سرخط خبرها

جشنواره بین المللی «شهر همگان» با حضور چند هنرمند مهمان کلید خورد

  • کد خبر: ۶۹۶۶۱
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
جشنواره بین المللی «شهر همگان» با حضور چند هنرمند مهمان کلید خورد
چهارشنبه گذشته، افتتاحیه مجازی نخستین جشنواره بین المللی شهر همگان به دبیری دکتر امیر عزیزی (که پیش از این هم سابقه ۲ دوره دبیری جشنواره بین المللی جامعه ایمن را دارد) و با حضور منصور ضابطیان، مصطفی اقلیما، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی مدد کاری اجتماعی ایران و لاله اسکندری، بازیگر فعال در زمینه‌های عکاسی و نقاشی برگزار شد.

سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز - چهارشنبه گذشته، افتتاحیه مجازی نخستین جشنواره بین المللی شهر همگان به دبیری دکتر امیر عزیزی (که پیش از این هم سابقه ۲ دوره دبیری جشنواره بین المللی جامعه ایمن را دارد) و با حضور منصور ضابطیان، مصطفی اقلیما، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی مدد کاری اجتماعی ایران و لاله اسکندری، بازیگر فعال در زمینه‌های عکاسی و نقاشی برگزار شد.


این برنامه به علت قطعی برق که مدتی است در کشور اتفاق می‌افتد، با حدود یک ساعت تأخیر و با رفتن احسان عبدی پور، فیلم نامه نویس و کارگردان از محل برگزاری افتتاحیه، آغاز شد. شهر همگان، که دبیرخانه آن فروردین سال گذشته تشکیل و راه اندازی شد؛ شهری است که در آن همه شهرنشینان شامل گروه‌های خاص بتوانند از همه امکانات، منابع و فرصت‌های شهرنشینی استفاده کنند.

 

منظور از گروه‌های خاص در مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد عبارت است از کودکان، جانبازان، افراد دارای معلولیت، سالمندان و دیگر کم توانان جسمی حرکتی و زنان. در نخستین جشنواره بین المللی شهر همگان، که در محور‌های مختلفی مثل پژوهش، فیلم کوتاه، عکاسی، نقاشی و کاریکاتور، موشن گرافی، داستان کوتاه و پادکست و دکلمه برگزار می‌شود علاقه مندان می‌توانند آثارشان را تا ۱۸ تیر به دبیرخانه ارسال کنند؛ که در هر بخش یک برگزیده و یک شایسته تقدیر انتخاب می‌شود.

 

فاطمه باقری، سرپرست اداره و جانشین دبیر شهر همگان در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه داوران این رویداد بومی و کشوری خواهند بود گفت: تا ۱۰ روز آینده اسامی داوران اعلام می‌شود و از مهمانان افتتاحیه درباره انتخاب داوران «مشهد شهر همگان» نظرخواهی شده است. باقری همچنین خاطرنشان کرد آیین پایانی این جشنواره اواخر مرداد امسال برگزار می‎شود.
علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره می‌توانند فراخوان‌های رسمی آن را از طریق صفحه اینستاگرام شهر همگان، پیگیری کنند.


هنر با احساس عجین است

اقلیما که او را پدر مددکاری در ایران می‌نامند در پاسخ به این سؤال ضابطیان، مجری برنامه، که چقدر تاکنون هنر به کمک او آمده است، گفت: هنر به نوعی احساس آدم هاست، یعنی آدم‌ها با احساسشان مفاهیمی را راحت‌تر دریافت می‌کنند و اتفاقا وقتی مددکاران کار می‌کنند باهنر عجین هستند.


این استاد دانشگاه که کتاب‌های متعددی ازجمله مددکاری فردی کار با فرد، انضباط اجتماعی و نقش آن در پیشگیری از آسیب‌ها را تألیف کرده است، ادامه داد: هر کسی با توجه به فرهنگ خودش و شهرش فیلمی برای این جشنواره می‌سازد که این برای مردم درک شدنی است، درحالی که شما ممکن است با هزار کلمه حرف نتوانید آن را به مخاطبان تفهیم کنید. وقتی فرد معلولی با حرکاتش و گفتارش صحبت می‌کند، او را درک می‌کنید. همین طور وقتی با احساسات مردم کار دارید یعنی فیلم یا تیزری می‌سازید، مطالب زیادی را به مردم و مسئولان منتقل می‌کنید و خودبه خود نگرش آن‌ها تغییر می‌کند.
ضابطیان مجری برنامه نیز گفت: یکی از اتفاقاتی که در شهر همگان، قرار است بیفتد ایجاد فضا‌های متفاوت و امن شهری برای کودکان است.


