کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان صید پرنده‌های شکاری در خراسان رضوی برای پول‌های عربی جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده
سرخط خبرها

سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود + علائم

  • کد خبر: ۹۰۰۹۸
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود + علائم
اگر سکته مغزی شدید باشد٬ قسمت‌هایی از مغز که کنترل تنفس و فشارخون را بر عهده دارند، ممکن است گرفتار شده و یا اینکه شخص به اغماء رفته و نتایج مرگ‌باری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سکته مغزی را می‌توان اصلی‌ترین عامل تهدید کننده مغز دانست که می‌تواند منجر به فلج شدن یا مرگ قربانی شود. این عارضه به دلایل مختلفی مانند آمبولی یا پارگی رگ‌های مغز رخ می‌دهد. آمبولی مغزی معمولا وقتی رخ می‌دهد که تکه‌ای از یک لخته خون از جای دیگر بدن مانند قلب یا رگ اصلی گردن از طریق جریان خون به یکی از شریان‌های خون رسان مغز رسیده و در آنجا گیر کند. خون ریزی مغزی براثر پاره شدن یکی از شریانهای مغز ایجاد می‌شود که در این صورت خون روی بافت‌های اطراف آن می‌ریزد.
متخصصان؛ کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و درمجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته‌های مغزی می‌دانند.

علائم سکته مغزی

معمولاً قبل از بروز سکته مغزی علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد یا اینکه این علائم بسیار جزئی هستند. در بسیاری از افراد علائم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه پیش از وقوع سکته ظاهر می‌شوند. به گزارش سیناپرس، علائم هر سکته مغزی بستگی به بخشی از مغز دارد که دچار صدمه شده است. اگر سکته مغزی شدید باشد، ممکن است بخش‌های کنترل تنفس و فشارخون در مغز صدمه ببینند و در این صورت امکان دارد تا شخص به اغما رفته و نتایج مرگباری را به دنبال داشته باشد.

سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود+ علائم و درمان آن

این علائم می‌تواند شامل ضعف و کرختی صورت و بازو یا پا به ویژه در یک سمت بدن، فلج صورت، بازو و پا در همان سمت، عدم تعادل و لنگ زدن، اشکال در بلع، اختلال در تکلم یا در درک کلام، کرختی و سوزش بخش‌های بدن، اشکال در درک وضعیت و موقعیت، دوبینی- تاری دید یا از دست دادن بینایی به ویژه در یک چشم، سردرد شدید و ناگهانی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و طولانی مدت، اختلال در قضاوت، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، سرگیجه بدون دلیل و سقوط ناگهانی و عدم توانایی در انجام حرکات ظریف باشد.

درمان سکته مغزی

درمان اولیه پس از وقوع یک سکته مغزی شامل تحت نظر گرفتن دقیق فرد مبتلا و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی او است که بهتر است توسط خدمات پزشکی اورژانس انجام گیرد. پس از انتقال بیمار بیمارستان و انجام سی تی اسکن، درمان با توجه به شرایط بیمار ادامه پیدا خواهد کرد.

اگر یک لخته خون در شریان وجود داشته باشد، باید فوراً با استفاده از دارو‌های ترومبولیتیک اقدام به از بین بردن لخته کرد. اگر یک شریان دچار خون ریزی و پارگی شده و سکته مغزی ایجاد کند، درمان بر روی زمینهٔ ایجاد کننده آن متمرکز می‌شود. تجویز دارو‌های ضد فشار خون می‌تواند فشار خون را پایین آورده و از احتمال خونریزی‌های بعدی پیشگیری کند. اگر سکته مغزی براثر التهاب شریان باش، داروی کورتون مؤثر واقع می‌شود.

در بیشتر موارد در درمان تکمیلی سکته‌های مغزی، برای برطرف ساختن عوارض حرکتی و گفتاری سکته، درمان‌های توان بخشی مثل فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی چه در بیمارستان و چه در خانه ضروری به نظر می‌رسد.

پیشگیری

تغییر عادات و نحوه زندگی و به کار گیری سبک غذایی سالم مانند کم کردن میزان چربی در رژیم غذایی و ترک کردن سیگارمی توانند باعث کاهش خطر بروز سکته مغزی یا تکرار آن شوند. تشخیص زود هنگام بروز این عارضه می‌تواند کمک چشمگیری به پیشگیری یا کاهش آسیب‌های ناشی از آن داشته باشد. اخیرا محققان دانشگاه کورنل آمریکا با استفاده از یک روش جدید، موفق شدند زمان تشخیص بروز سکته را به ۱۰ دقیقه کاهش دهند.

دارو‌های پیشگیری از سکته مغزی نیز در این امر مؤثر هستند. این دارو‌ها شامل دارو‌های ضد انعقاد خون و دارو‌های ضد پلاکت هستند. مصرف کنترل شده دارو‌های کاهش کلسترول و فشارخون نیز برای پیشگیری از سکته مغزی مفید خواهند بود. برخی مطالعات نیز نشان می‌دهند که مصرف آسپرین خطر ابتلا به سکته مغزی را تا میزان بسیاری کاهش می‌دهد.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->