سرخط خبرها

نوای گروه سرود «شمیم مهدوی» در مشهدالرضا (ع)

  • کد خبر: ۸۱۲۶۲
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴
نوای گروه سرود «شمیم مهدوی» در مشهدالرضا (ع)
اعضای گروه سرود محله شهید معقول (شمیم مهدوی) در ۳ سال گذشته، ۳۰۰ اجرا در مناسبت‌های مذهبی داشته‌اند.

سحر نیکوعقیده | شهرآرانیوز؛ «۳ سالی می‌شود که کنار هم هستیم. با هم تمرین می‌کنیم، سرود می‌خوانیم، می‌خندیم، گریه می‌کنیم... حالا تبدیل به یک خانواده شده‌ایم.» این‌ها را یوسف نیکوخلق می‌گوید. مؤسس گروه سرود شمیم مهدوی. خودش از همان کودکی دستی در سرودخوانی داشته، اما سال٩٧ تصمیم می‌گیرد بچه‌های خوش‌صدای محله را دور هم جمع کند. ابتدا یک گروه کوچک محلی بودند که در مساجد به مناسبت‌های مختلف برای هم‌محله‌ای‌هایشان سرود می‌خواندند.

حالا، اما اسم گروهشان خیلی جا‌ها پیچیده، در سالن‌های بسیاری در شهر اجرا داشته و به هر مناسبتی خوانده‌اند. آرزو‌های بزرگی در سر دارند و دلشان می‌خواهد تا همیشه یک خانواده فرهنگی باقی بمانند. قرار گفتگو را در مسجد الرضا (ع) محله شهید معقول می‌گذاریم. در اتاقکی کوچک در محوطه مسجد که تبدیل به محل تمرین اعضای گروه شده است.

تک‌خوان کوچک گروه

یوسف نیکوخلق متولد سال١٣٨٣ مؤسس و مربی گروه است. او سال١٣٩٧ این گروه را تشکیل می‌دهد. اما گره خوردن او با سرود به خیلی پیش‌تر برمی‌گردد. همه چیز برای او از کلاس سوم دبستان شروع می‌شود. وقتی که به عنوان تک‌خوان گروه سرود مدرسه انتخاب می‌شود. از همان کودکی صدای گرم و گیرایی داشته و مورد توجه قرار گرفته می‌گیرد. همین باعث می‌شود در همان سن و سال کم گروه خودش را تشکیل می‌دهد.

گروه سرود بسیج محله، گروهی که خیلی زود از هم می‌پاشد. اما یوسف راهش را ادامه می‌دهد. به دلیل استعداد، علاقه و تلاشی که داشته گروه‌های مختلف با او همکاری می‌کردند گروه شمیم انتظار، ندای مهدوی و... او در این سال‌ها در شهر‌های مختلف اجرا داشته است.

تجربه‌ای شیرین در امام‌زاده یحیی

۳ سال پیش گروه شمیم مهدوی را تشکیل می‌دهد. گروهی متشکل از کودکان و نوجوانان بااستعداد و خوش‌صدای محله شهید معقول. به مدارس مختلف محله می‌رود، از بچه‌ها امتحان صدا می‌گیرد و بالأخره اعضای اصلی گروه مشخص می‌شوند. حالا این گروه ۳۰ نفر عضو دارد و ١١نفر از این اعضا به طور جدی پای کار هستند.

آن‌ها حالا کنار مربی حضور دارند و از خاطرات اجراهایشان برایمان می‌گویند. ابتدا تمام اجراهایشان ختم می‌شده به مساجد محله. کم کم از محلات دیگر هم از آن‌ها برای اجرا دعوت می‌شود. فرهنگ‌سرا‌های منطقه ۶ و دیگر مناطق شهر هم از آن‌ها به مناسبت‌های مختلف دعوت می‌کنند و کم کم صدایشان را خیلی‌ها می‌شنوند. ابوالفضل رحمانی ١٥ساله است و از دیگر اعضا سن و سال بیشتری دارد.

او خاطره اولین اجرای جدی گروهی‌شان را تعریف می‌کند: اولین اجرای حرفه‌ای ما درآرامگاه امام‌زاده یحیی در روستای میامی بود. اول صبح با یک مینی‌بوس از مشهد حرکت کردیم و یک ساعت بعد به روستا رسیدیم. به مناسبت ولادت امام حسن (ع) برای اهالی سرود خواندیم. کل روستا در صحن امام‌زاده جمع شده بودند تا صدای ما را بشنوند. استرس زیادی داشتیم، اما به‌خوبی از پس اجرا برآمدیم.

