صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

با وجود ادامه روز‌های آلوده مشهد هنوز تدبیری برای این وضعیت اندیشیده نشده است.

لاله‌سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ درحالی که دیروز کیفیت هوای مشهد در چهارمین روز متوالی آلوده بود و در وضعیت هشدار قرار گرفت، هنوز خبری از برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوای مشهد نیست. به گفته مدیر محیط زیست و توسعه پایدار دفتر فنی استانداری خراسان رضوی، برای برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوای مشهد باید درخواستی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مطرح شود، اما تاکنون درخواستی با این مضمون به دفتر فنی استانداری نرسیده است.

بیش از یک دهه است که معضل آلودگی هوای مشهد نفس شهر را بریده است. بعد از انتشار سیاهه آلودگی هوای مشهد از سوی شهرداری در سال گذشته، انتظار می‌رفت حرکت لاک پشتی برای تصویب طرح جامع آلودگی هوای مشهد سرعت بیشتری به خود بگیرد. رفت وبرگشت طرح جامع آلودگی هوای مشهد برای بررسی و به روزرسانی از یک سو و نبود درخواست به‌موقع دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبنی بر تصویب ضرب الاجل لازم برای برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوای شهر از سوی دیگر باعث شد تا قصه پرغصه بی تدبیری برای آلودگی هوای مشهد همچنان ادامه یابد.

ابلاغ سیاهه انتشار آلودگی هوا به دستگاه‌ها

دراین باره، مدیر محیط زیست و توسعه پایدار دفتر فنی استانداری خراسان رضوی گفت: در جلسات کارگروه اضطرار آلودگی هوا سهم دستگاه‌ها و ادارات مختلف از آلودگی هوای مشهد را به تفکیک منابع ثابت و متغیر بررسی و موارد ذکرشده در مطالعات سیاهه انتشار آلودگی هوا را به دستگاه‌ها اعلام کردیم.

حسین فکور در گفتگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه در این جلسات سهم آلودگی هوا به تفکیک حمل ونقل، نیروگاه ها، مشترکان خانگی و تجاری مشخص شده است، افزود: در همان جلسات این موضوع‌ها تصویب و طبق همان صورت جلسه به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه به استناد این مصوبه دستگاه‌ها موظف به رعایت نکات مختلف برای کاهش آلودگی هوا هستند، بیان کرد: مسئول نظارت بر رعایت استانداردها، اداره کل محیط زیست و مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد هستند.

وی اظهار کرد: برای برگزاری کمیته کاهش آلودگی هوا در شرایط معمول باید از اداره کل محیط زیست استان پیش نویس درخواست ارائه شودو به محض دریافت درخواست، برگزاری جلسه در دستورکار قرار خواهد گرفت.
فکور تأکید کرد: جلسات کمیته فنی و جلسات مربوط به موضوع سوخت در شهر مشهد هفته‌ای یک بار برگزار می‌شود، اما جلسه مربوط به برگزاری کارگروه یادشده مدتی است برگزار نشده است.

مدیر محیط زیست و توسعه پایدار دفتر فنی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه به طور عمده در ۶ ماه دوم هر سال که میزان آلودگی بیشتر است یک جلسه اضطرار کاهش آلودگی هوا در محل استانداری برگزار می‌کنیم، افزود: زمانی که آلودگی هوا به حدی می‌رسد که نیاز به برگزاری جلسه اضطرار احساس می‌شود، با چرخه قانونی جداگانه‌ای جلسه اضطرار برگزار می‌شود.

تشکیل ساختاری با عنوان کنترل و پایش آلودگی هوای مشهد

مدیر اجرایی مرکز پالایش آلاینده‌های محیط زیست شهرداری مشهد نیز با بیان اینکه به دنبال ایجاد ساختاری با عنوان کنترل و پایش آلودگی هوای این شهر هستیم، افزود: علاوه بر این، سیاهه انتشار آلودگی هوای مشهد نیز در سال آینده به‌روزرسانی می‌شود.

رضا اسماعیلی به خبرنگار ما گفت: در سال ۱۳۹۹ بعد از اینکه سیاهه انتشار آلودگی هوا را به نتیجه رساندیم، لایحه‌ای را با عنوان کنترل و پایش آلودگی هوای مشهد به شورای اسلامی شهر مشهد ارائه دادیم.
وی ادامه داد: این لایحه در صحن علنی شورا تصویب و به سازمان‌های دیگر ابلاغ شد و درحال برقراری هماهنگی برای ایجاد ساختاری هستیم که دارای دبیرخانه، دبیر و مسئول پیگیری باشد تا سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف را دراین زمینه هم فکر و متحد کنیم.

وی با بیان اینکه این کار با همکاری اداره کل محیط زیست استان، شهرداری مشهد و استانداری درحال انجام است، افزود: این ساختار باتوجه به نتایج سیاهه انتشار به صورت بومی برای مشهد، وظایفی را برای هر یک از دستگاه‌ها مشخص خواهد کرد.
اسماعیلی گفت: اکنون در راستای تحقق این هدف نشست‌های مشترکی برگزار و ذیل آن تفاهم نامه‌ای برای امضا تنظیم شده است.

به روزرسانی سیاهه انتشار آلودگی هوا در سال آینده

مدیر اجرایی مرکز پالایش آلاینده‌های محیط زیست شهرداری مشهد افزود:عامل تشدید وضعیت وارونگی هوا و تخلیه نشدن آلاینده‌ها از شهر، وارونگی دمایی است که درحال وقوع در شهر است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.