میزان رهن و اجاره ملک در منطقه آبکوه مشهد چقدر است؟ + جدول (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۵۰۰کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش احتمالی حقوق ودستمزد کارگری منوط به استقرار مجلس جدید | ۶۵ درصد واحد‌های صنعتی خراسان رضوی به طرح طبقه بندی مشاغل پیوستند تورم در خراسان رضوی افزایشی شد + علت طلای سرخ در سیطره دلال‌ها آیا سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ هدف سازمان امور مالیاتی، شناسایی بدون‌پرونده‌ها و زیرزمینی‌هاست | شناسایی ۱۰۰ مؤدی جدید و مطالبه  بیش از  ۳۰۰۰ میلیارد تومان مالیات + فیلم کاهش قیمت و افزایش حباب سکه به دنبال گران‌شدن دلار + جدول (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بخش املاک «دیوار» و «شیپور» مسدود می‌شود + علت توضیحات دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو تامین زمین ۱.۸ میلیون واحد نهضت ملی مسکن کاهش حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنج‌شنبه تخلف است مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو دستخوش تغییر می‌شود زمان پایان اعتبار مجوز‌های کاغذی اعلام شد پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران فروش فوق‌العاده سایپا از روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ + لینک ثبت‌نام نرخ تورم فروردین ۱۴۰۳ اعلام شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر صمت: شورای رقابت مسئول قیمت‌گذاری پژو پارس است تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی برای خرید خودرو + جزئیات (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) نگاهی به بازار خرید و اجاره هواپیمای شخصی در ایران | خرید جت شخصی چند تومان آب می‌خورد؟ تشدید نظارت ها بر بازار مسکن | پلمب ۳ بنگاه املاک در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۹۲۰ هکتار کشت کلزا در شهرستان مشهد انجام شد صنعت شوینده ایران خودکفا و صادرکننده ماهانه ۲۰ هزار تن شیر خشک تولید می‌شود افزایش قیمت برخی مدل‌های تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی تامین نیمی از ورودی آب سد‌ها در یک ماه اخیر
سرخط خبرها

روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری

  • کد خبر: ۱۳۸۵۴۸
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری
از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است.

از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است. به مناسبت این روز، قصد داریم تا نگاهی کوتاه داشته باشیم به آینده احتمالی حرفه حسابداری در جهان. احتمالا ویژگی‌های مهم حرفه حسابداری در ۱۰ سال آینده به این قرار خواهد بود:

۱. استفاده از هوش مصنوعی و فناوری بلاکچین در فرایند‌های حسابداری:

سال‌هاست که مدیران ارشد از حسابداران و مدیران مالی می‌خواهند تا خودکارسازی فرایند‌های حسابداری را در دستورکارشان قرار دهند. بی‌گمان این مطالبه، شدت بیشتری به خود خواهد گرفت. از‌سوی‌دیگر، در دهه آینده توقع از سیستم‌های حسابداری، محدود به صدور خودکار سند حسابداری نخواهد بود؛ بلکه انتظار می‌رود تا هوش مصنوعی و بلاکچین‌ها به یاری حرفه آمده و قابلیت تحلیل داده‌ها را نیز از خود بروز دهند.

۲. ظهور سیستم‌های حسابداری ابری:

سیستم‌های حسابداری ابری به حسابداران و مدیران مالی این امکان را می‌دهد تا به‌طور بیست‌وچهارساعته و از هر نقطه‌ای از جهان، بتوانند به میزکار خود دسترسی داشته باشند و اطلاعات را با دیگرهمکارانشان به‌اشتراک بگذارند. این قابلیت چشم‌گیر، محدودیت‌های مکانی و زمانی حسابداران و مدیران مالی را در‌خواهد نوردید.

۳. حسابدار، به‌مثابه یک مشاور:

در دهه آینده، شاهد چیرگی کارکرد مشاوره‌ای حسابداران بر دیگرنقش‌های آنان خواهیم بود. با توجه به احاله برخی وظایف حسابداران به سیستم‌های خبره هوشمند، شاهد پوست‌اندازی کارکرد حسابداران و بازتعریف نقش ایشان به‌عنوان مشاوران کلیدی هر کسب‌و‌کاری خواهیم بود. حسابدار دیروز، یک دفتردار بود؛ حسابدار امروز، یک اپراتور نرم‌افزار‌های مالی است و حسابدار فردا، یک تحلیلگر و مشاور کسب‌و‌کار خواهد بود.

۴. حسابداران دورکار (غیرمستقر):

ظهور امکانات ارتباطی، نرم‌افزار‌های هوشمند و سیستم‌های ابری، تحولی را در نحوه به‌کارگیری حسابداران موجب خواهد شد. تجربیات حاصل از دوره فراگیری بیماری کرونا، این تطور را سرعت بخشید و تا دهه آتی، شاهد ظهور نسل حسابداران دورکار خواهیم بود. رغبت به پدیده دورکاری حسابداران هم در صاحب‌کاران و کارفرمایان دیده خواهد شد و هم در فعالان صنعت حسابداری.

۵. مسئله امنیت داده‌های مالی:

استفاده از بلاکچین‌ها و فضا‌های ابری، فرصت‌هایی را برای مدیران مالی مهیا خواهد کرد؛ اما دغدغه‌هایی را نیز برای کارفرمایان و صاحب‌کاران ایجاد خواهد کرد. امکان دسترسی به داده‌های مالی سازمان توسط افرادی که در سازمان مستقر نیستند، تهدیدی برای امنیت اطلاعات سازمان‌ها محسوب خواهد شد.

۶. نیاز حسابداران به کسب مهارت‌های متفاوت:

اکنون مرکز ثقل سرفصل‌های درسی دانشکده‌های حسابداری و نیز محور طرح درس‌های اساتید، استاندارد‌های ثبت و گزارشگری مالی است؛ اما در دهه آینده حسابداران علاوه بر نیاز به درک محور‌های فوق، نیازمند کسب مهارت در بهره‌برداری از ابزار‌های متنوع هوشمند مالی خواهند بود. از‌سوی‌دیگر کسب توانمندی در پیش‌بینی‌های مالی، تحلیل داده‌ها و طراحی فرایند‌های کسب‌و‌کار، وزنی مضاعف در منابع و مباحث دانشگاهی خواهد یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->