ورود سامانه بارشی به کشور طی دوشنبه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت صدای انفجار در گناوه بوشهر چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود ۸ مصدوم در برخورد ۳ دستگاه خودروی پراید در جاده قدیم نیشابور-مشهد + عکس (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آغاز انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی | ۲ نفر جان باختند «مجید راهب» پدر گلاب ایران درگذشت + علت فوت آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون
سرخط خبرها

امواج آتشفشان تونگا به لبه فضا رسید | بزرگترین انفجار جوی ثبت شده در تاریخ

  • کد خبر: ۱۱۵۴۸۰
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
امواج آتشفشان تونگا به لبه فضا رسید | بزرگترین انفجار جوی ثبت شده در تاریخ
آتشفشان تونگا در ژانویه امسال فوران کرد و بزرگترین انفجار جوی ثبت شده در تاریخ را ایجاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، تشفشان تونگا در ژانویه امسال فوران کرد و بزرگترین انفجار جوی ثبت شده در تاریخ را ایجاد کرد. فوران این آتشفشان امواج ضربه‌ای را در سراسر جهان و توده‌ای از خاکستر را به اتمسفر فوقانی زمین فرستاد. مطالعه جدید منتشر شده در Nature داده‌های ماهواره‌ای گسترده را با مشاهدات سطح زمین ترکیب می‌کند تا نشان دهد که فوران هم از نظر بزرگی و هم سرعت پدیده‌ای منحصر به فرد بوده است.

به گزارش indianexpress، تعدادی رویداد‌های کوچک در دسامبر ۲۰۲۱ آغاز شد به طور مثال آتشفشان تونگا در ۱۵ ژانویه امسال فوران کرد و یک توده خاکستر عمودی تولید کرد که بیش از ۵۰ کیلومتر از سطح زمین گسترش یافت. بر اساس مشاهدات ماهواره ای، این پدیده همچنین امواج گرانشی موج مانندی ایجاد کرد که در سراسر حوضه اقیانوس آرام گسترش یافت. این آتشفشان امواج جوی را برانگیخت که حداقل شش بار در سراسر سیاره زمین گسترده شدند این امواج به لبه فضا نیز رسیدند. نویسندگان مقاله، این رویداد را پدیده‌ای منحصربه‌فرد توصیف کرده‌اند همچنین مشاهدات حاصل از این رویداد به دانشمندان کمک می‌کند تا مدل‌های آب و هوای جوی آینده را بهبود بخشند.

امواج آتشفشان تونگا به لبه فضا رسید | بزرگترین انفجار جوی ثبت شده در تاریخ

 

در ماه مه امسال، شین کرونین، یک آتشفشان شناس در دانشگاه اوکلند در نیوزیلند، گروهی از محققان را رهبری کرد و آن‌ها بر فراز دهانه آتشفشان، حرکت کردند. به گفته کرونین، دلیل این انفجار بزرگ احتمالاً تعامل بین مقادیر زیادی ماگما و آب هنگام شروع فوران بوده است. اختلاف دمای زیاد بین آب که حدود ۲۰ درجه سانتیگراد بود و ماگما که حدود ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد بود، به این معنی بود که وقتی هر دو مجبور به تماس می‌شوند، انفجار رخ می‌دهد. به گفته کرونین، گزارش‌های شاهدان عینی از روز فوران، صدایی شبیه به آتش توپخانه را تا ۹۰ کیلومتری فوران گزارش کرده اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->