دومین جلسه رسیدگی به اتهامات «امیر تتلو» برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعداد شعب اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات مجلس مشخص شد تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز گروسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران سرلشکر باقری: وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر کرده است سخنگوی وزارت خارجه: به توافق ارمنستان و آذربایجان احترام می‌گذاریم عربستان سرکنسول جدید خود برای مشهد را مشخص کرد ماجرای خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟ قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (سه‌شنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) + مسیریابی بهادری جهرمی: انتخاب روزهای تعطیلی آخر هفته به دو روز در اختیار نظرات کارشناسان قرار گیرد رییس سازمان انرژی اتمی از گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی خبرداد وزیر خارجه: اروپا از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی نکند رئیسی در دیدار با فرمانده ارتش پاکستان: تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان برای منطقه ثبات می‌آورد نتیجه استعلام از دفتر مراجع درباره تعطیلی آخر هفته غزلی از رهبر معظم انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق خواندند برای نخستین بار منتشر شد+ عکس حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) مقام حزب الله: آینده پس از «طوفان الاقصی» و پاسخ ایران دستخوش تغییر خواهد شد دور جدید توانمندی حزب الله ضد تل‌آویو آغازشده | اسرائیل شکست خورده عربستان: توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
سرخط خبرها

نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان

  • کد خبر: ۸۴۸۵۶
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان
روز گذشته، نشست افغانستان در مسکو با عنوان «فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان» با مشارکت ۱۰ کشور منطقه و هیئت طالبان برگزار شد. در آینده‌ای نزدیک تهران هم میزبان نشستی مشابه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در آغاز این نشست گفت که از حضور نداشتن مقامات آمریکایی در این نشست بین المللی متأسف است. او ادامه داد: آمریکا گفته است به دلایل فنی نمی‌تواند در این نشست شرکت کند، ولی در نظر دارد در نشست‌های احتمالی آینده سهم داشته باشد.

لاوروف همچنین ضمن تأکید بر تلاش طالبان برای ایجاد ثبات در افغانستان گفت: خطر تروریسم، کل منطقه را تهدید می‌کند. ما تلاش‌های انجام شده برای تثبیت وضعیت سیاسی و نظامی در افغانستان را به رسمیت می‌شناسیم. اما در عین حال باید در نظر داشت که خطر سرازیر شدن فعالیت‌های تروریستی و قاچاق مواد مخدر به کشور‌های همسایه، کاملا جدی و واقعی است.

اظهارات مثبت لاوروف درباره طالبان در حالی مطرح می‌شود که مسکو تا کنون از به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان خودداری کرده است. پیش از این نیز وزارت خارجه روسیه درباره نشست افغانستان در مسکو اعلام کرد بود که رایزنی‌های «فرمت مسکو درباره افغانستان» بر اوضاع سیاسی و نظامی این کشور و تشکیل یک دولت جامع و فراگیر به همراه تلاش‌های بین المللی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور تمرکز دارد. یادآور می‌شود که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، در اجلاس روز گذشته مسکو برای موضوع افغانستان شرکت کرده بود.

نشست روز گذشته در روسیه که ذیل «فرمت مسکو» درباره تحولات اخیر افغانستان قابل بررسی است، با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در یک نمونه، سیدرسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه ایران، در صفحه شخصی خود در توئیتر در این باره نوشت: «(روند دوحه)، (فرمت مسکو)، (۲+۶)، (تروئیکا+)، (اجلاس همسایگان)، (سازوکار شانگهای)، (نشست EU برای AF)، (گفتگو‌های افغان ها) و طرح‌های متعدد دیگر در جست وجوی صلح، ثبات و امنیت برای افغانستان. ولی فقط توافق ملی برای دولتی فراگیر است که صلح و ثبات را در این کشور مستقر می‌سازد.»

در راستای همین نگاه، ایران روز چهارشنبه هفته آینده یعنی ۵ آبان، در تهران میزبان نشست وزرای خارجه کشور‌های همسایه افغانستان خواهد بود. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، دوشنبه ۲۶ مهر با اعلام این خبر گفته بود: دستور ما در نشست تهران، ادامه گفتگو‌هایی است که در دور اول به صورت مجازی برگزار شد.

ایران می‌تواند بر روند تثبیت امنیت افغانستان اثرگذار باشد

مهدی خورسند، کارشناس مسائل اوراسیا، در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، درباره نشستی که قرار است چهارشنبه آینده درخصوص تحولات افغانستان در تهران با حضور همسایگان افغانستان به اضافه روسیه برگزار شود، گفت: در اولین دور از این مذاکرات مجازی که مبدع آن پاکستان بود، تقریبا یک بیانیه مکتوب خلاصه شد که تأثیری برای مردم افغانستان نداشت. امید داریم در روز‌های آینده در اجلاسیه‌ای که تهران میزبان آن است، اتفاق جدیدی رخ دهد.

خورسند با تأکید بر اینکه باید در نشستی که در روز‌های آینده در تهران برگزار می‌شود حواسمان به ملت افغانستان باشد، افزود: در این کشمکش قدرتی که بین قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در جریان است، برخی بازیگران به دنبال حفظ امنیت و عده‌ای هم به دنبال دامن زدن به ناامنی در منطقه هستند، که در یک سمت روسیه، چین، ایران و در طرف دیگر ترکیه، آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی قرار دارند.

ما باید به دنبال حمایت از مردم افغانستان و تشکیل دولت فراگیر در این کشور باشیم. باید طالبان را مجاب کرد تا از طریق مسیر‌های مختلف بر ایجاد تشکیل دولت فراگیر و کمک به برقراری امنیت در این کشور تأکید شود. باید راهی پیدا کرد که امنیت در افغانستان تضمین و تثبیت شود. با توجه به شرایط منطقه، ایران باید فعالیت و تحرکات بیشتری داشته باشد؛ زیرا این کشور یکی بزرگ‌ترین بازار‌های اقتصاد ما در سال‌های گذشته و در شرایط تحریم بوده است، بنابراین موظفیم به تحولات افغانستان حساس باشیم.

وی گفت: ایران اگر ورود کند و از ابزار‌های موجود خود استفاده کند، می‌تواند بر روند تثبیت امنیت در جغرافیای افغانستان اثرگذار باشد. ممکن است ما از جزئیات تحرکات دیپلماتیک ایران و تعاملات ایران در افغانستان اطلاعی نداشته باشیم، اما هشدار ما به این دلیل است که این فضا به سمتی برود که منجر به تثبیت و ایجاد امنیت در افغانستان شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->