تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال‌زایی در سال ۱۴۰۳ | سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایش نیافته است تعرض به زنان عزادار به بهانه شرکت در مراسم ترحیم
سرخط خبرها

با انواع کشمش و خواص آن آشنا شوید

  • کد خبر: ۹۱۷۸۲
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
با انواع کشمش و خواص آن آشنا شوید
همانطور که می‌دانید کشمش همان انگور خشک شده است و نوعی میوه‌ی خشک به شمار می‌رود. کشمش انواع مختلفی دارد که معروف‌ترین آن‌ها کشمش سبز و مویز هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، کشمش، میوه خشک مغذی است که می‌توان در کنار خشکبار‌های دیگر در تمام فصول سال یافت. کشمش به میوه رسیده و خشک انگور گفته می‌شود و با توجه به نوع انگور، شیوه خشک کردن و مواد افزودنی مجاز در انواع مختلف به فروش می‌رسد. این خشکبار پرخاصیت غنی از آهن،  پتاسیم، کلسیم، ویتامین‌های گروه B و خواص آنتی اکسیدانی است که از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

انواع مختلف کشمش

همانطور که میوه انگور دارای تنوع زیادی است، کشمش به عنوان انگور خشک شده دارای انواع مختلفی است، به همین دلیل برای کاربرد‌های مختلف و ذائقه‌های متفاوت می‌توان از آن استفاده کرد. نمونه‌هایی از انواع مختلف کشمش‌ها عبارتند از:

کشمش تیزابی یا قلمی (انگوری، زرد یا دودی):

انگور بی دانه که با روغن تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک میشود و رنگ آن زرد کهربایی مایل به قهوه‌ای روشن می‌باشد. ترکیبات گوگرد برای سلامت انسان خطر دارد.

کشمش آفتاب خشک:

انگور بدون هسته که زیر نور خورشید خشک می‌شود و دارای رنگ قهوه‌ای است. این کشمش از طعم و کیفیت خوبی برخوردار است و به عنوان کشمش پلویی نیز شناخته می‌شود.

کشمش سایه خشک:

کشمش که بعد از خشک شدن همچنان به رنگ سبز است و دارای ارزش تغذیه ایی بالایی می‌باشد. این کشمش از انگور عسگری تهیه می‌شود، البته کشمش سبز قلمی نیز با این روش از انگور‌های درشت و سبز رنگ تهیه می‌شود.

مویز:
مویز همان کشمشی است که از انگور‌های سیاه مجلسی قرمز یا انگور شاهانی تهیه می‌شود و دارای هسته و قند بسیار است. این خشکبار سیاه رنگ و بسیار مقوی نسبت به سایر کشمش‌ها دارای حبه‌های درشت‌تر و حالت گوشتی بیشتری است. همچنین خاصیت آن از کشمش‌ها و انگور‌های سبز رنگ بیشتر است.

با انواع کشمش و خواص آن آشنا شوید

نکته مهم برای انتخاب کشمش مناسب

نکته‌ای که بید در انتخاب کشمش به آن توجه کرد استفاده کمتر از نوع کشمش تیزابی است، چرا که به دلیل آغشته شدن به تیزاب و خشک شدن با دود گوگرد باری سلامت انسان مضر است.

به اعتقد برخی افراد، کشمشی که با تیزاب و دود گوگرد تهیه شده است دارای سطحی براق و روغنی است، اما نمی‌توان این معیار را ملاک نتخاب قرار داد. در صورت امکان باید از کشمش‌های خانگی استفاده کنید و یا از مراکز معتبر خریداری نمائید.

خواص کشمش

انگور بعد از خشک شدن علاوه بر اینکه خواص خود را از دست نمی‌دهد، میزان قند و اثر نیروبخشی آن افزایش پیدا می‌کند، همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی سینه نیز می‌شود.

کشمش سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی نظیر ویتامین‌های گروه B، آهن، پتاسیم، کلسیم می‌باشد.

این خشکبار پرخاصیت، کم چرب، کم سدیم و سرشار از فیبر است. فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون جلوگیری کرده و موجب تسکین یبوست‌ می‌شود.

خاصیت آنتی اکسیدانی کشمش از تخریب سلول‌ها و پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

کشمش سیستم عصبی را تقویت می‌کند.

مصرف کشمش موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود و همچنین برای یبوست مفید است.

کشمش باعث کاهش استرس، دور شدن سستی و رخوت از بدن می‌شود.

کشمش بدن را تقویت و دهان را خوشبو می‌کند.

مصرف چند عدد کشمش در روز موجب تقویت حافظه و جلوگیری از بیماری آلزایمر‌ می‌شود.

قند فروکتوزموجود در کشمش، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن است.

کشمش سرشار از فیبر است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند.

پتاسیم موجود در کشمش باعث کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود.

کشمش دارای سلنیوم است که برای پوست مفید می‌باشد.   

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->