پیدا شدن گوشت الاغ در یکی از هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی برنامه افزایش ظرفیت تولید روزانه پارس در سال جدید بیش از ۹۰ تن تخم مرغ غیر بهداشتی در شهرستان مشهد کشف و توقیف شد کم فروشی یک نانوایی در مشهد را به پلمب کشاند (۹ فروردین۱۴۰۳) جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۳ + جدول ۴۲ واحد گرانفروش و متخلف در مشهد پلمب شدند (۹ فروردین ۱۴۰۲) آغاز حراج‌های خرده‌فروشی اموال تملیکی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ حقوق ورودی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار مشخص شد تعریف ۱۶ پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال جدید | اختصاص بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد! (۸ فروردین ۱۴۰۳) مصرف بنزین دوباره اوج گرفت (۸ فروردین ۱۴۰۳) اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از فروردین + ویدئو ۲ کافی شاپ به دلیل تخلفات صنفی در مشهد پلمب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳)  ۲۲ مرکز متخلف در خراسان رضوی پلمب شد  نگرانی طلافروشان از گرایش مردم به خرید طلای مستعمل رشد ۳ درصدی بورس در اولین هفته کاری سال جدید (۸ فروردین ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: دولت با افزایش ۱۰۰ هزار میلیاردی بار مالیاتی بودجه توسط مجلس مخالف است آخرین قیمت گوشی‌های روز در بازار | آیفون ۱۳ حداقل ۴۰ میلیون تومان شد + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات سایپا + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) جدی شدن احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران آیین‌نامه دستمزد  ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد ویدئو| توضیحات رئیس سازمان برنامه بودجه درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو (۸ فروردین ۱۴۰۲) فرودگاه‌ها زیر ذره بین نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری جزئیات پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری از ۹ فروردین ماه سهمیه ویژه اقلام اساسی به استان‌های مسافرپذیر تخصیص می‌یابد
سرخط خبرها

نگاهی به ۳ معضل توسعه استان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۸۲۰۷۳
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
نگاهی به ۳ معضل توسعه استان خراسان رضوی
خراسان رضوی باتوجه به وسعت و قابلیت‌های متنوعی که دارد، از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه اقتصادی برخوردار است که یا تاکنون به درستی بررسی و شناسایی نشده اند یا موانع مختلفی بر سر راه اجرایی شدن آن‌ها قرار داشته است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ ایجاد ظرفیت اقتصادی جدید یکی از راه‌های توسعه است که همیشه مورد تاکید کارشناسان حوزه اقتصاد بوده است. خراسان رضوی باتوجه به وسعت و قابلیت‌های متنوعی که دارد، از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه اقتصادی برخوردار است که یا تاکنون به درستی بررسی و شناسایی نشده اند یا موانع مختلفی بر سر راه اجرایی شدن آن‌ها قرار داشته است.

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با تاکید بر نیاز استان به ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی جدید در این باره به شهرآرا گفت: در کنار استفاده از ظرفیت‌های موجود، ایجاد ظرفیت‌های جدید در استان و پیوند آن با ظرفیت‌های قبل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. استفاده از گردش نقدینگی و اعتبار بنگاه‌های اقتصادی در شبکه بانکی، یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که می‌توانیم در استان داشته باشیم.

هم بانک و هم بنگاه اقتصادی به این کار راغب هستند، اما نیاز به کسی است که بین آن‌ها پیوند ایجاد کند. علی اکبر لبافی در ادامه به سه معضل اصلی استان در مسیر توسعه اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات مهم استان این است که نسبت مصارف به منابع بانکی حدود ۶۰ درصد است، درصورتی که عدد مورد انتظار حدود ۸۵ درصد است، این درحالی است که نرخ مصارف به منابع در برخی استان‌ها بیش از ۱۰۰ درصد است.

یعنی هم گردش نقدینگی خود را جذب می‌کنند و هم از استان‌های دیگر سرمایه جذب می‌کنند. او با اشاره به رویکرد توسعه استان در مسیر فولادی و معدنی، دومین معضل را نبود بستر‌های توسعه در حوزه زیرساختی دانست و اضافه کرد: ما در حوزه بسترسازی در خراسان رضوی باتوجه به رویکرد توسعه استان با مشکل جدی مواجه هستیم. نه تنها برق، گاز و زمین مناسب برای توسعه بنگاه‌های اقتصادی نداریم، بلکه برای استفاده از ظرفیت‌های موجود نیز با مشکل روبه رو هستیم.

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، سومین معضل را نبود اختیارات لازم برای حل مسائل درون استان توسط دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها دانست و گفت: با اینکه خراسان رضوی در همه حوزه‌ها از سطح کارشناسی خوبی برخوردار است و بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی توانایی فراوانی در اجرای امور دارند، مجبورند همه مشکلاتی را که در استان حل شدنی است، به مرکز ارجاع دهند و این کار باعث پیچیدگی مسیر توسعه می‌شود، بنابراین نیاز است که تفویض اختیارات از سطح ملی به استانی برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->