خدمت رسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۱۶۰ هزار مسافر نوروزی تصادفات جاده‌ای نوروز تاکنون ۶۱۷ نفر را به کام مرگ فرو کشیده است (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است خدمات‌رسانی به بیش از ۱۰۰۰ مسافر نوروزی در داروخانه‌های هلال احمر خراسان رضوی
سرخط خبرها

«ترشه شامی» گیلانی را با این روش بپزید

  • کد خبر: ۸۱۰۲۷
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
«ترشه شامی» گیلانی را با این روش بپزید
شامی ترش که با نام‌های بسیار متنوعی مثل ترشه شامی هم شناخته می‌شود یکی از غذا‌های خوشمزه و پرطرفدار شمالی است که با طعم‌دهنده‌های متنوعی مثل آب نارنج، رب انار و … طعم دار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، کتلت، کوکو و شامی جزو معروف‌ترین غذا‌هایی هستند که با نان صرف می‌شوند. جز پخت راحت و ارزش غذایی بالایی که دارند، بسیار متنوع هم هستند و می‌توان آن‌ها را با مواد اولیه مختلفی تهیه کرد. ازاین‌رو، در مناطق مختلف کشورمان انواع کتلت، کوکو و شامی پخت می‌شود. برای همین، امروز می‌خواهیم همراه با شما سری به گیلان بزنیم و روش تهیه یکی از شامی‌های معروف این دیار را باهم یاد بگیریم: ترشه شامی یا شامی ترش. این شامی سس خوشمزه‌ای هم دارد که در صورت تمایل، می‌توانید آن را همراه با این سس تهیه و میل کنید.

مواد لازم برای تهیه شامی ترش

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
تخم‌مرغ: یک عدد
جعفری خردشده: ۳ قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی: متوسط یک عدد
روغن مایع: به میزان لازم
آب‌غوره یا آب‌نارنج: یک چهارم پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و رب: به میزان لازم
سیر: ۲ حبه

روش تهیه ترشه شامی

پیاز را با رنده ریز پوره کنید و آب آن را کامل بگیرید. سپس آن را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.

سیب‌زمینی را آب‌پز، سپس رنده کنید و به گوشت و پیاز بیفزایید.

تخم‌مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خرد شده را به دیگر مواد اضافه کنید و همه را با هم خوب ورز دهید.

مایه ترشه شامی را قبل از پخت باید ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت بدهید. سپس به شکل دلخواه داخل روغن سرخ کنید.

روش تهیه سس ترشه شامی

در تابه‌ای رب گوجه‌فرنگی را تفت بدهید و سیر له‌شده را به آن اضافه کنید.

آب‌غوره یا آب‌نارنج را به‌همراه یک پیمانه آب به سس اضافه کنید و در تابه را بگذارید و اجازه بدهید سس قدری بجوشد.

شامی‌ها را درون سس قرار دهید و در تابه را دوباره بگذارید. زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید شامی‌ها تا زمانی که آب سس به طور کامل خشک شود، داخل آن بپزند.

* این غذا را می‌توانید با برنج هم سرو کنید.

*در گیلان از سبزیجات معطر محلی در تهیه این غذا استفاده می‌شود.

*استفاده از سیر در این غذا اختیاری است. به جای آن، می‌توانید از پودر سیر هم استفاده کنید.

 

ترشه شامی گیلانی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->