جزئیات برنامه‌های تلویزیون در شب‌های قدر واکنش معین به انتشار اخباری درباره رفت و آمد پنهانی‌اش به ایران قسمت آخر فصل چهارم «زیرخاکی» امشب پخش می‌شود (۸ فروردین ۱۴۰۳) احسان علیخانی از آغاز تولید فصل دوم جوکر خبر داد دفتر واشنگتن «ایران اینترنشنال» تعطیل شد + عکس ضرغامی: ایران، ارزان‌ترین بلیط اماکن گردشگری را دارد اسکارلت جوهانسون وارد «دنیای ژوراسیک» می‌شود؟ سعید راد در بیمارستان بستری شد فروش ۷ میلیارد تومانی سینما‌های خراسان رضوی در هفته اول ۱۴۰۳ برنامه تعطیلی سینما‌های کشور در شب‌های قدر شعرخوانی شاعران در محضر رهبر انقلاب + فیلم و متن برگزاری نشست علمی و فرهنگی «حسنه ماندگار» در مشهد واکنش قاضی شهریاری به اظهارات یکتا ناصر در اینستاگرام چه بود؟ قسمت چهاردهم ویژه‌برنامه افطار «هلال» امشب پخش می‌شود (۶ فروردین ۱۴۰۳) + تیزر انتشار اولین تصاویر از «اریک»، سریال جدید نتفلیکس | عروسک‌گردانیِ بندیکت کامبربچ یکتا ناصر و منوچهر هادی در دادسرای جنایی + عکس آمار پرفروش‌ترین فیلم‌ها در سینما‌های خراسان‌رضوی طی هفته‌ای که گذشت (۵ فروردین ۱۴۰۳) قسمت سیزدهم ویژه‌برنامه افطار «هلال» امشب پخش می‌شود (۵ فروردین ۱۴۰۳) + تیزر فیلم های پر فروش اکران نوروز ۱۴۰۳ تا ۴ فروردین + میزان فروش | تمساح خونی در صدر
سرخط خبرها

گزارشی از نشست خبری ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی

  • کد خبر: ۱۰۸۳۷۱
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲
گزارشی از نشست خبری ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی
نشست خبری ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور مسئولان استانی برگزار شد. در این نشست برنامه‌های مربوط به پاسداشت روز حکیم ابوالقاسم فردوسی در استان تشریح و از پوستر این آیین نیز رونمایی شد.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ نشست رسانه‌ای ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی صبح دیروز با حضور محمد حسین زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، یوسف اسماعیل زاده، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد و سید جلال قوامی، دبیر دومین جایزه داستان حماسی حوزه هنری، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

در این نشست برنامه‌های مربوط به پاسداشت روز حکیم ابوالقاسم فردوسی در استان تشریح و از پوستر این آیین نیز رونمایی شد.

کوتاهی در پاسداشت مقام فردوسی

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این نشست گفت: ما آن طور که باید نتوانسته ایم مقام فردوسی، شاعر پرآوازه، بزرگ و حماسه سرای شیعی را پاس بداریم و اقداماتی درخور جایگاه ایشان داشته باشیم، اگرچه امسال برنامه‌های بسیار خوبی تدارک دیده شده است، اما فردوسی شاعر ملی ماست، اثر او نقش بین المللی داشته و حوزه‌های بسیاری وجود دارند که باید برای آن‌ها کار کنیم.

محمد حسین زاده افزود: قهرمانانی که فردوسی در شاهنامه برای ما رقم زده است، در طول سال‌های گذشته نقش و اثری در دل و جان مردم ایجاد کرده. فردوسی آن قدر در زندگی ایرانیان اثر گذار بوده که شعر‌های او توانسته به شکل‌های مختلف هنری در زندگی روزمره مردم ورود پیدا کند.

حسین زاده اظهار کرد: فردوسی با خلق رستم، سهراب و اسفندیار روح عزت، حماسه، استقلال و زیر بار ظلم نرفتن را در ایرانیان دمید. فردوسی تلاش کرده تا مفاهیم ادبیات دینی را در قالب ابیات نهادینه کند. ما باید سیاست خارجی، دفاع نظامی، روابط انسانی و سبک زندگی خود را به صورت پژوهشی از شاهنامه استخراج کنیم.

