جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران تا یکشنبه هفته آینده در نقاط مختلف کشور (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تعرفه خدمات پزشکی قانونی سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا کبودی بی دلیل بدن خطرناک است؟ جزییات تازه از قتل ۲ جوان در جشن تولد خونین در گلمکان خراسان رضوی + عکس دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد (۲۹ فروردین)
سرخط خبرها

اول اراده، دوم ترک عادت

  • کد خبر: ۹۵۸۳۶
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶
اول اراده، دوم ترک عادت
حجت‌الاسلام متین قربانی - مبلغ و کارشناس آسیب‌های اجتماعی

اجتماع در واقع تعدادی از خانواده‌هاست که در کنار همدیگر جامعه را شکل می‌دهند؛ بنابراین درمان یا اتفاق‌ها در دل خانواده رخ می‌دهد. به همین علت، برای حل مشکل، تا زمانی که آحاد مردم اراده نکنند، در سطح جامعه نیز اتفاقی نخواهد افتاد.

به عبارت دیگر، باید این باور، تفکر و نگاه شکل بگیرد که خطر دم در خانه‌هاست و اگر افراد خانواده مدیریت و پیش‌گیری نکنند، آسیب خواهند دید.

حرفش را بشنویم

باید نکاتی را در پیش‌گیری از آسیب اجتماعی مدنظر داشت:
۱- حرف، نگاه و مسائل مرتبط با یک جوان را به عنوان معلم، مادر و پدر بشنویم.
۲- واقعیت‌ها و درگیری‌های ذهنی او را درک کنیم.
۳- روی ضعف‌های رفتاری یا پیش‌نیامده آن دقت کنیم. وقتی این حس را درک نکنیم، آسیب می‌بیند، زیرا به دنبال تأیید افراد می‌گردد. چون هر کسی سلیقه‌ای دارد، آن طور که بخواهد فرزند ما را تربیت می‌کند. او نیز به آدم‌هایی که تأییدش کنند شبیه می‌شود.
۴- در خانه به فرزند مسئولیت بدهیم.
۵- پاسخ‌گو به مسئولیت خودش باشد. یعنی باید بداند برای کارهایش باید علت داشته باشد. وقتی این‌طور شد، با اولین سیگار از خودش می‌پرسد چرا و چه پاسخی باید بدهد.
۶- ارتباط‌گیری مناسب با اجتماع و دوستان.

اراده، تنها راه‌حل

تنها راه پیش‌گیری و درمان در حوزه آسیب اجتماعی آن است که فرد اراده‌ای قوی داشته باشد. اول بداند و بپذیرد آسیب است، دوم اینکه بخواهد آن را ترک کند؛ بنابراین باید خط قرمز اجتماعی را در زندگی فردی رعایت کرد.

البته درک کردن هم چاشنی کار است. درک کردن به معنای راه آمدن با فرزند نیست بلکه باید بفهمیم در ذهن او چه می‌گذرد و با واقعیت‌های جامعه چه‌طور روبه‌رو می‌شود. پدر و مادر باید به فرزند اجازه بدهند ذهنیتش را به آن‌ها بگوید.

سپس برای نمونه اگر او فکر می‌کند قدرت داشتن یعنی کتک نخوردن و زور بازو داشتن، به او بگویند مسئله درست این است که قدرت داشتن یعنی تسخیر دل‌ها؛ وقتی دل دیگران را به دست بیاوری، قدرتمندترین انسان روی کره زمین می‌شوی و در واقع، هرکه با مردم درست رفتار کند و دل آن‌ها را بیشتر به دست بیاورد، قدرتمندترین است؛

بنابراین متأسفانه خیلی از رفتار‌های غلط به‌ویژه در شهر امام رضا (ع) هست که فقط باید با توجه به خط قرمز‌های دینی و اجتماعی و با اراده و درک همدیگر اصلاح شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->