نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است
سرخط خبرها

دستگیری شیادانی که به بهانه فروش ماسک کلاهبرداری کردند

  • کد خبر: ۸۰۸۷۸
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
دستگیری شیادانی که به بهانه فروش ماسک کلاهبرداری کردند
فروشنده با بیرون کشیدن کارتخوان سیار، کارت خریدار را گرفت و در حرکتی تیزدستانه به دور از چشم خریدار کارت را درون کارتخوان کشید. خریدار نیز با صدای بلند رمزش را اعلام کرد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ فروشنده دوره گرد از او خواست تا یک جفت جوراب یا یک بسته ماسک بخرد. اما مرد جوان، چون نیازی به جوراب و ماسک نداشت از خرید امتناع کرد. فروشنده دوباره و چندباره اصرار کرد و آن قدر پشت سر مرد جوان حرکت کرد تا توانست او را راضی کند. مرد جوان که دلش به حال فروشنده سوخته بود به اجبار یک بسته جوراب و یک بسته ماسک بهداشتی که اتفاقا کیفیت خوبی هم نداشتند خرید.

فروشنده با بیرون کشیدن کارتخوان سیار، کارت خریدار را گرفت و در حرکتی تیزدستانه به دور از چشم خریدار کارت را درون کارتخوان کشید. خریدار نیز با صدای بلند رمزش را اعلام کرد. اینجا بود که ماجرا تمام شد و فروشنده به سراغ فرد دیگری رفت، اما فردای آن روز پیامک‌های برداشت از حساب به مبلغ ۲۲ میلیون تومان را دریافت کرد.

زن میان سال مقابل کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. او اصلا نمی‌دانست کلاهبرداران چطور توانسته اند به حساب بانکی اش نفوذ کنند. هیچ کدام از حساب هایش رمز دوم نداشت و اصلا گوشی اش هوشمند نبود که بخواهند او را فریب بدهند و رمز کارت هایش را بربایند. با شکایت زن مشهدی معمای پیچیده‌ای پیش روی پلیس فتای استان گشوده شد.

اما هنوز زمان زیادی از این شکایت نگذشته بود که شکایت‌های مشابه دیگری هم به پلیس فتا اعلام شد که نشان می‌داد افراد مختلفی در زمان‌های متفاوت با چنین داستانی روبه رو شده اند. ماجرا چنان مرموز بود که تیمی ویژه با دستور سرهنگ جواد جهانشیری، فرمانده انتظامی پلیس فتای خراسان رضوی مأمور شد تا به صورت ضربتی و فوق العاده به این پرونده‌ها که تعدادشان دورقمی شده بود رسیدگی کنند.

افزایش شاکیان به ۲۷ نفر

از زمانی که تیم ویژه پلیس فتای خراسان رضوی وارد گود این پرونده مرموز شدند، همچنان به تعداد شاکیان افزوده می‌شد تا جایی که تعداد پرونده‌های تشکیل شده به ۲۷ فقره رسید. کارشناسان روایت‌های زیادی از شاکیان شنیدند، اما هیچ کدام نتوانست راز این برداشت‌های ناگهانی را بگشاید.
تنها یک موضوع بود که در صحبت‌های شاکیان تکراری بود. بیشتر آن‌ها در صحبت هایشان اعلام کرده بودند که همان روز یا روز‌های قبل یک فروشنده دوره گرد با اصرار ماسک یا جوراب به آن‌ها فروخته و هزینه اش را هم با کارتخوان دریافت کرده است.

کارشناسان با دریافت این موضوع احتمال دادند که با یک پرونده اسکیمری روبه رو هستند و شیادانی که با دستیابی به دستگاه اسکیمر، پس از سرقت اطلاعات کارت بانکی قربانیان، این اطلاعات را بر روی کارت‌های سفید و مخصوصی کپی کرده و پس از دریافت رمز از خود مال باخته اقدام به سرقت کرده اند.

سرنخی مهم در پرونده مرموز

مأموران با رسیدن به این سرنخ مهم، اقدامات خود را در فضای سایبر گسترش دادند و متهمان را در فضای سایبر ردزنی کردند. با شناسایی یکی از متهمان بلافاصله هماهنگی‌های قضایی انجام شد و مأموران با دریافت مجوز به سراغ متهمان رفته و موفق به دستگیری ۲ نفر در این پرونده شدند.

بلافاصله بازجویی‌ها از متهمان آغاز شد. وجود مدارک مستند و مستدل هیچ راه گریزی برای متهمان نمی‌گذاشت و متهم ردیف اول که خود را مقابل کارشناسان پلیس فتا خلع سلاح شده می‌دید، ضمن پذیرفتن جرمش اعتراف کرد که پس از آشنایی با نحوه کار دستگاه اسکیمر و تهیه آن وسوسه شده و به بهانه دست فروشی با قیمت بسیار نازل مشتریانی دور خود جمع کرده و با توجه به سرعت عمل به کارگرفته شده موفق به استخراج اطلاعات بیش از ۴۰۰ کارت بانکی شده است.

او درباره نقش همدستش نیز مدعی شد که برای نقشه سرقت از حساب‌ها نیاز به یک همدست داشته است که از قسمت کاریابی سایت دیوار این مشکل را برطرف کرده و با فریب یکی از شهروندان از او خواسته تا در دست فروشی جوراب و ماسک سه لایه همراهی اش کند که با توجه به حقوق و مزایای در نظر گرفته شده، این فرد با وجود اطلاع از مجرمانه بودن این اقدام، بلافاصله قبول کرده‌است.

شناسایی کلاهبرداری یک میلیارد تومانی

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، تاکنون با شکایت ۲۷ نفر از این افراد، برآورد اولیه نشان از کلاهبرداری یک میلیارد تومانی دارد.
سرهنگ جواد جهانشیری، ادامه داد که از متهمان ۲ لپ تاپ با قدرت پردازش بالا و گرافیک حرفه ای، ۲ دستگاه اسکیمر بی سیم، میکرو دوربین وایرلس، تعداد ۱۰۰۰ کارت خام بانکی، ۹۸ کارت بانکی کپی شده، ۲ دستگاه ps۴، ۲ دستگاه کارتخوان، به همراه تعدادی سکه تمام بهار و نیم سکه طلا، کشف و ضبط شد.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اعزام متهمان برای تعیین تکلیف نهایی به دادسرا، از شهروندان خواست تا با جدا کردن کارت بانکی خرید از سرمایه گذاری و همچنین پیشگیری از اعلام عمومی رمز کارت بانکی، جلوی سرقت‌ها را بگیرند.
یکی دیگر از نکاتی که این مقام انتظامی بر آن تأکید کرد بحث کشیدن کارت بانکی از سوی خود شهروندان در کارتخوان بود که همین حرکت به ظاهر ساده، امکان استفاده از دستگاه اسکیمر از سوی مجرمان را کاهش می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->