به بیان او، حماسه سازی و قهرمان پروری که فردوسی رقم زده، در حال ایجاد نوعی الگو سازی است تا زمانی که ایرانیان مورد هجوم دشمنان خارجی قرار گرفتند، بتوانند در مقابل ظلم آنان بایستند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: ما باید بتوانیم ادبیات شاهنامه را با قهرمان سازی‌هایی که در آن وجود دارد با ادبیات‌های نزدیک به جوانان و نوجوان امروزی در قالب مواردی مانند پویا نمایی و بازی به جامعه معرفی کنیم.

متأسفانه نوجوان امروز ما به واسطه رسانه‌های پررنگی که در حوزه سینما در کشور‌های غربی وجود دارد، قهرمان‌های فانتزی و بدون ارتباطات معنوی با خالق را بیشتر می‌شناسند، یکی از محاسن شاهنامه این است که رستم با خالق خود ارتباط دارد.

او در تشریح برنامه‌های هفته بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت زبان فارسی در استان نیز گفت: ۲۴ اردیبهشت آیین آغازین برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود و تا سوم خرداد که روز حماسه فتح خرمشهر است و تحت عنوان دهه حماسه ایران اسلامی نام گذاری شده است ادامه خواهد داشت.

دیگر برنامه‌های این دهه شامل اعطای نشان فرهنگی، هنری فردوسی، همایش علمی پژوهشی پیام شاهنامه، پایندگی زبان فارسی در دانشگاه فردوسی، شب شعر از توس تا نیشابور در مشهد و نیشابور، نواختن زنگ به صورت نمادین و مسابقات فرهنگی هنری از سوی سازمان آموزش و پرورش، پرده خوانی و نقالی در آرامگاه فردوسی، اختتامیه فراخوان داستان حماسی، رویداد کارگاهی و آموزشی سینما حماسه، نشست هم اندیشی هنر حماسی، نمایشگاه تخصصی از نفایس خطی و سنگی شاهنامه‌های موجود در گنجینه رضوی، ویژه برنامه دیار حماسه در مساجد و مدارس به همت پایگاه‌های بسیج، اجرای تئاتر افسانه «ماردوش» و ویژه برنامه ورزش‌های زورخانه‌ای و آیین‌های پهلوانی است.

هم افزایی دستگاه‌های اجرایی استان

سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز در این نشست گفت: امسال دستگاه‌های مختلف در سطح استان با همکاری یکدیگر پای کار آمده اند و برنامه‌های یک شکلی را برگزار خواهند کرد.

او بیان کرد: امسال مانند سال‌های گذشته اقداماتی صورت خواهد گرفت که شامل اهدای نشان ملی و مراسم نقالی و شاهنامه خوانی در آرامگاه فردوسی است، در دانشگاه فردوسی نیز برنامه‌هایی برگزار خواهد شد.

برنامه‌های شهرداری مشهد در روز پاسداشت فردوسی

همچنین معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در این نشست مطبوعاتی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که امسال با توجه به مشارکت دستگاه‌های مختلف در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی صورت گرفته است، تدارک برنامه‌ها در سه سطح نخبگانی، حماسی و مردمی است. مجموعه شهرداری مشهد هم زمان با دیگر دستگاه‌ها اقداماتی را انجام خواهد داد که شامل اکران‌ها و فضا سازی شهری است، همچنین یک رویداد فرهنگی هنری ویژه نیز برگزار خواهد شد که در آن از هنرمندان مشهدی و ملی استفاده می‌شود و کسانی که تمایل به شرکت در این رویداد دارند می‌توانند از طریق سامانه آن یا ارسال عدد ۸ به ۱۰۰۰۸ ثبت نام نمایند.

یوسف اسماعیل زاده، ادامه داد: یکی از برنامه‌های ما انتشار فراخوان ساخت یادمان میدان سپهبد در بولوار شاهنامه است که با سیاست گذاری شورای اسلامی شهر صورت گرفت. ساخت کلیپ ویدئویی ویژه حکیم توس، با سه گویش تاجیکستانی، افغانستانی و ایرانی نیز در حال ساخت است و هرشب از ساعت ۲۰ تا ۲۲ در آرامگاه اجرا خواهد شد.

