سیلاب به سنگان خواف رسید نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است
سرخط خبرها

سرد مزاج‌ها در فصل سرما چه بخورند؟

  • کد خبر: ۹۰۴۱۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
سرد مزاج‌ها در فصل سرما چه بخورند؟
افرادی که مزاج سرد دارند در زمستان بیشتر احساس سرما می‌کنند که با داشتن تغذیه مناسب قابل کنترل است. همچنین متخصصان طب ایرانی بر این باورند که، چون مزاج فصل زمستان سرد و‌تر است باید از غذا‌هایی استفاده کنیم که مزاج‌شان با سردی و تری فصل زمستان تداخل پیدا نکند، چون در غیر این صورت باعث افزایش میزان سردی در بدن می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در تقسیم بندی طب قدیم دو مزاج سودا و بلغم جزو مزاج‌های سردی بود. افراد با این مزاج‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان دچار مشکلات بیشتری می‌شدند و به همین دلیل رعایت توصیه‌های غذایی برایشان اهمیت بیشتری داشت.

در ادامه به آن چه این افراد باید بخورند و آن چه باید از خوردن آن اجتناب کنند، می‌پردازیم:

گوشت گوسفند و شتر مصرف کنید

افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت کنند، زیرا بعضی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد. گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید محدود و همراه با مواد غذایی گرم باشد.

لبنیات را همراه با مصلح آن میل کنید

لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد هستند و برای افراد سرد مزاج مفید نیست، اما از آن جایی که نمی‌توان مصرف آن را کنار گذاشت بهتر است با مصلح آن مانند نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف شود.

از خوردن میوه‌های فصل و سبزیجات غافل نشوید

در این فصل میوه‌های دارای ویتامین سی یافت می‌شود که برای مقابله با سرمای بدن مناسب است. میوه‌های این فصل به جز میوه‌های ترش برای این افراد مناسب است و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می‌شود.

پیاز خام
مصرف پیاز خام موجب دفع اخلاط سودا از بدن می‌شود.

هویج
هویج یا سوپ هویج یک خوراکی مفید و گرم کننده بدن برای فصل زمستان است.

چغندر
چغندر را به سالاد یا سوپ خود اضافه کنید تا احساس سرمای کمتری داشته باشید.

چای بنوشید

نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد همراه با زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران گزینه مناسبی برای سرد مزاج‌هاست.

دمنوش، آب جوش و عسل را فراموش نکنید

دمنوش‌های آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، بادرنجبویه، گل گاوزبان و سرخارگل که طبیعتی گرم دارد، با احساس سرمای بدن مقابله و انرژی و حرارت لازم آن را تامین می‌کند. همچنین نوشیدن یک لیوان آب جوش همراه با عسل سبب می‌شود احساس سرما و بی حالی شما برطرف شود.

زردچوبه

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث افزایش دمای بدن می‌شود.

کندر

مصرف کندر هنگام صبح می‌تواند گرمای مطبوعی برای بدن فراهم کند.

فلفل

غذا‌های تند به حفظ گرمای بدن کمک می‌کند و میزان صفرا را افزایش می‌دهد.

خوراکی‌های مضر برای سرمایی‌ها

مصرف کاهو، خیار، گوجه فرنگی، برنج، آب غوره، آب لیمو، انواع ترشی، غذا‌های سنگین، بادمجان و غذا‌های شور برای افراد سرمایی مضر است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->