دستگیری متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد مجازات افشای اسرار بیماران از طرف پزشک چیست؟ مرگ دلخراش خاله ۱۴ ساله به دست خواهرزاده ۵ ساله (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) شتر، عامل مصدومیت ۸ نفر در تصادف ۴ تریلی در جاده طبس - اصفهان سربازان امریه می توانند در آتش نشانی خدمت کنند وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود رئیس سازمان بهزیستی: هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست عجیب و غریب‌ترین سفارش‌ها برای عمل‌های زیبایی پشت پرده تیپ‌های عجیب و آویزهای غریب سر و صورت نوجوانان قتل و سوزاندن جسد پدر به دست دختر شیطان صفت کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳ جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان اعلام شد پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه زلزله، مرزن آباد مازندران را لرزاند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف جسد جوان گم شده در بشکه اسید مرگ یک جوان در پی شلیک پلیس +اطلاعیه پلیس واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان کشوری + جزئیات (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶ هزار عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی در مشهد کشف شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) برخورد مرگبار تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حقوق معوق معلمان خرید خدماتی و حق التدریس در اسرع وقت پرداخت شود
سرخط خبرها

نشانه های بیماری ام اس چیست؟

  • کد خبر: ۷۰۴۰۲
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
نشانه های بیماری ام اس چیست؟
بیماری ام اس در خانم‌ها شایع‌تر است و معمولا در رنج سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز پیدا می‌کند. بیماری ام اس بیماری دختران و خانم‌های جوان است و در این طیف ۱.۵ تا ۳ برابر آقایان بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی سعیدی، متخصص مغز و اعصاب درباره «بیماری ام اس»، گفت: در بیماری ام اس کانون‌های التهابی کوچکی که پلاک‌های ام اس نامیده می‌شوند در مغز، نخاع و اعصاب بینایی پیدا می‌شوند و بر اساس اینکه این پلاک‌ها در چه ناحیه‌ای قرار گرفته باشند، شاهد علائم بالینی مختلفی هستیم.

وی افزود: این بیماری که در خانم‌ها شایع‌تر است و معمولا در رنج سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز پیدا می‌کند. بیماری ام اس بیماری دختران و خانم‌های جوان است و در این طیف ۱.۵ تا ۳ برابر آقایان بروز می‌کند.

سعیدی درباره «دلایل بروز ام اس»، گفت: علت قطعی وجود ندارد؛ ولی به عنوان مثال کمبود ویتامین دی، عفونت‌های ویروسی دوران کودکی یا نوجوانی، فاکتور‌های نژادی و ارثی می‌توانند سبب بروز این بیماری شوند.

این متخصص مغز و اعصاب بیان داشت: در برخی خانواده‌ها یک تا دو نفر درگیر این بیماری می‌شوند که حاکی از زمینه ارثی آن است؛ اگرچه در خانواده‌ای که پدر یا مادر درگیر این بیماری هستند شانس ایجاد آن در فرزندانشان کمتر از ۵ درصد است؛ بنابراین اگرچه فاکتور‌های ارثی مطرح هستند، ولی نباید موجب استرس بی حد شوند.

وی درباره «راه‌های پیشگیری از این بیماری»، اظهار داشت: توصیه ما به مبتلایان ام اس برای جلوگیری از بروز این بیماری در فرزندانشان این است که سطح ویتامین دی حتما اندازه گیری و اصلاح شود. باید فعالیت بدنی مرتب و متناسب با توان جسمی داشته باشیم؛ بچه‌ها در معرض آفتاب قرار بگیرند. زندگی از آپارتمان و دوری از نور و کارکردن مدام با کامپیوتر باید کنترل شود؛ به طور کلی فرهنگ زندگی باید تغییر کند.

سعیدی درباره «نشانه‌های بالینی ام اس»، گفت: یکی از شایع‌ترین علامت‌ها التهاب عصب چشم است که به صورت تاری دید در یک چشم و درد کاسه چشم در حین حرکت بروز می‌کند. ضعف پا‌ها و گاهی دست‌ها که گاهی با گرفتگی و گزگز همراه است هم یکی دیگر از علائم ام اس است.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: این گزگز می‌تواند از کف پا‌ها شروع شده و تدریج بالا بیاید و گاهی تا ناحیه شکم و سینه می‌رسد؛ اگرچه هر گزگز و مورموری نشانه ام اس نیست و حتما پزشک باید آن را تشخیص دهد. سرگیجه، عدم تعادل، دوبینی و تکرر ادرار هم می‌تواند از نشانه‌های بالینی ام اس باشد.

وی بهترین روش تشخیص را ام. آر. آی مغز و نخاع گردن خواند و گفت: البته روش‌های دیگری هم بر اساس تشخیص پزشک وجود دارد که می‌توان براحتی این بیماری را تشخیص و بیمار را مورد معالجه قرار داد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->