ای انجام می‌دهیم که آنجا انگشت‌نگاری این افراد انجام شود و پاسخش را برای ما بیاورند. بعد از آن هم ما برایشان سند تنظیم می‌کنیم».
 

روند کُند اعطای شناسنامه

همان روز، خبر دیگری هم از قم رسید. نکته مهم در اظهارات مسئولان قم اینجا بود که آن‌ها وعده اعطای شناسنامه به تمام پرونده‌های تشکیل‌شده در این زمینه تا پایان سال جاری را دادند. بیژن سلیمان‌پور، معاون سیاسی- امنیتی استانداری قم، با اعلام تعداد پرونده‌های تشکیل‌شده در‌این‌باره عنوان کرد: «هفت‌هزارو ۸۶۳ فرزند حاصل از ازدواج مردان خارجی با زنان ایرانی در قم شناسایی شدند که در این زمینه هزار‌و ۲۰۰ پرونده تشکیل و صد شناسنامه ایرانی برای متقاضیان صادر شده است و در سال جاری تمام این افراد تعیین تکلیف خواهند شد.»
 
اظهارات سلیمان‌پور به‌خوبی نشان می‌دهد که روند اعطای شناسنامه تا چه اندازه کند است. به گفته او بیش از هزار پرونده فرزند حاصل از ازدواج مردان خارجی با زن ایرانی در این استان و در کمتر از یک سال گذشته تشکیل شده است؛ اما تنها صد نفر توانستند شناسنامه دریافت کنند. اگر زمان شروع تشکیل پرونده‌ها را آبان سال ۹۹ حساب کنیم؛ یعنی نهاد‌های مرتبط با اعطای شناسنامه در استان قم در شش ماه تنها صد شناسنامه اعطا کردند که می‌شوند به قرار هر ماه حدود ۱۶ شناسنامه.
 
همین روند، در سایر استان‌ها هم قابل رؤیت است. هادی حق‌شناس، استاندار گلستان، با اعلام اینکه ۳۰ هزار تبعه در این استان زندگی می‌کنند، خبر داد: «در گلستان ۳۰ هزار تبعه زندگی می‌کنند که از این تعداد حدود پنج‌هزار‌و ۵۰۰ نفر مادر ایرانی و پدر خارجی دارند».
 
به گفته او شرایط صدور شناسنامه برای این افراد فراهم شده و در مراسم یکم اردیبهشت سال جاری، به شکل نمادین به چهار نفر شناسنامه اعطا شد و قرار است که در چند ماه آینده برای پنج‌هزار‌و ۵۰۰ نفر دیگر هم شناسنامه صادر شود. در این استان هم مشکل استان قبلی دیده می‌شود. چطور ممکن است استانی که در عرض شش ماه این‌قدر کند عمل کرده است، تا ماه‌های آینده شناسنامه قریب به شش هزار نفر را آماده کند؟
 

طیبه سیاوشی: خانواده‌ها می‌ترسند دولت بعدی قانون تابعیت را اجرا نکند

طیبه سیاوشی، نماینده مجلس دهم که مسئله اعطای تابعیت را به طور جدی پیگیری می‌کرد، معتقد است کند‌شدن روند اعطای مدارک هویتی چند دلیل دارد که دومرحله‌ای‌شدن استعلام، اصلی‌ترین است: «با وجود اینکه آیین‌نامه به طور صریح به نهاد‌های امنیتی، حداکثر سه ماه زمان بررسی داده بود؛ اما دومرحله‌ای‌شدن استعلام از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه سبب شده این مدت‌زمان طولانی و روند اعطای شناسنامه کند شود. این در حالی است که اسحاق جهانگیری به‌عنوان معاون رئیس‌جهوری همین چند وقت پیش، از مسئله اعطای تابعیت در مجمعی حقوق‌بشری به‌عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کرده بود».
 
به گفته او، والدین در انتظار تابعیت نگران این هستند که دولت به پایان برسند و دست آن‌ها از مدارک هویتی کوتاه بماند: «هم روند استعلام است و هم در مرحله اجرا در وزارت کشور وقفه طولانی گزارش شده است. سخت‌گیری‌های امنیتی نسبت به این موضوع بالا رفته و نتیجه این شده که خانواده‌های زیادی باز هم در انتظار اوراق هویتی مانده‌اند. با اینکه نامه‌های متعددی برای تسریع در این امر نوشته شده؛ اما متأسفانه هیچ تأثیری نداشته است. در این شرایط، بزرگ‌ترین نگرانی خانواده‌ها این است که آن‌ها نتوانند تا پایان این دوره دولت مدارک هویتی را بگیرند و از این می‌ترسند که دولت بعدی، شاید قانون تابعیت را اجرا نکند. در آن صورت دیگر امیدی به مجلس فعلی هم برای پیگیری قانون تابعیت ندارند».
 
