صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیت ا... علم الهدی: زکات، مهمات فقرستیزی است

  • کد خبر: ۱۱۳۱۵۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: فرهنگ سازی بهتر برای تشویق مردم به اقامه زکات، ضرورت است و طلاب باید در قالب طرح‌های هجرت به روستا‌های استان اعزام شوند و مردم را به انجام این فریضه تشویق کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: فرهنگ سازی بهتر برای تشویق مردم به اقامه زکات، ضرورت است و طلاب باید در قالب طرح‌های هجرت به روستا‌های استان اعزام شوند و مردم را به انجام این فریضه تشویق کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت ا... سیداحمد علم الهدی در نشست شورای زکات استان که با حضور جمعی از مسئولان و به میزبانی دفتر نمایندگی، ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اولویت نخست مصرف زکات را پرداخت دیون و رفع نیاز‌های محرومان و نیازمندان دانست و اظهار کرد: هدف زکات، تأمین زندگی عائله‌مندانی است که از عهده تأمین نیاز خانواده شان عاجزند؛ بنابراین نباید در عرصه‌های متفرقه مانند ساخت مساجد، تکایا و حسینیه‌ها از محل زکات هزینه کرد. زیرا ساخت وساز روستایی خود ردیف بودجه مشخصی از محل مسکن روستایی دارد.

فقر امروز ارادی نیست

وی افزود: فقری که امروز بر جامعه حاکم است، فقر ارادی نیست، بلکه فقر قهری است. در فقر ارادی که مطلوب و منطبق با سبک زندگی نبی مکرم اسلام (ص) و اولیای دین (ع) بود، در عین برخورداری از ثروت دنیایی، سیره زندگانی متمرکز بر ساده زیستی است و اموال و دارایی فرد برای اسلام و کمک به محرومان انفاق می‌شود، اما فقر قهری ناشی از نابسامانی‌های اقتصادی جامعه و مشکلات معیشتی است و از نظر اسلام، این فقر نه تنها پذیرفته نیست، بلکه باید با آن مقابله شود. برای این فقرستیزی، زکات به مثابه مهمات است و به همه اموال تعلق می‌گیرد تا جامعه اسلامی را ارتقا دهد.

لزوم تبلیغات فراگیر برای فرهنگ سازی در امر زکات

آیت ا... علم الهدی با تأکید بر ضرورت فرهنگ سازی عمومی برای ترغیب مردم در عمل به فریضه پرداخت زکات، بیان کرد: در قرآن کریم به طور پیوسته «یؤتون الزکاة» بلافاصله پس از «اقیموا الصلاة» آمده و ذات اقدس پروردگار ارزش و شأن پرداخت زکات را هم تراز با نماز معرفی کرده است؛ بنابراین برای تشویق مردم به پرداخت زکات، باید حجم تبلیغات افزایش پیدا کند و پس از کار کارشناسی، در قالب برنامه‌ای مدون مشخص شود که چقدر از محتوای تبلیغی عناصر مؤمن و مخلص مانند ائمه جماعات و طلاب فعال در طرح هجرت یا طرح کوثر به تشویق مردم و فرهنگ سازی درباره موضوع زکات اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: سطح پرداخت زکات به برکت تقید مردم به باور‌های دینی و ارزش‎های اعتقادی رضایت بخش است، اما برای فرهنگ سازی بهتر و تشویق مردم به انجام این فریضه دینی، تبلیغات روحانیت در روستا‌ها از تعامل تبلیغاتی با صداوسیما مؤثرتر است و در فصل زکات، طلاب باید در قالب طرح‌های هجرت به روستا‌های استان اعزام شوند و با بیان مطالب و احکام دینی درباره زکات، مردم را به انجام این فریضه تشویق کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز امیدواری کرد: آنچه مهم است، تمرکز بر جذب بیشتر زکات است و در این باره، نوع تعامل دولت با کشاورزان بسیار کمک می‌کند تا کشاورزان بتوانند براساس آموزه‌های دینی از عهده این واجب شرعی برآیند و بی آنکه در تنگنا قرار بگیرند، زکات کشت سالشان را هم پرداخت کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.