«زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد ۱۴۵ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف‌قرارداد تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی پرداخت شد شهروند خبرنگار | درخواست کاهش ایستگاه‌های اتوبوسرانی در محدوده میدان فردوسی تا میدان استقلال مشهد + پاسخ علت دود غلیظ در مترو مشهد چه بود؟
سرخط خبرها

مشاهیر شهر

  • کد خبر: ۹۶۷۴۹
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰
مشاهیر شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

هویت شهری از مهم‌ترین محور‌های سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت» است. هویت از جنس آگاهی، معنا و درک است؛ بنابراین می‌توان گفت که «ساختار نمادین» دارد. ساختار نمادین برای هویت ۲ نتیجه مهم به دنبال دارد؛ نخست اینکه از خصوصیت «بازتابی بودن» هویت خبر می‌دهد و دیگر اینکه سبب می‌شود هویت به «امری زبانی» تبدیل شود.

بدین ترتیب، هویت از یک طرف موضوعی قراردادی و توافقی محسوب می‌شود و از طرف دیگر امری فرایندی به حساب می‌آید که درک، تعبیر و تفسیر می‌شود. در ارتباط با نمادها، یکی از مواردی که بر طبق توافق‌ها و قرارداد‌های نوشته یا نانوشته از شاخص‌های مهم هویتی محسوب می‌شود، «مشاهیر شهر» است.

وقتی می‌گوییم مشاهیر، یعنی شهیدان، بزرگان، نام آوران، دانشمندان، ادیبان، هنرمندان، ورزش کاران، قهرمانان، عالمان، نویسندگان، سیاست مداران و هر گروه دیگری که به نوعی سبب اعتلای نام، ارزشمندی، هویت و اعتباربخشی به گستره جغرافیایی یعنی شهر می‌شود.

عده‌ای مشاهیر شهر را بازتاب هویت شهری می‌دانند. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر به چشم می‌آید که به یاد بیاوریم بسیار اتفاق افتاده است در نقاط دورافتاده ا‌ی از پهنه جغرافیایی ایران یا دیگر نقاط جهان که هرگز شناخته شده نبوده و شاید مردم اهمیت چندانی برای آن قائل نبوده اند، با تولد فردی هویت ساز، آن منطقه به نقطه معروفی تبدیل شده است. حتی گاهی آن فرد در تاریخ سبب خوش نامی و شهرت محل سکونت یا تولدش شده است.

بهره گیری از عامل هویت ساز مشاهیر شهری چند پیامد مهم به دنبال دارد: نخست اینکه آن‌ها سرمایه شهری محسوب می‌شوند و تکریم و بزرگداشت آن‌ها عملی اخلاقی و حسنه است؛ دوم اینکه این کار سبب الگوسازی مناسب برای جوانان و گروه‌های دیگر انسانی می‌شود تا بر این اساس بتوانند در عرصه‌ای مهم توفیقاتی را دنبال کنند؛ سوم اینکه زنده نگهداشتن نام مشاهیر سبب اعتلای نام شهر در کشور یا حتی دنیا می‌شود؛

چهارم اینکه این موضوع می‌تواند به عنوان ابزار مهمی برای مدیریت استعداد‌ها در اختیار مدیریت شهری باشد تا با بهره گیری از آن زمینه شکوفایی ظرفیت‌های بومی و محلی اش را فراهم کند و از آن‌ها برای پیشرفت و توسعه شهری بهره ببرد.

مدیریت شهری برای اعتلای نام مشاهیرش و بزرگداشت آن‌ها در عرصه‌های مختلف کالبدی، محتوایی و در قالب فرایند‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... زمینه‌های فراوانی در اختیار دارد؛ از نام گذاری معابر، خیابان‌ها و اماکن به نام مشاهیر که ساده‌ترین اقدام است گرفته تا برگزاری جشنواره‌های علمی، ادبی، فرهنگی، ساخت المان ها، مجسمه ها، تصاویر دیواری و.... همچنین، دخالت دادن آن‌ها در فرایند‌های تصمیم سازی و تصمیم گیری مرتبط، تولید مستندات رسانه‌ای و دیگر اقدامات مشابه که این امر مهم را به انجام می‌رساند. مشاهیر شهر سرمایه‌های شهری هستند که در معنابخشی به شهر پویا و پایا و درحال پیشرفت نقشی بنیادین دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->