رئیسی: ایستادگی غزه تفوق گفتمان مقاومت را اثبات کرد نتانیاهو: در حال آماده شدن برای ورود به رفح هستیم دیدار نوروزی فرماندهان نظامی با قالیباف حمله رژیم صهیونیستی به اطراف منطقه سیده زینب در دمشق سقوط یک هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ترکمنستان دیدار کرد تاکید فعالان و نخبگان مشهد بر پاسخگویی و شفافیت نمایندگان مردم مشهد در مجلس رژیم صهیونیستی بیش از ۲۰۰ آواره فلسطینی را در بیمارستان شفا قتل عام کرد محمود عباس با ترکیب کابینه جدید به نخست وزیری محمد مصطفی موافقت کرد روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد دیدار زیاد النخاله و هیئت همراه با رهبر انقلاب | مقام معظم رهبری: ایستادگی مردم غزه و ناکامی‌های رژیم صهیونیستی پدیده‌ای الهی است ظرفیت نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی، موتور محرک توسعه استان انتقاد تند پاکستان از عملکرد افغانستان در حوزه تروریسم خراسان رضوی رکورددار برخورداری از طرح‌های عمرانی در کشور تائید جنایات اسرائیل توسط گزارشگر سازمان ملل بررسی و تصویب لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان به کجا رسید؟ دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه زمانی برگزار می‌شود؟ اسماعیل هنیه با محمدباقر قالیباف دیدار کرد رایزنی تلفنی استاندار خراسان رضوی و والی هرات برای تسهیل تردد کامیون‌ها در مرز مشترک قصد صهیونیست‌ها برای بستن مسجدالاقصی به مدت ۱۶ روز شهادت ۹ تن در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سرخط خبرها

میانجیگر در تهران | نگاهی تحلیلی به اهداف سفر امروز نخست وزیر عراق به ایران

  • کد خبر: ۸۰۳۷۳
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
میانجیگر در تهران | نگاهی تحلیلی به اهداف سفر امروز نخست وزیر عراق به ایران
مصطفی الکاظمی صبح امروز وارد تهران شد و سید ابراهیم رئیسی از او استقبال رسمی کرد، گفته می‌شود میانجی‌گری بین ایران و عربستان از اهداف سفر او به تهران است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نخست وزیر عراق، در صدر یک هیئت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی، امروز وارد تهران خواهد شد. به گزارش «ایسنا»، مصطفی الکاظمی، در سفر به ایران و در دیدار با مقام‌های کشورمان درباره مسائل مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی گفتگو خواهد کرد. یک منبع نزدیک به الکاظمی گفته است که در این سفر، اولین دیدار آیت ا... سیدابراهیم‌رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران، با نخست وزیر عراق انجام خواهد شد و مسئله تبادل انرژی میان دو کشور، امنیت و پرونده روابط میان ایران و عربستان بررسی می‌شود.

 

وی با اشاره به دیدار‌های غیرعلنی انجام شده میان ایران و عربستان در عراق و موفقیت این کشور در برگزاری نشست بغداد و حضور دیپلمات‌هایی از دو کشور گفت: با توجه به تلاش‌های عراق برای میانجیگری میان تهران و ریاض، در دیدار الکاظمی و رئیسی درباره روابط متشنج میان دوطرف رایزنی خواهد شد. این منبع همچنین تأکید کرده است که انتظار می‌رود مسئله دادن ویزا به زوار ایرانی نیز بررسی شود. همچنین ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد، اخیرا در گفتگو با «ایسنا»، اخبار منتشرشده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اهداف اعلام شده سفر نخست وزیر عراق به تهران را تأیید کرده است.

 

الکاظمی در تهران؛ یک تیر و سه نشان

حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه ای، در گفتگو با «ایلنا»، درباره اهداف و دستورکار سفر نخست وزیر عراق به ایران گفت: سفر الکاظمی به تهران را در چارچوب بررسی نتایج نشست همسایگان عراق می‌توان تجزیه و تحلیل کرد. همچنین ازآنجایی که تمایلاتی ازسوی برخی کشور‌های عرب برای حل وفصل مسائل دوجانبه با ایران مطرح شده است، نخست وزیر عراق از یک سو برای بررسی آخرین نتایج نشست بغداد و از سوی دیگر برای پیگیری مذاکرات تهران و ریاض و احتمال ازسرگیری این روند و همچنین آغاز روند‌های مشابه با سایر کشور‌ها به ایران سفر خواهد کرد که در آستانه آغاز مجدد گفتگو‌های ایران با ۱+۴ از اهمیت بسیار برخوردار است.

