صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

طلوع خورشید ماهی ۲ تنی از اعماق دریا

  • کد خبر: ۸۵۰۱۳
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲
این خورشیدماهی از گونه‌ای است که در اروپا در زمره گروه‌های در معرض خطر طبقه بندی شده است و ۳٫۲ متر (۱۰٫۵ فوت) طول، ۲٫۹ متر (۹٫۵ فوت) عرض داشت.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ «ما درباره چنین ماهی‌هایی خوانده بودیم، اما هرگز فکر نمی‌کردیم روزی واقعا بتوانیم یکی از آن‌ها را لمس کنیم.» این جمله یکی از زیست شناسان دریایی است بعد از تماشای یک خورشیدماهی غول پیکر به وزن و طول حدودی ۲ تن و ۳ متر که به نظر می‌رسد واقعا شبیه قصه هاست.

قصه‌ها و داستان سرایی‌های عجیب و غریب. به حدی فانتزی و شگفت انگیز که به نظر می‌رسد آدم در دل یکی از قصه‌های هزارو یک شب قرار دارد و حالا همان دیو طلسم شده و محبوس درون بشکه چوبی که به سطح آب می‌آید و کیسه‌ای زر به دست ماهی گیری می‌دهد، دوباره از دل آب سر بیرون نهاده و یک خورشیدماهی عظیم الجثه را گذاشته در دامان صیادان: «شما در یک قایق در وسط آب هستید، جرثقیل در حال حرکت است و ماهی وزن زیادی دارد، یک حیوان زنده متحرک.» بله، یک حیوان زنده متحرک و آن قدر عظیم و سنگین که زیست شناسان دریا می‌گویند: «ما سعی کردیم آن را در ترازوی یک تنی قرار دهیم، اما بسیار سنگین بود. ممکن بود ترازو را بشکند.»

ویدئو و تصاویری که از این جانور شگفت انگیز در این یکی، دو روز گذشته در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، حتما شما هم دیده اید. آن گونه که سرپرست آزمایشگاه زیست شناسی دریایی دانشگاه سویل در منطقه سیوتا در شمال اسپانیا می‌گوید؛ این خورشیدماهی از گونه‌ای است که در اروپا در زمره گروه‌های در معرض خطر طبقه بندی شده است و ۳٫۲ متر (۱۰٫۵ فوت) طول، ۲٫۹ متر (۹٫۵ فوت) عرض داشت.

با توجه به این اندازه‌ها و مقایسه آن با دیگر صیدها، وزن این ماهی عظیم الجثه، حدود ۲ تن (۴،۴۰۹ پوند) تخمین زده شده است. این خورشیدماهی در سواحل مدیترانه‌ای سئوتا پیدا شده است و آن گونه که گفته می‌شود صیادان این ماهی را در محفظه‌ای زیر آب متصل به قایق نگه داشتند و با رسیدن پژوهشگران به کمک جرثقیل به روی قایق آوردند. ماهی غول پیکر چند دقیقه روی قایق ماند تا زیست شناسان اندازه گیری ها، عکس‌ها و نمونه‌های DNA را برای آزمایش‌های شان گرفتند.

نکته دیگری که افزون بر ویژگی‌های منحصر به فرد این ماهی باعث واکنش‌های زیادی شد؛ این است که بنا بر گفته‌ها پس از پایان اندازه گیری ها، ماهی به آرامی در آب رها شد تا دوباره به زندگی خود در اعماق ۷۰۰ متری دریا و محل اصلی سکونتش بازگردد. انتشار این خبر در صفحه اینستاگرام گاردین، نظرات زیادی را هم از سوی کاربران خارجی زبان به دنبال داشت. کاربری نوشته است: «خیلی خوش حال شدم که سالم و سلامت دوباره به دریا برگشته است.» و دیگری مقایسه‌ای انجام داد و گفت: «پس فقط این ماهی‌های خاص به دریا برگردونده می‌شن. کاش همه ماهی‌ها به دریا برگردن و کسی اون‌ها رو نخوره!»

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.