فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال‌زایی در سال ۱۴۰۳ | سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایش نیافته است تعرض به زنان عزادار به بهانه شرکت در مراسم ترحیم نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان چیست؟
سرخط خبرها

آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟

  • کد خبر: ۱۰۷۶۰۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟
پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ «فورس ماژور» Force Majeure اصطلاحی است حقوقی که نخستین بار در قانون مدنی فرانسه به کار رفت. اگرچه در زبان فرانسوی این واژه دارای معانی عام و خاص است، اما در قوانین حقوقی کشورمان «قوه قاهره» یا «قوه قهریه» نیز معانی می‌شود. فورس ماژور به معنای رویداد و حالتی پیش بینی ناپذیر است که خارج از قدرت اشخاص متعهد در قرارداد رخ دهد که شخص نمی‌تواند به تعهدات خود پایبند باشد. اتفاقات طبیعی که هیچ کس در وقوع آن نقشی نداشته باشد نیز «قوه قاهره» هستند. وقوع آتش سوزی، سیل و زلزله از مصادیق قوه قاهره محسوب می‌شوند.

پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.
انحلال قرارداد و تعلیق قرارداد از آثار «فورس ماژور» است که باعث می‌شود قرارداد منحل شود و یا به صورت موقت متوقف شود که تشخیص آن با دادگاه است.

چنانچه اشخاص متعهد به درستی انجام وظیفه نکنند و یا فروشنده از مواد مرغوب در جنس سفارش شده استفاده نکند و در صورتی که شخص ورشکسته شود، قوه قهریه محسوب نمی‌شود و نمی‌توان از «فورس ماژور» در قرارداد استفاده کرد حتی اگر این اتفاقات پیش بینی ناپذیر باشند.
بار اثبات قوه قهریه بر عهده متعهد می‌باشد. در واقع فرد متعهد باید وقوع اتفاق یا علت خارجی که به عهده او نیست را اثبات کند. در صورتی که متعهد چنین موردی را ثابت کند، محکوم به پرداخت خسارت نخواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->