صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات دولت برای اجرای الگوی کشت تصریح کرد: بعید به نظر می‌رسد دولت بتواند الگوی کشت را برای زعفران اجرایی کند.

سعید کریم‌پور | شهرآرانیوز؛ غلامرضا میری در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه از ۱۲ سال پیش که پیاز زعفران از خراسان بزرگ خارج شد، بابت فراگیر‌شدن کشت این محصول در سایر استان‌های کشور هشدار دادیم، اظهار کرد: در این مدت هر‌چه به مجلس و نهاد ریاست جمهوری نامه ارسال کردیم که خراسان رضوی بهترین خطه برای تولید زعفران است، گوش کسی بدهکار نبود.

وی ادامه داد: به عقیده ما استان‌های دیگر از آب مکفی برای کشت سایر محصولات برخوردار بودند و کوچ زعفران مشکلاتی را برای استان ما در پی داشت. به نظر می‌رسد موضوع اجرای الگوی کشت نیز مانند سایر مسائلی که عملیاتی نشده است، عملیاتی نشود؛ چون دولت حتی اگر اراده هم کند، نمی‌تواند جلو این موضوع را بگیرد که زعفران در استان‌های دیگر کشت نشود.

میری تصریح کرد: باید توجه کرد که تفاوت درآمد محصولات دیگر با زعفران خیلی فاحش است. اکنون ۲۳ استان کشور مشغول کشت زعفران هستند. درآمد یک کشاورز از محصولات دیگر در هر هکتار ۳۰ تا ۴۰ میلین تومان است، درحالی‌که هر هکتار زعفران برای یک کشاورز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان درآمد به‌دنبال دارد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دولت فقط در صورتی می‌تواند چنین سیاستی را پیاده کند که اهرمی مناسب در اختیار داشته باشد.

میری ادامه داد: اگر زعفران هم مانند گندم توسط دولت خریده می‌شد، شاید دولت می‌توانست محصولات تولیدی دیگر استان‌ها را برای تمکین از الگوی کشت نخرد. البته باز هم باید توجه کرد که زعفران در بازار آزاد هم می‌تواند به فروش برسد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شاید اگر قیمت محصولات دیگر با زعفران برابری کند، بتوان در اجرای الگوی کشت و محدود‌کردن تولید زعفران به خراسان موفق بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.