مشهد اولین مقصد سفر‌های ریلی مردم در نوروز شد (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) راهپیمایی حمایت از غزه فردا جمعه (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) در مشهد برگزار می‌شود هشتمین شب جشنواره هنر‌های نوری کوهسنگی مشهد| ترازی بین‌المللی با هنرمندانی ایرانی+ فیلم تعطیلی موقت جشنواره هنر‌های نوری مشهد به مناسبت لیالی قدر عیدانه مدیریت شهری به اهالی محدوده جاده سیمان مشهد+ فیلم سخنگوی شورای شهر مشهد مطرح کرد: لزوم تفویض اختیارات کمیسیون ماده ۵ به کلانشهرها افزایش ۳۰ درصدی نیرو‌های کارگری شهرداری مشهد در شب‌های قدر همراهی مشهد با پویش جهانی «ساعت زمین» سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوسرانی مشهد به حرم مطهر در سالروز شهادت حضرت علی(ع) کاهش محسوس دما در مشهد فردا جمعه (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) شهردار مشهد: تست گرم فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد ١٨ فروردین انجام می‌شود یک قلاده گرگ هار در مشهد زنده‌گیری شد + عکس سرویس دهی رایگان قطار شهری مشهد در روز شهادت امام علی(ع) | فعالیت قطار شهری در شب های قدر تا پایان مراسم سومین دوره پویش «مشهد مهربان» در مشهد آغاز شد+ فیلم شهردار مشهد مطرح کرد؛ تجلی ظرفیت‌های شورای اجتماعی محلات در پویش «مشهد مهربان» خدمات‌رسانی رایگان خطوط قطار شهری و اتوبوسرانی مشهد در شب‌های قدر + فیلم ورود بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر به خراسان رضوی (۸ فروردین ۱۴۰۳) خدمت رسانی ۳۵ هزار ناوگان مسافربری برون شهری به زائران و مسافران نوروزی مشهد مراسم شب‌های قدر در گلزار مطهر شهدای بهشت رضا (ع) برگزار می‌شود «جناب خان» و فرزاد حسنی روی آنتن شبکه نسیم می‌روند
سرخط خبرها

به کام شهروندان

  • کد خبر: ۹۶۹۸۱
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
به کام شهروندان
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

چندی پیش برخی اعضای شورای اسلامی مشهد مقدس درباره سفر‌های خارجی مدیران شهری و همچنین عضویت در مجامع بین المللی سؤال مهمی مطرح کردند: به راستی «سفر‌های خارجی مدیران شهری یا عضویت در برخی نهاد‌های بین المللی چه دستاوردی برای مردم (شهروندان) داشته است؟»

در واقع این سؤال نه درباره سفر‌های خارجی است و نه صرفا به شهرداری مربوط است، بلکه باید از همه مدیران و صاحبان تصمیم در سازمان‌های مختلف دولتی یا نهاد‌های عمومی پرسیده شود که اقدام، تصمیم و دستور شما چه پیامد و دستاوردی برای مردم دارد.

در دوره‌های مختلف شورا‌های اسلامی، سخن از مردم به میان می‌آمد و هر اقدام یا تصمیمی به «نام شهروندان» زده می‌شد، اما آیا واقعا نتایج و دستاورد‌های آن هم «به کام شهروندان» است یا نه. همچنین، برای شهروندان منافعی دارد یا ندارد. مگر می‌شود اقدامی در مجموعه‌ای انجام شود که با بیت المال اداره می‌شود و برای آن نهاد عمومی یا مردم منافعی نداشته باشد؟!

یا اصلا می‌توان پذیرفت که منافع مدیران دولتی چیزی غیر از منافع عمومی و مردمی باشد؟! اگر بخواهیم صادقانه به این پرسش‌ها پاسخ دهیم، باید بگوییم متأسفانه موضوعات پرشماری در دوره‌های مختلف مدیریتی در کشور وجود دارد که مدیران سفر‌هایی رفته اند، اقداماتی انجام داده و تصمیماتی گرفته اند که نه تنها برای مردم منفعتی نداشته، بلکه به زیان آن‌ها نیز بوده است؛

مثل گزارش‌های فراوان فساد اداری که اکنون پرونده‌های آن در دستگاه قضایی باز است. اما اکنون که براساس سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، قرار است به سلامت اداری و رعایت حقوق آحاد جامعه به عنوان یکی از راهبرد‌های مهم مدیریت شهری اهتمام ویژه‌ای شود، این جنس دقت نظر‌ها ضروری‌تر است.

به راستی «فرایند پایش تصمیم مدیران» و نظام کنترلی حاکم بر آن باید به گونه‌ای فعال و سازمان دهی شود که قبل از هر اقدام یا تصمیمی، صحت آن از حیث تخصصی و سلامت آن از نظر رعایت حقوق شهروندان ارزیابی شود.

متأسفانه در سال‌های گذشته نظام اداری کشور از نظر سلامت با مشکلات زیادی روبه رو بوده است، اما هیچ گاه از اهمیت این امر کاسته نمی‌شود،  به ویژه وقتی توصیه‌های شارع مقدس درباره رعایت حقوق مردم و اهمیت دقت نظر و عمل در بیت المال را به خاطر بیاوریم.

حتی آنجا که امیرالمؤمنین علی (ع) از سوختن شمع بیت المال برای امور شخصی پرهیز می‌کنند، الگوی حسنه‌ای در برابر ما قرار می‌دهند که باید به آن وفادار باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->