در سالگرد تصویب آیین‌نامه لایحه اعطای تابعیت و در‌حالی‌که قریب به هفت ماه از آغاز تشکیل پرونده‌های این خانواده‌ها و فرزندان‌شان در استان‌های مختلف کشور می‌گذرد، به نظر می‌رسد میزان توقف پرونده‌ها در دست نهاد‌های امنیتی، بیشتر از زمان اعلام‌شده مقرر و قانونی، یعنی سه ماه بوده است. اگرچه چند خانواده به اوراق هویتی رسیده‌اند؛ اما ۵۷۰ شناسنامه در میان یک جمعیت حدود ۸۶ هزار‌تایی، آن‌قدر اندک است که اصلا به چشم نمی‌آید. روند بررسی پرونده، به‌ویژه در استان‌هایی مانند خراسان رضوی، سیستان‌و‌بلوچستان، گلستان و قم که جمعیت زیادی از مهاجران و اتباع را میزبانی می‌کنند، باید بیشتر از این‌ها باشد؛ به‌ویژه اگر مسئولان بخواهند طبق وعده‌ای که داده‌اند، تا پایان سال به تمام پرونده‌ها رسیدگی کرده و شناسنامه‌ها را اعطا کنند. اگرچه شکی نیست که استانداری، اداره ثبت احوال و اداره امور مهاجرین و اتباع، در نهایت باید در انتظار رأی دو نهاد امنیتی اصلی، یعنی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه باشند.
 
