صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معترضان و نیرو‌های امنیتی در عراق باهم به تماشای ال کلاسیکو نشستند تا بار دیگر معجزه فوتبال خودی نشان بدهد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ حکایت مستطیل سبز و حواشی اش فرق می‌کند با تمام ورزش‌هایی که در طول تاریخ معرفی شده اند. فوتبال، کوچک شده دنیای مدرن امروز است که مفاهیمی همچون رقابت، همکاری، خویشتن داری، تلاش، هدفمندی، نابرابری، رنج و همه و همه را در دل خود جای داده است.

فوتبال، مدل کوچک شده زندگی است و به همین دلیل است که قواعد و قوانین حاکم بر آن، اتفاق‌هایی که روی چمن یا خارج از آن رخ می‌دهد، تا به این اندازه برای مردم دنیا شگفت آور است. یک ضرب المثل انگلیسی می‌گوید: «اگر شغلت با فوتبال تداخل دارد، آن را رها کن!» و تصویری که چند روز پیش در رسانه‌های دنیا سروصدای زیادی به پا کرد، بی شباهت به این ضرب المثل انگلیسی نیست. در این تصویر، نیرو‌های ویژه امنیتی عراق در کنار معترضانی که برای سرکوب آن‌ها وارد عمل شده بودند، روی زمین و در خیابانی نشسته و چشم دوخته اند به صفحه‌ای که از آن فوتبال پخش می‌شود.

این اعتراض خیابانی در واکنش به نتایج انتخابات کشور عراق رخ داد، اما نه یک اعتراض مدنی تمام عیار و نه وظیفه‌ای تعریف شده؛ هیچ کدام نتوانستند جمعیت را از تماشای بازی جذاب ال کلاسیکو غافل کنند. این قاب، نمایانگر جادوی فوتبال است. هیچ ورزشی، در هیچ کجای دنیا نمی‌تواند مانند فوتبال معجزه کند و واقعیتی را به نمایش بگذارد که همه ما در زندگی بار‌ها و بار‌ها چشیده ایم. ما دویدن و نرسیدن را چشیده ایم، اینکه با وجود همه تلاش هایمان نتیجه نگیریم را نیز چشیده ایم.

ما غوغای روی سکو‌ها را بار‌ها و بار‌ها تجربه کرده ایم و گاهی بی عدالتی و سوت‌های اشتباه، امانمان را بریده است. ما گاه با به ثمر رساندن یک گل، به سقف آسمان چسبیده ایم و گاه با دریافت گلی دیگر، ریختن کاخ آرزوهایمان را به چشم دیده ایم. فریاد خوش حالی ما و آهی که به واسطه افسوس از نهادمان بلند می‌شود، تنها با معجزه فوتبال است که به فصلی مشترک میان ما و هزاران یا میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر دنیا تبدیل می‌شود. تاریخ فوتبال کشور‌های دنیا، پر از فصل‌های مشترک میان افراد مختلف است.

افرادی که در دنیای واقعی، فاصله زیادی با یکدیگر دارند و نه از جهت سن و سال و عقیده و مذهب و نه از جهت پایگاه اقتصادی و منزلت و نقش، سنخیتی با یکدیگر ندارند. فوتبال، ریشه‌های کشیده و مقاومی دارد که سر از اجتماع، اقتصاد و سیاست درآورده است و این ریشه‌ها از چنان اصالتی برخوردار است که هیچ یک از نازیبایی‌ها و ناملایمات جاری اش، ذره‌ای از اهمیت و جایگاه آن کم نمی‌کند. تصویر تماشای فوتبال به وسیله معترضان عراقی و با همراهی نیرو‌های امنیتی این کشور، بی شک به یکی از تصاویر ماندگار پیوند عمیق میان جامعه و فوتبال تبدیل خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.