آیت‌الله علم‌الهدی: جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است | علمای شیعه هندوستان، مهمان دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ» | موزه ملی ایران تفاوتی با «لوور» ندارد وزیر آموزش و پرورش: هزار هنرستان در ۵ سال آینده ساخته می‌شود خزعلی: در زمینه حجاب به‌دنبال فرهنگ‌سازی هستیم جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی وزیر اقتصاد: بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی تا سال ۱۴۰۲ صفر شد اعمال قانون ۱۶۰۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۴ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند ( ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | بازتاب تنبیه موشکیِ صهیونیست‌ها در سفر رئیس‌جمهور به پاکستان دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با کارگران آغاز شد وزارت خارجه آمریکا مذاکره مستقیم با ایران با موضوع برجام را رد کرد رئیس جمهور وارد سریلانکا شد درباره سرخک و واکسیناسیون آن، چه می‌دانید؟ معاون بایدن بار دیگر حمایت واشنگتن از صهیونیست‌ها را تکرار کرد تعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی گزارش روزنامه عبری از رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش آمریکا، مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام را رد کرد واکنش عربستان به گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر غزه رسانه‌های صهیونیستی: ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به رفح است هشدار مصر درباره حمله زمینی اسرائیل به رفح
سرخط خبرها

هم سویی همه نهاد‌ها شرط موفقیت دانش بنیان‌ها

  • کد خبر: ۱۱۲۶۳۴
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
هم سویی همه نهاد‌ها شرط موفقیت دانش بنیان‌ها
دکتر حسین اختراعی - رئیس انجمن تحقیق و توسعه خراسان رضوی

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب هم سوشدن نهاد‌های حاکمیتی را برای توسعه شرکت‌های خلاق در راستای تحقق شعار سال خواستار شد. رهبر معظم انقلاب نیز در جواب این نامه نوشتند: «به مسئولان ذی ربط در این باره تأکید شود.» باتوجه به اینکه امسال به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری شده است، انتظار می‌رود که تأکید رهبر معظم انقلاب بتواند سبب گره گشایی از مشکلات واحد‌های دانش بنیان در کشور شود.

اما اگر بخواهیم چرایی ارسال نامه معاون علمی رئیس جمهور را بررسی کنیم، باید اشاره کرد که بعد از اعلام نام گذاری سال، تعداد تقاضا‌ها برای دانش بنیان شدن از سوی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی افزایش یافته و همین مسئله سبب شده است فرایند رسیدگی به این درخواست‌ها طولانی‌تر شود. به عنوان نمونه، هنوز درخواست شرکتی که بیشتر مراحل را تا پیش از سال جدید طی کرده بود، اکنون با وجود گذشت سه ماه از سال نهایی نشده است. ازاین رو باید برای حل این مسئله فکری بشود.

علاوه بر این، اکنون شرکت‌ها برای دانش بنیان شدن گرفتار فرایند شدید اداری می‌شوند، به طوری که به دلیل هزینه‌های زیاد، شرکت‌های کوچک از خیر دانش بنیان شدن می‌گذرند و از طرف دیگر برخی شرکت‌های بزرگ با صرف هزینه زیاد سعی می‌کنند دانش بنیان شوند. این مسئله سبب می‌شود در عمل اهداف تعیین شده برای حمایت از دانش بنیان‌ها محقق نشود. ازاین رو، اصلاح فرایند دانش بنیان شدن باید در دستورکار قرار بگیرد.

از طرفی دیگر، باید توجه کرد که نباید حمایت از دانش بنیان شدن را به کمی گرایی تقلیل دهیم و سعی کنیم فقط تعداد شرکت‌های دانش بنیان افزوده شود. تمرکز بر افزایش کمی شرکت‌های دانش بنیان سبب می‌شود بعد از مدتی تعداد زیادی شرکت دانش بنیان شود و فشار مالیاتی بر شرکت‌های باقی مانده بیشتر شود.

خروجی این مسئله به نفع اقتصاد کشور نیست. ازاین رو، باید سازوکاز مناسبی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان واقعی اندیشه شود تا جلو سوءاستفاده از مزایای دانش بنیان‌ها گرفته شود.

در نهایت اینکه باید تأکید کرد که حمایت از شرکت‌ها و واحد‌های دانش بنیان نیازمند مانع زدایی از آن هاست. هر چقدر بتوانیم مانع زدایی از فعالیت این شرکت‌ها را شتاب بدهیم، امکان تحقق نام گذاری سال بیشتر می‌شود. دراین میان، یکی از شرط‌های اساسی برای تحقق مانع زدایی از دانش بنیان‌ها هم سوشدن همه نهاد‌های حاکمیتی برای تحقق شعار سال است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->