صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بسراق شیرینی خوشمزه افغانستان + طرز تهیه و تصاویر

  • کد خبر: ۵۹۸۳۰
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵
  • ۳
مردم افغانستان شیرینی‌ها و غذاهای خوشمزه زیادی دارند. خوراکی‌های خوشمزه‌ای که مواد مورد نیاز برای تهیه آنها به تازگی در دسترس است. بسراق یکی از این شیرینی‌های خوشمزه و مقوی است که شما می‌توانید به راحتی آنها را تهیه کنید.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ بسراق یکی از شیرینی‌های پرطرفدار افغانستانی است که مردم این کشور آن را در عیدها و مراسم‌های مختلف خود تهیه می‌کنند.

مادران افغانستانی بسراق را برای فرزند و همسر مسافر خود می‌پزند، تا در راه با خوردن آن انرژی بگیرند.

مواد لازم برای تهیه بسراق:

۸ پیمانه: آرد

۲۰۰ گرم: روغن یا کره حیوانی

۲ پیمانه: شکر

۱پیمانه: شیر

۶ عدد: تخم‌مرغ

۱ قاشق چای‌خوری: بیکینگ‌پودر

۱قاشق چای‌خوری: پودر هل

۱ قاشق چای‌خوری: مایه خمیر

۱ قاشق چای‌خوری: گلاب

مقداری کمی نمک

چگونه بسراق بپزیم:

پودر خمیر مایه، پودر هل، نمک، بیکینگ‌ پودر، آرد و شکر را در ظرف ریخته و باهم مخلوط می‌کنیم تا همه مواد کاملا با هم یک‌دست شود. سپس کره یا روغن را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا یک‌دست شود. بعد تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و خمیر را ورز می‌دهیم تا جایی که روغن و تخم‌مرغ به خورد آرد برود.

 

شیر را به خمیر اضافه می‌کنیم؛ تا خمیر یک‌دست شود. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه استراحت می‌دهیم.

 

وقتی خمیر آماده شد، چانه‌ی کوچکی به اندازه‌ی یک گردو می‌گیریم، خمیر را پهن می‌کنیم.

 

خمیر پهن شده را روی یک سطحی که طرح داشته باشد را قرار می‌دهیم تا شکل بگیرد و بعد دو لبه‌ی خمیر را به‌هم می‌چسبانیم و حالت می‌دهیم یا هر شکل و طرح دلخواهی که شما دوست دارید.

بعد بسراق‌ها را در ظرفی که روغن زیادی در آن قرار دارد و روغن داغ است، سرخ می‌کنیم. شعله‌ی گاز باید کم باشد تا بسراق‌ها مغزپخت شوند.

بعد از سرخ شدنشان در یک ظرف در بسته یا کیسه‌ی پلاستیکی قرار می‌دهیم تا سفت نشوند. می‌توانید بعد از سرخ شدن، هرطور که دوست دارید بسراق‌ها را تزیین کنید و با پودر پسته یا پودر قند و اگر دوست داشتید درون شربت قرار دهید.

 

توجه داشته باشید:

چون شکر در این شیرینی وجود دارد، پس لازم است شعله‌ی گاز کم باشد. مقدار شکر را بهتر است افزایش ندهید چون در هنگام سرخ شدن زودتر طلایی می‌شود بدون اینکه مغز پخت شود.

خمیر نباید حالت چسبندگی داشته باشد یا بیش از حد عمل آمده باشد، در هر دو صورت خمیر فرم نمی‌گیرد.

امیدواریم که طرز تهیه شیرینی بسراق مورد پسند شما قرار گرفته باشد.

ویدئوی آموزش پخت بسراق

 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
خیلی جالب وخوش مزه است
محمد رضا
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
من استفاده کردم و واقعا خوش مزه هست عالیه عالی?
نسرین
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
خوب نشد یه مدل تو روستاهای ایران میپزن خوشمزه تره