اجرا مقابل زائران، لذت دیگری دارد

مهدیار ابراهیمی با ٩سال سن کوچک‌ترین عضو گروه است. می‌گوید اجرا‌هایی را که در حرم مطهر داشته‌اند بیشتر دوست دارند و اجرا مقابل زائران امام رضا (ع) حس و حال دیگری دارد. زائران هنگام اجرا دورشان حلقه می‌زنند، گاهی اشک می‌ریزند و گاهی لبخندی گرم تحویلشان می‌دهند: «من سرود کبوتر غریب را خیلی دوست دارم. ما این سرود را معمولا در حرم امام رضا (ع) می‌خوانیم و هر کسی که آن را می‌شنود خیلی لذت می‌برد و تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.»

یکی از مهم‌ترین اجرا‌های آن‌ها در مقابل اجتماع مردم به مناسبت پاسداشت یاد و نام شهدا بوده است و خانواده شهدا نیز حضور داشتند. آن‌ها در سال١٣٩٨ در میدان شهدا مقابل چند هزار نفر بیننده سرود اجرا می‌کنند. این اجرا از شبکه استانی هم به طور زنده پخش شده است.

بچه‌ها از اجرا در مقابل مسئولان کشوری مثل حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و نیز حجت‌الاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در حرم امام رضا (ع) هم می‌گویند. در آخر توضیح می‌دهند در این سال‌ها بالغ بر ٣٠٠اجرا داشته‌اند، ولی تا به حال در جشنواره و رقابتی شرکت نکرده‌اند.

کرونا بساط مسابقات و جشنواره‌ها را جمع کرده است و بستری برای آن‌ها فراهم نبوده، اما هدف و آرزویشان این است همیشه کنار هم بمانند و بتوانند اجرا‌های موفق‌تر و تأثیرگذارتری داشته باشند و حال دل مردم را خوب کنند.

یکی از ۲۰ مربی سرود آستان قدس

یوسف نیکو خلق، مؤسس و مربی گروه شمیم مهدوی، است که مدرک مربیگری‌اش را هم گرفته است. او با آستان قدس هم همکاری خوبی دارد و حالا یکی از ۲۰ مربی سرود این سازمان است. تعریف می‌کند: از من امتحان صدا گرفته شد و من به عنوان یکی از ۲۰ مربی سرود آستان قدس رضوی انتخاب شدم.

پیش از شیوع ویروس کرونا توانستم برای بچه‌های گروه شمیم مهدوی کارت خادم‌یاری بگیرم و ما هفته‌ای یکبار در صحن‌های مختلف حرم اجرا داشتیم. تا به حال به مناسبت‌های مختلف در حرم اجرای سرود داشته‌ایم. دهه ولایت، ماه رمضان، ولادت ائمه (ع) و... گاهی خودم هم به‌طور تکی برای زائران سرود‌های آیینی و مذهبی می‌خواندم. اجرا‌های حرم خاطره‌انگیزترین اجرا‌هایی هستند که تا به حال داشته‌ایم.


نوای «شمیم مهدوی» در مشهدالرضا (ع)

 

پیوند مسجدالرضا (ع) با نوجوانان

کانون‌یاران ولایت کانونی فرهنگی در حاشیه شهر و مسجدالرضا (ع) است و در مساجد هم فعال هستند. حبیب ابراهیمی، سرپرست و مؤسس این کانون، فضای مسجدالرضا (ع) را در اختیار گروه شمیم مهدوی قرار داده تا بچه‌ها به واسطه تمرین به مسجد رفت و آمد داشته باشند.

او در این زمینه توضیح می‌دهد: با توجه به وضعیت موجود و حضور کم‌رنگ جوانان و نوجوانان در مسجد تصمیم گرفتیم که برای پررنگ‌تر شدن این حضور قدمی برداریم. با مساجد منطقه گفتگو کردیم تا این مکان‌های مذهبی تنها محلی برای عبادت و نماز نباشند و در تمام حوزه‌های فرهنگی، هنری و... تبدیل به پایگاه اصلی فعالیت‌های نوجوانان و جوانان محلات شوند. حالا نوجوانان سرودخوان محله برای تمرین و سرود خوانی به مسجد الرضا (ع) می‌آیند و مسجد رونق بیشتری گرفته است.

نوای «شمیم مهدوی» در مشهدالرضا (ع)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->