توجه به وجه حماسی در هنر

سید جلال قوامی، مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری خراسان رضوی و دبیر علمی دومین جایزه داستان حماسی نیز در این نشست بیان کرد: در دبیر خانه هنرحماسی حوزه هنری استان به وجه حماسی و نبوغ حماسه در هنر و شاخه‌های مختلف هنری پرداخته شد. اولین رویدادی که در دبیرخانه هنر حماسی انجام شد جایزه داستان حماسی بود که فراخوان آن در سال ۹۷ و اختتامیه آن در سال ۹۸ برگزار شد.

او با بیان اینکه داستان هنری است که شاید به نوعی مادر دیگر هنر‌ها باشد تصریح کرد: مهر پارسال دومین فراخوان جایزه سراسری داستان حماسی منتشر شد و علاقه مندان می‌توانستند تا ۱۵ اسفند آثار خود را در دو بخش داستان نیمه بلند و رمان ارسال کنند، ۲۵۱ اثر به دبیرخانه رسید که ۱۵۲ اثر آن داستان نیمه بلند و ۹۹ اثر رمان بود که اتفاق بسیار بزرگی را این حوزه رقم زد.

قوامی ادامه داد: ما در هر کدام از بخش‌های این رویداد هشت نامزد نهایی داشتیم، که از میان آن‌ها سه نفر به عنوان برگزیده در روز ۲۶ اردیبهشت در محل آرامگاه فردوسی و در مراسم اختتامیه دومین جایزه داستان حماسی معرفی خواهند شد.

نماینده حوزه هنری استان با اشاره به اینکه یک بخش از برنامه اختتامیه دومین جایزه داستان حماسی ویژه گرامیداشت مرحوم سعید تشکری خواهد بود، گفت: بخش دیگر برنامه‌ها مربوط به اهدای نشان فیروزه هنر انقلاب به استاد منصور انوری نویسنده چیره دست خراسانی است.

استقبال از سینما حماسه

همچنین سجاد انتظاری، دبیر دومین رویداد سینما حماسه در این نشست تصریح کرد: ما این فراخوان را اولین بار در سال ۹۷ به صورت استانی برگزار کردیم که به دلیل استقبال گسترده هنرمندان از سراسر کشور تصمیم گرفتیم که دور دوم این رویداد را به صورت ملی برگزار کنیم.

او افزود: با توجه به تأیید و تثبیت سند راهبردی و چشم انداز حوزه هنری خراسان رضوی که یکی از موضوعات آن حماسه و هنر حماسی بود، این فراخوان را در دور دوم به صورت گسترده‌تر طراحی کردیم که اسفند سال ۹۸ منتشر شد، مراسم رونمایی و انتشار فراخوان این رویداد اسفند ۱۴۰۰ در حوزه هنری انقلاب اسلامی تهران انجام شد که مهلت ارسال آثار تا ۳۱ فروردین بود و به دلیل استقبال خوب هنرمندان تا ۸ اردیبهشت تمدید شد، از مجموع ۷۷۳ اثر داستانی و مستند که به دبیرخانه رویداد رسید، ۵۳۶ اثر داستانی و ۲۳۷ اثر مستند ثبت شد.

به گفته انتظاری، این آثار در بخش داستانی از سوی استادان سینما، محمدحسین لطیفی، هادی مقدم دوست و محمدرضا شهبا کارگردانی شد، که از مجموع آن‌ها ۱۵ اثر به صورت مستقیم و ۷ اثر به صورت مشروط پذیرفته شدند، در بخش مستند نیز داوران ما محمدمهدی خالقی، محسن اسلام زاده و مهدی شاه محمدی بودند که از مجموعه آثار در این بخش ۱۹ اثر به صورت مستقیم انتخاب شدند.

او با اشاره به اینکه شهرداری مشهد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو حامیان اصلی این رویداد هستند بیان کرد: در بخش داستانی سه طرح تولید خواهد شد که هزینه آن را سازمان سینمایی سوره حوزه هنری بر عهده خواهد داشت و تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان از آن حمایت خواهد کرد، در بخش مستند هم شش اثر تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان با حمایت سازمان مستند سوره حوزه هنری ساخته خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->