سخنرانی آیت الله صدیقی در دانشگاه امام صادق(ع) لغو شد + اطلاعیه دانشگاه ادعای سنتکام: چهار پهپاد انصارالله را سرنگون کردیم رئیسی: ایستادگی غزه تفوق گفتمان مقاومت را اثبات کرد نتانیاهو: در حال آماده شدن برای ورود به رفح هستیم دیدار نوروزی فرماندهان نظامی با قالیباف حمله رژیم صهیونیستی به اطراف منطقه سیده زینب در دمشق سقوط یک هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ترکمنستان دیدار کرد تاکید فعالان و نخبگان مشهد بر پاسخگویی و شفافیت نمایندگان مردم مشهد در مجلس رژیم صهیونیستی بیش از ۲۰۰ آواره فلسطینی را در بیمارستان شفا قتل عام کرد محمود عباس با ترکیب کابینه جدید به نخست وزیری محمد مصطفی موافقت کرد روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد دیدار زیاد النخاله و هیئت همراه با رهبر انقلاب | مقام معظم رهبری: ایستادگی مردم غزه و ناکامی‌های رژیم صهیونیستی پدیده‌ای الهی است ظرفیت نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی، موتور محرک توسعه استان انتقاد تند پاکستان از عملکرد افغانستان در حوزه تروریسم خراسان رضوی رکورددار برخورداری از طرح‌های عمرانی در کشور تائید جنایات اسرائیل توسط گزارشگر سازمان ملل بررسی و تصویب لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان به کجا رسید؟ دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه زمانی برگزار می‌شود؟ اسماعیل هنیه با محمدباقر قالیباف دیدار کرد رایزنی تلفنی استاندار خراسان رضوی و والی هرات برای تسهیل تردد کامیون‌ها در مرز مشترک
سرخط خبرها

پوتین: غرب ثابت کرد قابل اعتماد نیست| همچنان آماده توافق با اوکراین هستیم

  • کد خبر: ۱۳۹۰۹۰
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
پوتین: غرب ثابت کرد قابل اعتماد نیست| همچنان آماده توافق با اوکراین هستیم
رئیس‌جمهور روسیه با غیرمنتظره خواندن اعتراف صدراعظم سابق آلمان به اینکه توافقات مینسک تنها با هدف فرصتی برای تقویت اوکراین و آمادگی آن برای رویارویی با روسیه امضا شده، گفت: اکنون اعتماد تقریباً صفر است و مسکو باید بداند با چه کسانی سر و کار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا و در پایان سفر خود به بیشکک، پایتخت قرقیزستان، در خصوص اظهارات آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان در خصوص هدف پشت پرده کشور‌های غربی در امضای توافقات مینسک اظهار نظر کرد.

وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «راستش این سخنان برای من کاملا غیرمنتظره و ناامید کننده است. صادقانه بگویم، من انتظار نداشتم چنین چیزی را از صدراعظم سابق فدرال بشنوم. من همیشه استنباط می‌کردم که رهبری جمهوری فدرال با ما صادقانه رفتار می‌کند.»

رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد، علیرغم اینکه برلین همواره از طرف اوکراینی حمایت کرده، ولی به نظر او، رهبری آلمان همواره صادقانه به دنبال حل و فصل مناقشه بوده است. پوتین افزود: سخنان مرکل ثابت کرد که مسکو در آغاز عملیات ویژه درست عمل کرده و این تصمیم بجا بوده است، زیرا احتمالاً هیچ‌کس قرار نبود به توافقات مینسک عمل کند. البته با توجه به واقعیاتی که اکنون روش شده، شاید بهتر بود عملیات ویژه زودتر آغاز می‌شد، اما مسکو امیدوار بود که طرفین بتوانند در چارچوب توافقات مینسک به توافق برسند.

وی ادامه داد: «اکنون بحث اعتماد مطرح شده است. مطمئناً اعتماد تقریباً به حد صفر رسیده است، مسلماً پس از اظهاراتی از این قبیل،  این سؤال مطرح می‌شود: چگونه می‌توان در مورد چیزی مذاکره کرد؟ و آیا اصلاً امکان مذاکره با کسی وجود دارد؟ چه ضمانتی برای توافقات وجود دارد؟»

پوتین در عین حال گفت: البته در نهایت نیاز به مذاکره خواهد بود و همانطور که بار‌ها گفته‌ام ما همچنان آماده توافق با اوکراین هستیم، اما پس از اظهارات صدراعظم سابق آلمان در مورد توافقات مینسک، باید به این اندیشید که روسیه با چه کسانی سر و کار دارد.   

در صورت حمله پیش دستانه به روسیه، چیزی از دشمن باقی نخواهد ماند

رئیس‌جمهور روسیه اعتراف کرد که روسیه ممکن است به منظور تضمین امنیت خود، از جمله تاکتیک‌های انجام "حمله خلع سلاح" و پیشرفت‌های آمریکا در این زمینه را در نظر بگیرد. رئیس جمهور در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران گفت: «اولاً اینکه، ایالات متحده یک تئوری حمله پیش دستانه دارد؛ و دوم اینکه، آن‌ها در حال توسعه یک سیستم حمله خلع سلاح هستند که برای نقاط کنترل، محروم کردن دشمن از این سیستم‌های کنترلی و ... اعمال می‌شود».

