پیدا کردن همسر مناسب، مهمترین دغدغه جوانان در تشکیل خانواده است سد‌های خراسان رضوی تنها ۸ درصد آب دارند | مجوز حفر ۱۳۰ حلقه چاه برای تامین آب صادر شد غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود آب هویج را با این گیاه ترکیب کنید خاصیتش چند برابر می‌شود  بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۵ درصد افزایش حقوق هم نمی‌توانند زندگی کنند جایگزین‌های مفید و جادویی شکر | با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید پنج راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد | اگر سابقه ابتلا به آلرژی‌های بهاری را دارید، این مطلب را بخوانید آتش سوزی بزرگ انبار گوگرد در مشهد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعرفه‌های ابلاغی وزارت بهداشت برای تمامی پزشکان لازم الاجراست واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در ماه‌های اردیبهشت و خرداد در مشهد اجرا می‌شود زلزله‌های شدید، تایوان را لرزاندند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) آتش‌سوزی مهیب در کرمان مهار شد آغاز موج‌های بارشی جدید | وقوع بارش‌های شدید در تمام نقاط کشور (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) خبر جدید از زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) «تاخیر در ازدواج» و «چالش‌های فراروی فرزندآوری» مساله مهم جمعیتی در حوزه زنان است فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) تصادف عجیب ۳ دستگاه خودرو در جاده یاسوج - اصفهان + فیلم درگیری دو دوست صمیمی، جان یک نفر را گرفت موتورسواری نوجوان ۱۳ ساله، کودک ۶ ساله را به کام مرگ کشاند + عکس
سرخط خبرها

ارتباط اختلال در خواب با خطر ابتلا به افسردگی و شیزوفرنی

  • کد خبر: ۸۵۱۱۸
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۲
ارتباط اختلال در خواب با خطر ابتلا به افسردگی و شیزوفرنی
دانشمندان ابعاد مختلف اختلال خواب را در افراد مبتلا به مشکلات روانی، مورد مطالعه قرار دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان با استفاده از مچ بند‌های شتاب سنج برای تولید داده‌های عینی در مورد خواب، به ارتباط بین مشخصه‌های خواب و اختلال افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال دوقطبی و اختلال اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) پی بردند.

پس از تجزیه و تحلیل ژنوم شرکت کنندگان، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که حتی افرادی که دارای استعداد ژنتیکی برای این چهار مشکل روانپزشکی بودند، دارای الگوی اختلال خواب مشابهی هم بودند.

محققان در این مطالعه، با استفاده از بانک داده‌های بریتانیا، فعالیت خواب ۸۹ هزار و ۲۰۵ شرکت کننده را تجزیه و تحلیل کردند. این بانک داده‌ها شامل گزارش خواب، تشخیص‌های پزشکی و داده‌های ژنتیکی افراد است.

شریجوی تریپاتی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «اختلالات خواب و روانپزشکی رابطه‌ای دوطرفه دارند. بدخوابی منجر به سلامت روانی ضعیف و بالعکس می‌شود.»

او افزود: «شتاب سنج‌ها، موج مغزی را اندازه گیری نکردند. آن‌ها جنبه‌های خواب، به ویژه مدت زمان و تعداد دفعات بیدار شدن از خواب را در بر می‌گیرند. اختلالات خواب، به ویژه اختلال در کیفیت خواب، مانند تعداد دفعات بیدار شدن در شب، مهم است و این ارزش این دستگاه‌ها است.»

تیم تحقیق دریافت که تغییرات خواب در افرادی که از مشکلات روانی رنج می‌برند شایع است. اختلال دوقطبی/ شیدایی، اسکیزوفرنی، اضطراب یا افسردگی، همه با تغییر در کیفیت خواب مرتبط هستند.

محققان مشاهده کردند برای افرادی که یکی از چهار تشخیص مشکل روانی فوق را دارند، همچنین افرادی که نمره پلی ژنیک بالایی برای بیماری‌های روانی دارند، بیداری بیشتر در شب، چرت زدن بیشتر در روز و بدخوابی بیشتر در رختخواب وجود داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->