معرفی بازی level devil (اندروید و IOS) + دانلود «بله» دچار اختلال شد نسخه‌ ARM کروم منتشر شد آیفون ۱۶ پرو در یک رنگ جدید عرضه خواهد شد انتقاد هیات نظارت متا از ممنوعیت استفاده از واژه «شهید» در فیسبوک و اینستاگرام از گلکسی‌واچ‌های آینده چه می‌دانیم؟ | انتشار جزئیاتی جدید GTA دیرتر بیاید، Xbox بیشتر می‌فروشد! سقوط آزاد بوئینگ! | مدیرعامل شرکت استعفا می‌دهد سم آلتمن سراغ هالیوود رفت | «از Sora استفاده کنید» قیمت گوشی جدید و اقتصادی شیائومی در بازار | A3 چقدر معامله می‌شود؟ + جدول چین مایکروسافت و اینتل را دور می‌اندازد! تأثیر تاکتیک‌های اپل در ناکامی رقبا | آیفون کاربران خود را وابسته می‌کند صفحه اصلی آیفون تغییر می‌کند | در انتظار به‌روزرسانی بزرگ ارتقای ۶ پله‌ای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات از کنسول دستی ایکس باکس چه می‌دانیم؟ از نسخهٔ جدید زمین رونمایی شد! | Earth-2 چیست؟ دانشمندان موفق به حذف ویروس HIV از سلول های آلوده شده‌اند سفره هفت‌سین یاسمین مقبلی در فضا + تصاویر لوگوی گوگل نوروزی شد سه‌شنبه ۲۹ اسفند آخرین مهلت ثبت نام اینترنت رایگان دولت امکان ردیابی گوشی‌های خاموش فراهم شد | جزئیاتی درباره یک سیستم‌عامل جدید
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

  • کد خبر: ۹۶۰۵۳
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان
دکتر حسین اختراعی - رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از موضوعات مهمی است که ضرورت رهایی از اقتصاد تک محصولی و ریل گذاری به منظور تضمین آینده اقتصاد کشور سبب شده است در چند سال اخیر بر آن بیشتر تاکید شود و درنتیجه آن، شاهد وضع قوانین و مقررات مختلف به منظور حمایت از صنایع دانش بنیان باشیم.

اما این راهکار‌ها تا چه حد موثر بوده اند؟ در ابتدا باید تاکید کنیم که ایران و به خصوص خراسان رضوی و مشهد در سال‌های اخیر رشد زیادی در توسعه واحد‌های تولیدی دانش بنیان داشته اند و همین مسئله به رشد تولیدات دانش بنیان در کشور منجر شده است، با این حال اکنون یکی از مشکلات اساسی واحد‌های دانش بنیان، نبود بازار به میزان تولیدات آن هاست.

درواقع آن‌ها کالایی را تولید می‌کنند، اما بازار کافی برای تولیداتشان وجود ندارد و همین مسئله سبب می‌شود آن‌ها مجبور شوند زیر ظرفیت اسمی خود فعالیت کنند. بر این اساس، پیشنهاد می‌شود به منظور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تلاش کنیم برای محصولات آن‌ها بازارسازی کنیم. همچنین در این میان، باید واردات محصولات دانش بنیانی را که در داخل تولید می‌شوند، ممنوع کرد.

یکی دیگر از راهکار‌های حمایت از صنایع دانش بنیان، حذف معافیت‌های مالیاتی آن‌ها و حمایت از محصولات آنان در سطح بازار است؛ چون درنظر گرفتن چنین معافیت‌هایی سبب می‌شود برخی شرکت‌ها که دانش بنیان نیستند، به منظور بهره مندی از این معافیت‌ها تلاش کنند در فهرست شرکت‌های دانش بنیان قرار بگیرند. خروجی چنین اقداماتی، سبب ضربه به جایگاه شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

راهکار دیگری که برای حمایت از صنایع دانش بنیان باید مدنظر قرار داد، اقدام سریع در ثبت یک محصول تازه تولیدشده و تلاش برای عرضه آن در بازار‌های داخلی و خارجی است. به عنوان نمونه یک نفر یک محصول مرتبط با کرونا تولید می‌کند، اما، چون محصولش در فهرست محصولات دانش بنیان نیست، تولید او مشمول تولیدات دانش بنیان نمی‌شود.

این فرد تا بخواهد فرایند ثبت محصول خود را به عنوان محصولی دانش بنیان سپری کند، مدت زیادی طول می‌کشد و این مسئله سبب می‌شود در عمل بازار داخلی و خارجی خود را از دست بدهد.

نکته دیگری که در حمایت از محصولات دانش بنیان باید به آن توجه کرد، حفظ اسرار تولیدات شرکت هاست. نباید در زمان ثبت یک محصول دانش بنیان، از تولیدکننده بخواهیم که تمام اسرار تولید خود را رو کند.

اکنون در تمام دنیا شرکت‌های دانش بنیانی هستند که سالیان سال است فرمول‌های خود را به عنوان اسرار مخفی نگه داشته اند، اما ما در ایران برای ثبت یک محصول دانش بنیان، از شرکت‌ها می‌خواهیم که تمام اسرار محصول خود را فاش کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->