وی در عین حال یادآور شد که صحبت بر سر موشک‌های کروز، از جمله موشک‌های استقرار  زمینی است که مسکو زمانی آن‌ها را کنار گذاشت.

وی ادامه داد: «ما آن‌ها را رها کرده و کنار گذاشتیم و آمریکایی‌ها در آن زمان باهوش‌تر عمل کردند. البته ما موشک‌های استقرار زمینی را کنار گذاشتیم، ولی استقرار هوایی و دریایی را حفظ کردیم. اما اکنون موشک‌های کروز استقرار زمینی را نیز در اختیار داریم و آن‌ها مدرن‌تر و حتی کارآمدتر هستند.»

پوتین گفت: قرار بود با کمک سیستم‌های مافوق صوت، یک حمله خلع سلاح پیشگیرانه انجام شود. ولی هنوز چنین تسلیحاتی در اختیار ایالات متحده نیست، در حالی که ما آن‌ها را داریم. اگر ما در مورد این حمله خلع سلاح صحبت کنیم، شاید باید به پذیرش دستاورد‌های شرکای آمریکایی خود و ایده‌های آن‌ها برای تضمین امنیت خود فکر کنیم. مسلماً ما به آن فکر می‌کنیم. هیچکس خجالت نمی‌کشید که در آن زمان و سال‌های گذشته با صدای بلند در مورد این مسئله صحبت کند. 

رئیس‌جمهور روسیه توضیح داد: «موضوع اینجاست که در ایالات متحده، "حمله پیشگیرانه" در دکترین راهبردی آن‌ها تجویز شده است. ما آن را نداریم، در استراتژی ما حمله تلافی جویانه تدوین شده است. بدین ترتیب که وقتی سیستم هشدار روسیه سیگنال حمله موشکی را دریافت کند، از طرف روسیه «صد‌ها موشک در هوا به پرواز در خواهد آمد که به سادگی متوقف کردن آن‌ها غیرممکن است. البته  این هنوز یک [حمله]تلافی جویانه است.»

وی افزود: «این به چه معناست؟ این بدان معنی است که سقوط کلاهک‌های موشک‌های دشمن در خاک  روسیه اجتناب ناپذیر است. آن‌ها به هر حال سقوط خواهند کرد. درست است. ولی در این صورت دیگر چیزی از دشمن باقی نخواهد ماند، زیرا رهگیری صد‌ها موشک غیرممکن خواهد بود و البته این یک عامل بازدارنده و یک عامل بازدارنده بسیار جدی است. به همین منظور ما به طور منظم تمرینات هسته‌ای انجام می‌دهیم و در این زمینه کاملاً شفاف عمر کرده و صادقانه آن را اعلام می‌کنیم.»

پوتین تاکید کرد: «اما اگر یک دشمن احتمالی معتقد باشد که می‌تواند از تئوری حمله پیشگیرانه علیه روسیه استفاده کند، ما چنین کاری را نمی‌کنیم، در هر صورت این واقعیت ما را به فکر تهدید‌هایی می‌اندازد که چنین ایده‌هایی در سایر کشور‌های علیه روسیه وجود دارد».

رئیس‌جمهور روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین یادآور شد که ابتکارعمل نشست مقامات سرویس‌های ویژه روسیه و ایالات متحده از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده بود. وی گفت: این موضوع ابتکارعمل ما نبود. پرزیدنت بایدن پیشنهاد داد و ما موافقت کردیم. مذاکرات در حالت عادی انجام شد و دو طرف توافق کردند که تماس‌ها ادامه یابد.

پوتین هر روز با وزارت دفاع درباره تامین ارتش روسیه در تماس است

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی در خصوص مدت زمان عملیات ویژه یادآور شد که روند حل و فصل اوضاع در اوکراین "آسان نخواهد بود و مدتی طول خواهد کشید"، اما مذاکرات باید انجام شود؛ و شرکت کنندگان در این روند  "باید با واقعیت‌هایی که روی زمین در حال شکل گیری است کنار بیایند. "

‌‌پوتین همچنین گفت که تنها به او می‌توان در مورد اطلاعات مربوط به تامین نیرو‌های مسلح روسیه اعتماد کرد.  وی توضیح داد: ما به طور منظم با وزارت دفاع کار می‌کنیم، تقریباً هر روز این موضوعات را با آن‌ها در میان می‌گذاریم، باید بگویم که حادترین مسائل مربوط به تامین نیرو‌های نظامی دیگر از بین رفته است. البته در مجموع مشکلات تا حل کامل فاصله دارد که آن هم به مسئله زمان مربوط است، ارتش در حال بررسی امکان چرخش افراد بسیج شده در منطقه عملیات نظامی است.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین تاکید کرد که روند عملیات "طبق روال عادی ادامه داشته و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد"، بنابراین هیچ پیش نیازی برای اعلام موج جدیدی از بسیج در روسیه نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->