 

وی افزود: همچنین عراق در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی قرار دارد و برخی احزاب این کشور اختلافاتی بر سر نحوه برگزاری این انتخابات دارند و الکاظمی سعی دارد با توجه به نفوذ ایران بر برخی احزاب این کشور، زمینه برگزاری موفق انتخابات را فراهم و همه احزاب و گروه‌ها را به مشارکت گسترده در انتخابات ترغیب کند.

 

هانی زاده همچنین در پاسخ به این سؤال که باتوجه به سیاست اعلامی و اعمالی الکاظمی مبنی بر پاک سازی عراق از صحنه درگیری و تنش نیابتی میان بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه ای، ممکن است وی با دستور کار درخواست قطع کمک مستشاری ایران به گروه‌های مقاومت عراق، عزم سفر به همسایه شرقی خود را کرده باشد، گفت: نخست وزیر عراق قطعا این توان را ندارد که بتواند نیرو‌هایی مانند حشدالشعبی، عصائب اهل حق و حزب ا... عراق را تضعیف کند؛ طبیعی است که الکاظمی سعی می‌کند این جریان‌ها و نیرو‌های مردمی را مهار و کنترل کند، اما قطعا نمی‌تواند به طور کلی این جریان‌های مقاومت را خلع سلاح کند و ایران هم چنین اجازه و چراغ سبزی به وی نخواهد داد؛ لذا به نظر می‌رسد وی به دنبال این است که این جنبش‌های مردمی در آینده بتوانند مشارکت سیاسی بیشتری داشته باشند و مسائل نظامی را به دولت واگذار کنند.

 

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که «نخست وزیر عراق در ماه‌های اخیر پروژه‌هایی را کلید زده است که از دید ناظران تحولات این کشور، بازگشت بغداد به صحنه مناسبات منطقه به عنوان بازیگری تعیین کننده را دنبال می‌کند؛ آیا نشست اخیر بغداد توانست این هدف را محقق کند» گفت: نشست بغداد، جایگاه عراق را در منطقه و جهان افزایش و نشان داد این کشور از توانمندی بسیاری در ایجاد همگرایی میان کشور‌های منطقه برخوردار است؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد شخص نخست وزیر سعی دارد از این نشست بیشترین بهره را برای انتخابات آینده ببرد.

 

ایران در میانجیگری بغداد اشکالی نمی‌بیند

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز در گفتگو با «برنا» درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات ایران و عربستان به دنبال سفر الکاظمی به تهران به عنوان میانجیگر این مذاکرات گفت: برای مذاکره موانع بزرگی بر سر راه دو کشور جود ندارد. به هر حال هر دو کشور در جهان اسلام موقعیتی دارند و ضروری است که موانع خرد از سر راه برداشته شود و درکنار هم قرار بگیرند. ملاحظاتی که ایران و عربستان دارند باید موردتوجه قرار گیرد.

 

انتظارمان از بن سلمان این است که عاقلانه فکر کند و اگر تمایل به ارتباط با ایران دارد، این آمادگی از سمت کشور ما وجود دارد؛ مشروط بر اینکه خودشان بخواهند. جمهوری اسلامی بر میانجیگری برخی کشور‌های اسلامی اشکال جدی نمی‌بیند. البته مذاکراتی که در بغداد صورت گرفت، خروجی مثبتی نداشت، ولی شروع مذاکرات، نقطه مثبت خوبی است. روند فعلی برای نزدیک شدن عربستان و ایران، کند است و دو کشور می‌توانند آهنگ حرکتشان را بیشتر کنند و به این مذاکرات شتاب بخشند. یخ مذاکرات ایران و عربستان باز شده، ولی هنوز به زمان نیاز است.

 

وی افزود: بعضی کشور‌ها مثل آمریکا تمایل ندارند که این دو کشور اسلامی کنار هم قرار بگیرند؛ زیرا به نفعشان نیست. آن‌ها از اختلاف ایران و عربستان نفع می‌برند و به این دلیل بهتر است خود دو کشور درکنار هم قرار بگیرند؛ زمینه آن هم وجود دارد و امیدواریم که مذاکرات بعدی مقداری شتاب بیشتری بگیرد. بهتر شدن روابط ایران و عربستان برای منطقه تأثیر خوبی به همراه دارد و حضور آمریکا و صهیونیست‌ها را در منطقه کمتر خواهیم دید؛ یعنی هرقدر حلقه دوستی کشور‌های اسلامی به هم بیشتر وصل شود، حضور کشور‌های بیگانه نظیر رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه، کمتر خواهد شد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->