علت صدای انفجار در گناوه بوشهر چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود ۸ مصدوم در برخورد ۳ دستگاه خودروی پراید در جاده قدیم نیشابور-مشهد + عکس (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آغاز انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی | ۲ نفر جان باختند «مجید راهب» پدر گلاب ایران درگذشت + علت فوت آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳
سرخط خبرها

دکترهای ایرانی دو برابر میانگین جهانی دارو می‌نویسند!

  • کد خبر: ۱۱۳۷۷۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۲
دکترهای ایرانی دو برابر میانگین جهانی دارو می‌نویسند!
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد داروهای موجود در یک نسخه در ایران دو برابر میانگین جهانی است.

به کزارش شهرآرانیوز، دکتر یونس پناهی با اشاره به اینکه در حوزه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی وجود دارد، اظهار کرد: این مراکز تحقیقاتی متناسب با نیاز کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه یک سری از این مراکز تحقیقات، سیاست گذاری در مورد سلامت است، افزود: یکی از مواردی که در سیاست گذاری سلامت مطرح است این است که بیایم آیتم هایی که موجب ارتقای سطح سلامت در جامعه می شود را مورد بررسی قرار دهیم.

وی ادامه داد: در همین راستا یکی از نکات خیلی مهم در سیاست گذاری سلامت، اقتصاد سلامت و هزینه سلامت است که در این خصوص مراکز تحقیقاتی زیادی وجود دارند که بررسی های لازم را انجام می دهند که چگونه هزینه های سلامت را معقول و منطقی کنیم.

دکتر پناهی بیان کرد: دارو یکی از راه هایی است که هزینه سلامت را افزایش می دهد که می توانیم با بهینه کردن مصرف آن، هزینه ها معقول و منطقی کرد.

وی تصریح کرد: تعداد میانگین داروهای موجود در یک نسخه در دنیا عدد دو است این در حالی است که این تعداد در ایران بیش از آن و دو برابر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت های مراکز تحقیقاتی این است که بررسی کند از چگونه می توان دارو را درست مصرف کرد، تصریح کرد: درست مصرف کردن دارو به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه دارو را تا چه میزان و تا چه مدت استفاده شود.

وی بیان کرد: از سوی دیگر انجام آزمایشات، سی تی اسکن، ام آر آی و ... نیز در کشور زیاد است که یکی از دلایل آن به این امر باز می گردد که مردم تصور می کنند آن ها روش درمانی هستند و از سوی دیگر القای تقاضاها نیز بر این امر تاثیر گذار است که در هر صورت موجب افزایش هزینه های سلامت می شود.

وی با تصریح بر اینکه مردم باید متوجه باشند که مصرف خیلی زیاد دارو و انجام آزمایشاتی همچون سی تی اسکن و ... برای آن ها عارضه دارد، گفت: به دنبال آن نیستیم که هزینه سلامت را کم کنیم بلکه در تلاش هستیم تا هزینه های سلامت معقول شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی برای تولید داروهای مورد نیاز برخی از بیماری های خاص و یا نادر که هنوز دارویی برای آن ها کشف نشده اقدام کرده اند و یا خیر؟ بیان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری دفتر توسعه فناوری وجود دارد که دارای ۱۲ کمیته تخصصی است که متناسب با مشکلات حوزه سلامت طراحی شده اند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: یکی از این کمیته ها سرتراپی و جنتراپی است و ماموریت آن ها این است که بیماری هایی که برای آن ها داروی مشخصی وجود ندارد اما برخی از روش های درمانی پیشنهاد شده است را مورد ارزیابی قرار دهند و آن روش های درمانی را با کمک معاونت درمان بررسی کنند تا مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای درمان بیماری SMA در دنیا هم شربت و هم آمپول تولید شده است که فرم خوراکی آن وارد کشور شده و قرار بر این است ظرف یکی دو ماه آینده در قالب ارزیابی اثربخشی در اختیار بیماران به صورت رایگان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در ایران برای تولید داروی بیماری SMA و بیماری پروانه ای تحقیقات در حال انجام است.

دکتر پناهی در ارتباط با صادرات محصولات دانش بنیان مرتبط با سلامت نیز اظهار کرد: بسیاری از داروهای نوترکیب توسط شرکت های دانش بنیان تولید شده که صادر می شوند و می توان به داروهای فاکتور ۷ و ۸ اشاره کرد.

به گفته وی واکسن های کرونا نیز از جمله داروهایی هستند که در حال صادرات هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->