صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۱۴ داستان برای شهر قصه‌گو

  • کد خبر: ۸۷۸۴۲
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
مهدی یک‌پسر - دبیر جشنواره هنر‌های شهری

تاکنون راهی طولانی پیموده‌ایم و از پس ۱۳ سال نمایش آثار هنر شهری در مشهد، تجربه‌هایی به‌دست آورده‌ایم که اکنون قرار است در چهاردهمین سال مهمانی هنرمندان در سفره آغاز قرن جدید گشوده شود. باید گذشته را سرمشق فردا قرار دهیم و برای جهان‌شهری که رؤیای شیرین برکت و کرامت را در سر دارد، فصلی جدید از کتاب هنر شهری بگشاییم.

همه ما آرزوی شهری آراسته به هنر اصیل بر تراز ممتاز داریم تا بر سواد بصری و معنوی مخاطبانمان بیفزاییم و همچنان برای شهرمان مایه افتخار و آبرو باشیم. خوب می‌دانیم که برای رسیدن به این خواسته، باید کیفیت را بر کمیت ترجیح دهیم، با کار گروهی و هم‌افزایی هنرمندان وارد میدان شویم و با بهینه‌کردن سازوکار‌ها در مدیریت‌شهری امکان حضور حرفه‌ای را فراهم کنیم. این است که خیلی‌هایمان انتظار داریم گام‌هایی بلندتر از پیش برای رشد این درخت پربار برداشته شود و ایده‌ها و راه‌حل‌های جدیدی به میدان بیاید.

دوستان شما حدود یک‌ماه است که با هم‌فکری و استفاده از تجربه به‌دنبال پاسخ همین انتظار بوده‌اند و اینک نتیجه آن را برای چهاردهمین دوره جشنواره چنین رقم زده‌اند؛ آثار هنری هنرمندان در قاب نوروزگان، جلوه‌هایی نو از تجارب ارزشمند پیشین و در ۴ بخش آذین‌های شهری و دیوارنگاری که صحنه‌ای بزرگ برای حضور همه هنرمندان است؛ آن‌ها که می‌خواهند با خلاقیتی بیش‌ازپیش رنگ‌وروی نوروزگان را بر درودیوار شهر و محله‌های آن بنشانند؛ با آراستن مناظر، مبلمان و مناظر شهری، با پیراستن خلاقانه نازیبایی‌ها، با تکثیر نماد‌های هنر اسلامی و ایرانی، در روز‌هایی که بهار و طبیعت در تلاقی روز‌های گرامی شعبان و رمضان قرار گرفته است.

امسال یادمان‌ها و هنر‌های نمایشی راهی را در پیش خواهند گرفت که به ۱۴ نقطه مهم شهر ختم می‌شود؛ مکان رویداد‌های چهارده‌گانه با محورشدن یادمان‌ها در شهر. یادمان‌های تعاملی امسال براساس یک داستان و سوژه مشخص طراحی می‌شود و پیرامون آن‌ها نمایش و سرود با همان داستان اجرا خواهد شد، تا شهر ما ۱۴ داستان را به یاد آورد و به شهری قصه‌گو تبدیل شود؛ قصه‌هایی که به آن‌ها افتخار می‌کنیم و از دریچه آن‌ها با زائران حرم مطهر رضوی گفتگو خواهیم کرد.

اما افزودن پیشوند «بین‌المللی» دیگر اتفاق این دوره است. باور همه ما این است که مشهدی‌ها از پیشگامان هنر شهری در ایران عزیز هستند. پس گفتن از رقابت بین‌المللی کاستن از حضور ایشان نیست. زیرا آن‌قدر توانمند شده‌اند تا به هماوردی با هنرمندانی فراتر از جغرافیای خود بیندیشند، همچنان‌که سخن‌راندن از جهان‌شهر نیز نیازمند حضور و ارتباط جهانی است.

همه ما مشهدالرضایی‌ها دوست داریم که شهرمان میعادگاه عرض ارادت هنرمندان اقوام و ملت‌های گوناگون به ساحت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) با والاترین آثار باشد و همان‌گونه که اینجا پایتخت دل‌هاست، نقطه‌ای کانونی در هنر فاخر شهری باشد.

پس این‌بار همه ما از طراح و نقاش و معمار و مجسمه‌ساز، تا نویسنده و بازیگر و تولیدکننده محتوا، در گروه‌های حرفه‌ای جمع می‌شویم و شانه‌به‌شانه هنرمندان دیگر شهر‌ها و کشور‌ها توانمندی‌مان را در ترازی بالاتر اثبات خواهیم کرد و با طراحی و اجرای فضا‌های مفهومی داستان‌دار، اتفاقی جدید را برای شهرمان می‌سازیم. امید است به مدد الهی با چنین اتفاقی بر رونق فرهنگ و هنر شهرمان بیفزایم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.