پیدا شدن گوشت الاغ در یکی از هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی برنامه افزایش ظرفیت تولید روزانه پارس در سال جدید بیش از ۹۰ تن تخم مرغ غیر بهداشتی در شهرستان مشهد کشف و توقیف شد کم فروشی یک نانوایی در مشهد را به پلمب کشاند (۹ فروردین۱۴۰۳) جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۳ + جدول ۴۲ واحد گرانفروش و متخلف در مشهد پلمب شدند (۹ فروردین ۱۴۰۲) آغاز حراج‌های خرده‌فروشی اموال تملیکی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ حقوق ورودی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار مشخص شد تعریف ۱۶ پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال جدید | اختصاص بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد! (۸ فروردین ۱۴۰۳) مصرف بنزین دوباره اوج گرفت (۸ فروردین ۱۴۰۳) اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از فروردین + ویدئو ۲ کافی شاپ به دلیل تخلفات صنفی در مشهد پلمب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳)  ۲۲ مرکز متخلف در خراسان رضوی پلمب شد  نگرانی طلافروشان از گرایش مردم به خرید طلای مستعمل رشد ۳ درصدی بورس در اولین هفته کاری سال جدید (۸ فروردین ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: دولت با افزایش ۱۰۰ هزار میلیاردی بار مالیاتی بودجه توسط مجلس مخالف است آخرین قیمت گوشی‌های روز در بازار | آیفون ۱۳ حداقل ۴۰ میلیون تومان شد + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات سایپا + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) جدی شدن احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران آیین‌نامه دستمزد  ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد ویدئو| توضیحات رئیس سازمان برنامه بودجه درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو (۸ فروردین ۱۴۰۲) فرودگاه‌ها زیر ذره بین نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری جزئیات پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری از ۹ فروردین ماه سهمیه ویژه اقلام اساسی به استان‌های مسافرپذیر تخصیص می‌یابد
سرخط خبرها

کارگران ساختمانی توانایی پرداخت حق بیمه بیش از ۷ درصد را ندارند

  • کد خبر: ۷۰۹۸۱
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
کارگران ساختمانی توانایی پرداخت حق بیمه بیش از ۷ درصد را ندارند
دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی گفت: اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی اتفاق مبارکی است، به‌شرط اینکه بار اضافه‌ای بر دوش کارگر تحمیل نشود.

طنین همتی| شهرآرانیوز، ابوی، دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی، درباره طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی اظهار کرد: استان خراسان‌رضوی حدود ۱۶۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه‌شده دارد. در حوزه بیمه کارگاران ساختمانی هم شاهد اتفاقات خوب و بد بودیم. طرحی که در مجلس تصویب شد و تغییر ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی که باعث می‌شود بیشتر کارگران ساختمانی بیمه شوند، اتفاق خوبی است؛ اما جای نگرانی هم هست که با تغییر نرخ به بیش از ۷ درصد بیشتر برای پرداخت حق بیمه، کارگران توانایی پرداخت ندارند.


وی گفت: کارگران ساختمانی به‌دنبال ۲ مطلب مهم هستند؛ یکی اینکه بیمه بیکاری برای این‌ها یک سازوکار پایه‌ای تعریف کند که بتوانند در هر سال از بیمه بیکاری به‌عنوان سهمیه استفاده کنند و یکی‌دیگر مربوط به استراحت پزشکی و حوادث ناشی از کار است که باید مقداری شفاف‌تر شود تا بتوانند از مزایای بیمه کارگری و تأمین اجتماعی بیشتر استفاده کنند.


وی تأکید کرد: ماده ۵ جامعه کارگران ساختمانی را در بر می‌گیرد و کلیات آن به تصویب رسیده است و امیدواریم این قانون بدون بار اضافه برای کارگر باشد که اگر چنین باشد اتفاق خوبی است. باید نظارت بیشتری بر عملکرد صندوق بیمه تأمین اجتماعی کارگران ساختمانی در سازمان تأمین اجتماعی انجام شود؛ صندوقی که میزان حق بیمه‌ها در آن جمع می‌شود. ما پیشنهاد کردیم که بیمه‌شده و کارفرما هم باید در نظارت‌ها دخیل باشند که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است و نمایندگان به‌صورت هیئت‌امنایی فعالیت می‌کنند.


به‌گفته ابوی، کارگران واقعی خیلی زیادی هستند که نمی‌توانند از این مزیت بیمه استفاده کنند. شاید بتوانیم ادعا کنیم که برخی هم غیرحق بیمه شدند. در این راستا، انجمن‌های صنفی کارگری ما در تلاش‌اند افراد واقعی و نیازمند و افراد غیرواقعی را شناسایی کنند. اگر بخشی از این افراد حذف شوند، جا برای بیمه‌شدن کارگران واقعی باز می‌شود.


دبیر انجمن صنفی کاگران خراسان‌رضوی ادامه داد: ما کارگران واقعی و زحمتکشی داریم که از این مزایا برخوردار نیستند؛ باید شرایط بیمه‌ای را برای این‌دسته افراد آسان‌تر کنیم. از دولت بعدی انتظار داریم که وضعیت بیمه کارگران ساختمانی را ساده‌تر کند و به‌شکلی نباشد که یارانه از جیب سازمان یا دیگر کارگران هزینه شود. باید به کارگر واقعی ساختمانی، بیمه کامل تعلق بگیرد و با پرداخت همان ۷ درصد از همه مزایا برخوردار شود.
وی تأکید کرد: ادعای ما این است که کارگر ساختمانی کسی است که به هر دلیل در سال جویای کار و فعال کار است، اما گاهی کار نیست که به او داده شود. گاهی داشتیم که بعضی افراد فقط با دریافت گواهی مهارت از مزایای طرح استفاده کردند. این باعث می‌شود بیمه به فرد واقعی تعلق نگیرد که مشکل شرعی و قاونی دارد و باعث تضییع حق کارگر واقعی می‌شود.


وی اضافه کرد: کارگر ساختمانی ما اکنون با شرایط کرونا و رکود بازار و افزایش قیمت کالا‌های اساسی، در ماه به‌طور متوسط فقط ۱۰ روز فعالیت شغلی دارد که در این شرایط حتی توان پرداخت حق بیمه کارگری را ندارد و این باعث می‌شود که بیمه‌اش هم قطع شود.


وی اظهار کرد: انقلاب درونی نیاز است که افرادی که بیمه حق واقعی‌شان نیست، شناسایی و از فهرست بیمه خارج شوند. سازمان تأمین اجتماعی هم باید هزینه‌ای برای نظارت و بررسی در این موضوع داشته باشد. متأسفانه افرادی از صندوق استفاده می‌کنند که حقشان نیست و زحمت انجمن‌های کارگری را در شناسایی کارگران واقعی بی‌اثر می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->