فیلم‌های مستند، بازگوکننده معضلات شهری

لاله اسکندری، دیگر مهمان مراسم نیز گفت: در مقاطعی که عکاسی کرده ام، بعضی از سوژه هایم مربوط به فضا‌های شهری بوده و عکس‌های زیاد و فیلم کوتاه و مستندی دارم که مرتبط با محور‌های جشنواره باشد.


این هنرمند خراسانی با بیان اینکه از منظر یک مسافر، مشهد شهر زیبایی است و بولوار‌های عریض و پردرختی دارد، گفت: فیلم‌های مستند می‌تواند در بیان معضلات شهری اثرگذار باشد؛ با اینکه سازنده آن ممکن است محکوم به سیاه نمایی شود، اما مخاطبان باید بدانند ما می‌خواهیم طرح مسئله کنیم تا مشکل برطرف شود.


او خاطرنشان کرد: چیزی که ما در قالب صحبت بیان می‌کنیم شاید شکل شعارگونه به خودش بگیرد، اما وقتی در قالب تصویر به ویژه هنر‌های تجسمی ارائه می‌شود اثرگذار است. خیلی وقت‌ها تأثیر یک عکس، جهانی را تکان می‌دهد و یک فیلم تأثیری روی مخاطبانش می‌گذارد که شاید ده‌ها سخنرانی نگذارد.


منصور ضابطیان، نیز با بیان خاطره‌ای از شهر کپنهاگ، پایتخت دانمارک گفت: میدانی در این شهر بود که مشغول ساخت آن بودند. در زمان ساخت، صفحه‌های رنگی دورتادور میدان جا گذاشته بودند که در جای خودش حول یک محور می‌چرخید و مردم می‌توانستند برای هر کسی که دوست داشتند پیامی در آنجا بنویسند. به علاوه نردبان‌های متحرکی وجود داشت که وقتی آن‌ها را برگردان می‌کردیم اشکال متفاوتی درست می‌شد. ایجاد چنین سرگرمی‌هایی در اطراف یک پروژه شهری آن قدر فضا را جذاب کرده بود که مردم دعا می‌کردند میدان درست نشود و این سرگرمی را جمع نکنند.


لاله اسکندری هم در ادامه گفت: به نظر من شهردار در مشهد حرکت درستی انجام داده است که در قالب یک جشنواره با موضوعات هنری می‌تواند تأثیر گذاری خودش را داشته باشد. به علاوه اینکه من فکر می‌کنم تک تک آدم‌هایی که چه خودشان درگیر این معضلات هستند و چه چنین دغدغه‌هایی دارند، می‌توانند با ساخت آثار در حوزه‌های نمایشی و هنر‌های تجسمی مسائلشان را بهتر مطرح کنند و وظیفه هنرمند همین است که معضلات اجتماعش را مطرح کند، زیرا حداقل هر کدام ما یکی از اقشار خاص که درباره شان صحبت کردیم را در خانواده‌ها یا اطرافمان داریم.

 

اسکندری، با اشاره به اینکه نبود هماهنگی و انطباق برنامه ریزی در ادارات مختلف، یک دلیل مهم برای پیش نرفتن درست پروژه‌های شهری است، خاطرنشان کرد: برای نمونه یک خیابان به درستی سنگ فرش شده است، اما پیاده رو جای دیگر به دلیل اجرای فاضلاب و ... به سال نکشیده پر از کنده کاری است، زیرا طرح جامع وجود ندارد و زیرساخت‌ها فراهم نیست، هزینه‌های گزافی هم به مردم و سیستم دولتی تحمیل و همه کار‌ها وصله پینه می‌شود، اما وقتی از اساس شهر آرمانی را طراحی می‌کنیم در طول زمان خیلی اتفاقات خوبی پیش می‌آید. خوشبختانه جریان و حرکتی که در قالب این جشنواره اتفاق می‌افتد اثرگذار است و از بانیان برگزاری این جشنواره می‌خواهم این، شروعی برای یک سیاست بلند مدت باشد. در پایان آیین افتتاح جشنواره بین المللی شهر همگان، از پوستر جشنواره نیز رونمایی شد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->