منبع: نیلوفر حامدی – روزنامه شرق
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ابراهیمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
0
2
واقعا چقد مسعولین بی فکر و کم‌کار هستن میگن نقص مدارک باعث کندی این جریانه
ولی مدارکهای ما کامل هست پس چرا این قد طولانی رسیدگی نمیکنن
خدا خودش جوابشونو بده
اینقدر ما رو اذیت نکنن
خدا اذیتشون کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
0
0
روز بخیر. بخدا من تمام مدارک بچم کامله ،‌حته وزارت اطلاعات و سپاه و اتباع تائیدش کردن .اما ثبت احوال ایلام بیخودی ایراد میگیره. میگه ما فقط به اونهایی که کارت اتباع دارن شناسنامه میدیم. به فرزندان مادر ایرانی که ساکن ایران و دارای گذرنامه باشن تعلق نمیگیره فعلن. اخه چرا .مسئولین بفکر باشید.
مهدی
Netherlands
۲۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
0
0
من ۲۱ سالمه،ودانشجو،ولی هنوز شناسنامه ندارم،برای تمام کار های تابعیتی اقدام کردیم،ولی الان چند ماهه پرونده توی استعلامه،دیگه خسسسسسته شدم،من به یه دختر خانوم ایرانی علاقه مند شدم،که خیلی خواستگار هم داره،و من به خاطر شناسنامه باید صبر کنم،اگه بهش نرسم ،برای همیشه ایران رو ترک خواهم کرد،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
0
0
سلام منم الان هفت ماهه مدارک دادم خبری نشده تازه خودشون گفتن باید گذرنامه برای بچه هابگیرین
فائزه
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۴
0
0
چقد باید منتظر شناسنامه باشیم من ۶ماهه اقدام کردم اما حتی یه تماسم نگرفتن‌
حیدر
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
0
0
من حدود 6 ماه است که برای شناسنامه اقدام کردم و الان 4 ماه است پرونده ام تو اطلاعات و همش میگن نیا اینجا زنگ میزنیم و زنگ نمی‌زنند!
دیگه چقدر کرامت انسان باید لگد مال شه!
ای کاش تو یه کشور دیگه متولد میشدم...
بشبر ریگی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۲
0
0
سلام چرا هیج گس پیگیر شناسنامه بچه های مانیست حالا حدود یک سال شده هربار هم میرویم به ما جواب سر بالا مبدن تکلیف ماراروشن بکنید لطفا از شهرستان یزد
معصومه
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
0
0
سلام مانزدیک یکساله ک تشکیل پرونده دادیم دوماه هست ک تماس میگیریم میگن پروندتون رفته برااستعلام کجای ک جوابش بیادحضوری هم دفترکفالت میریم ماروراه نمیدن میگن نیایین خودمون باهاتون تماس میگیریم کی تماس میگیرین منووخواهرم سرکاردولتی میریم میخوان مارواخراج کنن بخاطرمدارک اخه مادردمونوبه کی بگیم استان ماگلستان ادم بی مدارک ارزش هیچی رونداره خداکجایی چرابدادمانمیرسی
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۸
0
0
سلام من ۲۴ سالم هست الان جواب نزدیک دو سال هست تمام کارم انجام دادم فرستادن تهران پرونده الان جواب استعلام خواهرم اومده مال من نیومده دو ماه هست که جوابش اومده زنگ میزنیم میگن خودمون زنگ میزنیم بخدا هزار تا گرفتاری داریم من ۳ سال هست نامزاد دارم منتظر شناسنامه من هستن الان تکلیف چیه من چیکار کنم
سمیرا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
0
0
سلام تورو امام رضا یه فکری بکنید بچه هام بابا ندارن نه یارانه میاد نه کسی رو دارم چرا نمیدید شناسنامه اگه مخواید بدید اذیتمون نکنید استعلام پیام اومد ۴ماه که خبری نیست هیچ کسم جواب گو نیست همشم میگید حق زنان پس کوه
صابره امتی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۷
0
0
تو رو خدا به فکر فرزندان ما باشید تا کی باید صبر کنیم دو سال گذشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
0
0
سلام خسته نباشید من الان چهارساله برا شناسنامم اقدام کردم ولی هیچ خبری نشده من یک دختر بالای هجده سالم الان دقیقا بیست و یک سالمه انقدر از این اداره به اون اداره کشوندنمون بعد سه سال گفتن قانون تغییر کرده باید باید کافی نت ثبت نام کنید و.... حالاهم که ثبت نام کردیم هیچ خبری نشده تورو خدا به مسئولین بگین یکم به کار مشهد رسیدگی کنن من الان یک آدم بی نام و نشون بلاتکلیفم که بیست و یک سال از عمرمم همینطوری گذشته
علی حسام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
0
0
سلام خسته نباشید منم یک سال ۶ ماه شده هنوز که کسی بهمون تماس نگرفته البته یکی اومد خونه ما وبچه هارا دید الانم ۶ ماه شده هنوز خبری نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
0
0
من الان ۲ سال تشکیل پرونده دا دم تو مشهد وبعد ازآن پیام آمد پرونده دست اطلاعات رسیده والان یک سال هست خبری نیست بعد پرسیدن گفتن پرونده بچه هات مشکل امنیتی دارد وهیچ خبری ندان مگر ما چه گناهی کردیم واین بچه ها چهتقصیری دارن به کجا برای مشکلم مراجعه کنم آخه بچه‌هام بزرگ شدن دختر هستن میخاند ازدواج کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
