جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۳ + جدول ۴۲ واحد گرانفروش و متخلف در مشهد پلمب شدند (۹ فروردین ۱۴۰۲) آغاز حراج‌های خرده‌فروشی اموال تملیکی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ حقوق ورودی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار مشخص شد تعریف ۱۶ پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال جدید | اختصاص بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد! (۸ فروردین ۱۴۰۳) مصرف بنزین دوباره اوج گرفت (۸ فروردین ۱۴۰۳) اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از فروردین + ویدئو ۲ کافی شاپ به دلیل تخلفات صنفی در مشهد پلمب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳)  ۲۲ مرکز متخلف در خراسان رضوی پلمب شد  نگرانی طلافروشان از گرایش مردم به خرید طلای مستعمل رشد ۳ درصدی بورس در اولین هفته کاری سال جدید (۸ فروردین ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: دولت با افزایش ۱۰۰ هزار میلیاردی بار مالیاتی بودجه توسط مجلس مخالف است آخرین قیمت گوشی‌های روز در بازار | آیفون ۱۳ حداقل ۴۰ میلیون تومان شد + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات سایپا + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) جدی شدن احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران آیین‌نامه دستمزد  ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد ویدئو| توضیحات رئیس سازمان برنامه بودجه درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو (۸ فروردین ۱۴۰۲) فرودگاه‌ها زیر ذره بین نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری جزئیات پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری از ۹ فروردین ماه سهمیه ویژه اقلام اساسی به استان‌های مسافرپذیر تخصیص می‌یابد وزیر اقتصاد: نگاه دولت سیزدهم بازگرداندن اداره کشور به مردم است فراخوان متقاضیان خودروی پارس در سال ۱۴۰۳ تداوم دارد؟ لزوم ارتقای توان صادراتی دانش بنیان‌های حوزه اقتصاد دیجیتال در ۱۴۰۳ قطار‌های نوروزی در مسیر مشهد چهار رام افزایش یافت
سرخط خبرها

سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟

  • کد خبر: ۷۲۳۹۳
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟
در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.


به گزارش تجارت نیوز، در اطلاعیه گفته شده است که قرار است سود تقسیم شده سهام داران در دفاتر شرکت به حساب بستانکاری شان ثبت و در برنامه آینده افزایش سرمایه، به سرمایه تبدیل شود. در این حالت به جای سود نقدی در آینده نامعلوم و بعد از افزایش سرمایه از محل مطالبات سهام داران، به آن‌ها سهام جدید داده می‌شود.


هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، درباره اطلاعیه منتشرشده ازسوی شرکت پدیده گفت: طبق اطلاعیه بالا، شرکت پدیده شاندیز اعلام کرده که در مجمع ۱۰درصد سود را تصویب کرده است، اما هم اکنون این سود را پرداخت نمی‌کند و آن را به سمت افزایش سرمایه می‌برد.
وی افزود: نکته شایان توجه درباره اطلاعیه، این است که باید بدانیم تاریخ مجمع و تصمیم گیری برای سود چه زمانی بوده است که برای این امر می‌توان به سایت کدال، سایت اطلاع رسانی ناشران، مراجعه کرد و تاریخ مجمع و تقسیم سود را دید.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: هر شرکتی ۸ماه فرصت دارد تا سود تصویب شده را که در شرکت شاندیز مقدار آن ۱۱۴تومان به ازای هر سهم است، در مجمع پرداخت کند. حالا اگر در این ۸ماه شرکت از محل مطالبات سهام داران افزایش سرمایه بدهد، می‌تواند به سهام داران بگوید که پول حاصل از تقسیم سود را برای افزایش سرمایه استفاده کرده است.


وی افزود: پدیده شاندیز در تاریخ ۲۷مهر۹۹، مجمع عمومی به طور فوق العاده را تشکیل داده است. ۸ ماه از این تاریخ می‌گذرد و هنوز سود تقسیم شده را به سهام داران نپرداخته اند. در این بازه از زمان نیز افزایش سرمایه از محل مطالبات صورت نگرفته است، پس این قضیه دارای تبعات قانونی است و سازمان بورس و نهاد ناظر که همان ناشران بورس هستند، باید بر این امر نظارت کنند.
وی گفت: شرکت پدیده شاندیز اطلاعیه خودش را منتشر کرده و در آن، زمان بندی پرداخت سود را اعلام کرده است. تصمیم مجمع عمومی برگشت ناپذیر است و شرکت باید سود سهام داران را با گرفتن وام یا روش‌های دیگر پرداخت کند.


افزایش سرمایه از طریق مطالبات، نیازمند رضایت سهام داران است

مرتضی شهیدی، حقوقدان بورسی، نیز درباره پدیده شاندیز گفت: پدیده شاندیز در مجمع خود، پرداخت سود را تصویب کرده است، اما شرکت پدیده شاندیز می‌گوید امکان پرداخت عملی را ندارند و بیان می‌کنند که از طریق مطالبات سهام داران، افزایش سرمایه بدهند.


وی افزود: نکته درخورتوجه این است زمانی که در مجمع سودی پرداختی تصویب می‌شود، این سود جزو مطالبات سهام داران تلقی می‌شود؛ یعنی دو روز بعد از مجمع که نماد باز شد و فردی سهامش را فروخت، طلب فرد از شرکت تقسیم کننده هنوز باقی است.
شهیدی بیان کرد: بنابراین سود تقسیم شده جزو مطالبات سهام داران است و شرکت باید به هر نحوی که شده است، این سود را پرداخت کند، حتی با فروختن دارایی‌های شرکت و اگر شرکت از این کارخودداری کند، هر سهام داری می‌تواند از شرکت به هیئت داوری درخواست شکایت کند.


این حقوقدان بورسی بیان کرد: اگر شرکت با اراده خود سود را پرداخت نکند، هیئت داوران می‌تواند اموالی از دارایی‌های شرکت را توقیف کند و آن‌ها را بفروشد و سودش را به سهام داران بدهد، اما شرکت مدعی شده است که سود را به مطالبات می‌برد و از آن طریق افزایش سرمایه می‌دهد، درحالی که زمانی این سود تقسیم شده قابلیت برده شدن به سمت افزایش سرمایه را دارد که سهام داران اظهار رضایت کرده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->