صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«محمود زند مقدم» در خاک آرام گرفت

  • کد خبر: ۱۳۸۷۶۳
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷
امروز (چهاشنبه، ۱۶ آذرماه) مراسم خاکسپاری «محمود زند مقدم» برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امروز (چهاشنبه، ۱۶ آذرماه) مراسم تشییع و خاکسپاری این نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت در قطعه نام‌آوران (ردیف ۱۷ شماره ۲۶) با حضور خانواده، جمعی از روزنامه‌نگاران، دانشجویان و علاقه‌مندان به آثار او و بدون حضور چهره‌های ادبی و فرهنگی برگزار شد.

بر اساس این اعلام، مراسم یادبود او، روز جمعه (هجدهم آذرماه) از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ در مسجدالنبی واقع در خیابان ولنجک برگزار خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی درگذشت این چهره فرهنگی را تسلیت گفت.

در متن محمدمهدی اسماعیلی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- آمده است: «خبر درگذشت محقق و پژوهشگر توانا، مرحوم دکتر محمود زند مقدم موجب تالم و تاثر شد. زنده یاد زند مقدم در تمام عمر خویش، میراث‌بان هویت پر افتخار مردم سختکوش بلوچ بود و آثار درخور او از جمله مجموعه هفت جلدی حکایت بلوچ در این زمینه شایسته ارج گذاری و احترام است. اینجانب ضمن عرض تسلیت فقدان آن مرحوم به اصحاب گرانقدر دانش و اندیشه، مردم شریف بلوچستان و خانواده محترم زند مقدم، از درگاه خداوند متعال برای آن فقید رحمت واسعه و غفران الهی و برای بازماندگان معزز صبر و بردباری خواستارم.»

محمود زند مقدم متولد سال ۱۳۱۷ بود که روز ۱۴ آذرماه بر اثر ایست قلبی در ۸۴ سالگی از دنیا رفت. او دوره لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی را در دانشگاه تهران گذراند و مدرک دکتری در رشته برنامه‌ریزی منطقه‌ای را از دانشگاه دورهام انگلیس اخذ کرد. با مدرک «دکترای برنامه‌ریزی منطقه‌ای» از انگلیس، سفر‌های خود به بلوچستان را از ۱۳۴۲ شروع کرد.

او اولین‌بار به درخواست سازمان برنامه و بودجه برای بررسی وضع درآمد و هزینه خانوار بلوچ و پس از آن در سمت رئیس دفتر برنامه و بودجه در زاهدان و رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های خلیج فارس و دریای عمان انجام خدمت کرد.

زند مقدم باقی سال‌های زندگی را با هزینه شخصی در سفر به بلوچستان گذراند.

از جمله آثار او می‌توان به مجموعه هفت جلدی «حکایت بلوچ»، «از سرزمین بی‌پرنده تا قلعه»، «کره خر و نوردبون»، «آدم‌های سه قران و صناری» و «قلعه» اشاره کرد.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.