0
0
بنده مادر ایرانی ۴ فرزند دارم وشوهری اتباع عراقی هست واز بچه های سپاه بدر هست و۲۳ خدمت در سپاه والان هم در عراق الحشدشعبی کار می‌کند حدود ۱۰ سال هست وفرزندانم خیلی درس خون وبا استعداد هستند در مشهد ۲ سال شده تشکیل پرونده دادم الان بعد ازاین مدت الان یک سال هست پرونده دست اطلاعات امنیت رسیده وخبری نیست اتباع مراجعه کردم میگن پرونده مشکل امنیتی داره وشناسنامه نمیدن چکار کنم هم خودم هم بچها م خسته شدن تو را خدا کمکم کنید این بچها چه گناهی دارن که این قدر عذاب می‌کشند وکسا نیکه گزارش بر علیه ما رد کردن از خدا وفاطمه زهرا نترسیدن با این همه دروغ من ن سادات هستم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
0
0
من که امیدم به امام زمان هست دعا کنید صاحب اصلی بیاد واز این کاغذ بازی و پارتی بازی راحت بشیم از این همه ظلم به ناحق که می‌شود وگزارش علیه بندهای بی گناه می‌نویسند ورد می‌کنند وکا ر و شرنوشت مردم را خراب می‌کنند الهی خیر نبینند من سادات که به فاطمه زهرا وعمه ام حضرت زینب شکایت کردم وعده همه ما سر پل سراط
فرشته
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۴
0
0
توروخدافکری کنیدانتظارکشندست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
0
0
دو سال شد و خبری نشد نمی خوان بدن
زهراحیدری
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۳
0
0
من دی ۱۳۹۹تشکیل پرونده دادم کلا۲تاپیامک برام اومده ودیگه خبری نیس من 35سالمه .لطفاراهنمایی کنیدچکارکنم نه ازدواجی .نه آینده ای.هیچی
ستاره محیاپور
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
0
0
ما چهار تا خواهر برادریم من ۱۸ سالمه خواهرم ۲۱ سالشه داداشم ۱۶ سالشه خواهرمم ۱۵ سالشه هیچکدوم شناسنامه نداریم همه مونم بی سوادیم. هرجا میریم مدرسه قبولمون نمیکنن میگن شناسنامه.ایقدرم علاقه داریم به مدرسه که اگه یکذره به ما اهمیت میدادن به درجات بالا میرسیدیم بهترین فرد برای جامعه ایران میشدیم ولی خب مسئولین اهمیت نمیدن.مادرم حتی تا زاهدان هم رفت برای ما پاسپورت گرفت بازم قانع نمیشن هر روز یه مشکل برامون درست میکنن.ما بچه ها با بقیه بچه های ایران چه فرقی میکنیم مادر ما دختر این سرزمینه چرا به کارش نمیرسن.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
0
0
خداخودش درست کنه منم خسته شدم واقعاازروزی ک دخترم بدنیاآمده ۲سال نیم میگذره ازاول دنبال کارش بودم هیچ خبری نیس ب بچم ک نگاه میکنم گریم میگیره فردابزرگ بشه چی اگ میخوان بدن ک بدن وگرنه راحت بگن نه خیال همروراحت کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
0
0
سلام خسته نباشید خوب پس به اونای که دادن میخوان چیکار کنن پس میگیرن ما هم پرونده تشکیل دادیم نزدیک 1ساله خبری نیست خدایا مگه ما انسان نیستیم
مریم
France
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۰
0
0
سلام منو پسرم الان ۲سال ونیمه برای شناسنامه ایرانی درخواست دادیم ولی متاسفانه پرونده پسرم دوبار برگشت خورده به خوداتباع به خاطر نقص نامعلوم خودم ایرانی هستم شوهرم عراقی بود پسرم درایران به دنیا امده تمام مدارک پرونده تکمیله دادیم اتباع ولی دوسال ونیمه فقط سرکارمون گذاشتن ازبس پیگیر پرونده شدیم خسته شدیم فقط جوابهای الکی میگن نمیگن جواب استعلام کی میاد توخود اتباع .پسرم ۲۱ سالشه واقعا خسته وافسرده شده اخه این بچه وامسال اینها چه گناهی دارن که تااین سن بی هویت باید زندگی کنن خواهشا رسیدگی کنید گناه دارن این بچه ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
0
0
از مسئولین خواهش میکنم ک ب داد ما برسد یک لحظه مارا بزارن جای فرزندان خودشون و ببین خانواده هایمان و خودمان چی میکشیم من ۲۴ سالمه برای رفتن ب دانشگاع مشکل دارم. برای ازدواجم مشکل دارم همش هر جا تحقیر کردن مارو. در تمام طول تحصیلم از اینکه همکلاسی هام بفهمن من شناسنامه ندارم واهمه داشتم توروخدا این تحقیر و ترسو از بین ببرید
رحمان
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
0
0
سلام من رحمان شهنوازی از کرمان روستای گلبافت ب دنیای اومدم متولد 1372استم من مادرم ایرانی است پدرم بلوچی است که مدارک نداری من در زاهدان زندگی میکنم ثبت نام کردم بعد از یک سال زنگ زدن بعد تشکیل پرونده دادم الان میگن یک سال بعد نوبت شما است چرا زاهدان جواب نمی‌دهند بخدا اگر بچه نداشتم خودمو جلویی اداره اتباع خارجی زاهدان آتیش می‌زدم فقط برای تشکیل پرونده دو سال تول کشیده الان چند سال تول بکشی خدا می‌دونی
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->