خدمت رسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۱۶۰ هزار مسافر نوروزی تصادفات جاده‌ای نوروز تاکنون ۶۱۷ نفر را به کام مرگ فرو کشیده است (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است خدمات‌رسانی به بیش از ۱۰۰۰ مسافر نوروزی در داروخانه‌های هلال احمر خراسان رضوی
سرخط خبرها

درباره قیمت‌های نجومی مراکز روان درمانی | یک گزارش دیوانه کننده!

  • کد خبر: ۹۷۰۶۷
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸
درباره قیمت‌های نجومی مراکز روان درمانی | یک گزارش دیوانه کننده!
تعرفه‌های خدمات روان شناسی، روان پزشکی و به طور کلی مشاوره‌های روان، آن قدر متغیر، متفاوت و بالاست که خیلی‌ها را از مراجعه پشیمان می‌کند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ طبق اعلام وزارت بهداشت، میزان شیوع اختلالات روان پزشکی نسبت به قبل افزایش داشته و از ۲۳.۴درصد به ۲۹.۷درصد رسیده است. اگر بخواهیم مبنای خود را همین آمار قرار بدهیم و یک نتیجه گیری معمولی داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم نیاز مردم به مشاوره و روان شناس هم بیشتر می‌شود. اما آیا این نیاز با افزایش مراجعه به مراکز روان درمانی پاسخ داده می‌شود؟ سؤالی که شاید نتوان پاسخ دقیقی به آن داد و علت آن را هم باید در قیمت‌های وحشتناکی پیدا کرد که این روز‌ها مراکز روان درمانی در ازای ارائه خدمت از مردم طلب می‌کنند.

شاید تا همین چند وقت پیش خیلی‌ها از آن جمله معروف «مگه من مشکلی دارم که بخواهم به روان شناس مراجعه کنم؟» استفاده می‌کردند و قید رفتن به این مراکز را می‌زدند. این روزها، اما ماجرا تفاوت دارد. حالا از این نظر‌های عوامانه که دهن به دهن می‌گشت فاصله گرفته ایم، اما همچنان مانع دیگری وجود دارد. تورم، در محصولات غیرملموسی که به مشتری‌ها ارائه می‌شود هم خودش را نشان داده است.

روزنامه همشهری در یکی از گزارش‌های تازه خود دست روی همین موضوع گذاشته و از این گفته که تعرفه‌های خدمات روان شناسی، روان پزشکی و به طور کلی مشاوره‌های روان، آن قدر متغیر، متفاوت و بالاست که خیلی‌ها را از مراجعه پشیمان می‌کند.

همچنین این نکته را بیان کرده که تعرفه‌های تصویب شده برای خدمات روان شناسی و مشاوره برای جلسه ۴۵دقیقه ای، بین ۱۳۰هزار تومان تا ۱۸۷هزار تومان از سوی هیئت دولت تصویب شده، اما بسیاری از متخصصان روان شناس و روان پزشک، بی توجه به تعرفه‌های تصویب شده، نرخ تعیین می‌کنند. این تفاوت‌ها به قدری فاحش است که آدم نمی‌تواند ساده از کنار آن‌ها بگذرد.

به عنوان مثال در کلان شهری مثل تهران هزینه ۵۰ دقیقه مشاوره در منطقه زعفرانیه ۶۰۰ هزار تومان، هزینه یک ساعت متخصص روان درمانی در سعادت آباد ۴۰۰ هزار تومان و هزینه ۴۵ دقیقه مشاوره در منطقه شهر ری ۱۳۰ هزار تومان است، اما اگر چند سال به عقب برگردیم، یعنی طبق تعرفه‌های رسمی سال ۹۵ سازمان نظام روان شناسی، هزینه یک جلسه خدمات روان شناسی و مشاوره ۴۵ دقیقه‌ای باید چیزی بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بود که این نرخ بسته به مدرک تحصیلی مشاور و محل ارائه مشاوره تغییر می‌کرد.

البته این موضوع فقط مختص به تهران نیست. حالا چه در مشهد خودمان و چه در کلانشهر‌های دیگر بعید است مثل گذشته بتوان مراکز روان درمانی را پیدا کرد که با پرداخت ۸۰ هزارتومان برای یک جلسه کار آدم را راه بیندازد.

انتشار این گزارش در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های زیادی ایجاد کرد. بسیاری از کاربران از این می‌گویند که در دوره و زمانه‌ای که کرونا پایش را گذاشته روی گلو‌ها و حالا تقریبا ۲ سال است که خانه نشینی و قرنطینه و تغییر سبک و نیاز زندگی، شاید بسیاری را برای بهبود کیفیت زندگی روانه این مراکز درمانی کند، چنین هزینه‌های گزافی، اجازه کمک گرفتن و مشورت با متخصصان را از آن‌ها گرفته و این، خود فشاری شده روی فشار‌های اقتصادی که امروزه روی دوش خانواده‌های زیادی است.

نمود دیگری از این اتفاق را در خود شبکه‌های اجتماعی هم می‌توانیم مشاهده کنیم؛ وقتی کاربران زیادی با هشتگ تراپی و تراپیست از یکدیگر نشانی مراکز مشاوره پربازده و کم هزینه را می‌خواهند، نه مراکزی که به قول برخی دیگر از کاربران، آدم با دیدن قیمت هایشان افسردگی می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->