تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است خدمات‌رسانی به بیش از ۱۰۰۰ مسافر نوروزی در داروخانه‌های هلال احمر خراسان رضوی چرا مبالغ جریمه‌های رانندگی ۵ برابر شد؟ ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به داروخانه‌های مشهد غیربومی هستند
سرخط خبرها

«میرزا ملااحمد اُف» ایران‌شناس برجسته تاجیکستانی درگذشت

  • کد خبر: ۱۴۷۴۱۶
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶
«میرزا ملااحمد اُف» ایران‌شناس برجسته تاجیکستانی درگذشت
میرزا ملا احمداُف از پژوهشگران و اساتید برجسته ایران‌شناسی تاجیکستان در ‌۷۵سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز، میرزا ملا احمداُف عضو آکادمی علوم و اتحادیه نویسندگان تاجیکستان بود و سال‌ها ریاست انجمن دوستی تاجیکستان و ایران را بر‌عهده داشت و امروز در آرامستان «سر آسیا» در شهر دوشنبه به خاک سپرده شد.

میرزا ملا احمداف در سال ۱۹۶۹ از بخش خاورشناسی دانشگاه ملی تاجیکستان فارغ‌التحصیل شد و تا سال ۱۹۹۹ در انستیتوی زبان و ادبیات و خاورشناسی و میراث خطی ابوعبدالله رودکی در فرهنگستان علوم تاجیکستان، در زمینه‌های ایران‌شناسی، هندشناسی و تاریخ ادبیات کار می‌کرد. ملا احمداف در بیش از ۲۰ سال اخیر در آکادمی علوم تاجیکستان مسوول بخش علم و سازمان‌دهی و معاون دبیر ارشد علمی این آکادمی بود.

از این ادیب برجسته فارسی‌زبان بیش‌از ۴۵۰اثر برجامانده و بیش از ۳۰ کتاب او درباره شاعران و نویسندگان معاصر و قدیم پارسی‌زبان است؛ البته احمداف در پژوهش و بررسی آثار رودکی تخصص داشت. با این‌حال او درباره دیگر شاعران پارسی‌زبان مثل خیام، فردوسی، ناصرخسرو، مولوی، لاهوتی، فرخی سیستانی، فروغی بسطامی، قاآنی شیرازی و شهریار هم کتاب نوشته و تحقیق کرده است.

از سوی دیگر او با کتاب‌های یاد یار مهربان (تهران، ۱۳۸۰)، خوبان پارسی‌گوی (تهران، ۱۳۸۲)، اندرز‌های رودکی (تهران، ۱۳۸۷) و صدای آسیا (۱۳۹۱)، خواننده ایرانی را هم با آثار شاعران معروف تاجیک آشنا کرد.

میرزا ملا احمداف یکی از مؤلفان «تاریخ ادبیات ایران در قرن‌های ۱۹ و ۲۰» (مسکو، ۱۹۹۹) بود و آثارش در مسکو، تهران، واشنگتن، باکو، مشهد، کراچی، کابل و تاشکند به طبع رسیده‌اند.

او عضو هیئت تحریریه مجله «رودکی» (تهران)، فصلنامه علمی‌پژوهشی پژوهشنامه تاریخ و مجله مؤسسه فرهنگی اکو (تهران) بود و مقاله‌های بسیاری در نشریه‌های معتبر ادبی و پژوهشی ایران منتشر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->