صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حسین حسامی - رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای اسلامی شهر مشهد

حذف تبصره‌های مربوط به شهرداری‌ها از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بسیار نگران کننده است؛ به خصوص برای کلان شهر مشهد مقدس به عنوان وسیع‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر کشور پس از پایتخت که در مسیر تبدیل شدن به جهان شهر، نیازمند توجه بیش از پیش به مؤلفه‌های جهانی است؛

ازجمله در توسعه حمل ونقل درون شهری (مترو، منوریل و...)، طرح‌های زیرساختی در حوزه آبی شهر و راه اندازی تصفیه خانه‌های شهری که یکی از چالش‌های بزرگ کشور است، آلودگی محیط زیست و سایر حوزه‌های کلان و تأثیرگذار ملی که به دلیل زیرساختی بودنشان، حمایت دولت به عنوان پشتوانه برنامه‌های توسعه شهری باید نمود بیشتری در این حوزه‌ها داشته باشد و تنهاگذاشتن شهرداری در مواجهه با این مشکلات، تبعات فراگیری را به دنبال خواهد داشت.

از این رو جای خالی نماینده مشهد به عنوان دومین کلان شهر کشور در جلسات بررسی لوایح بودجه کاملا محسوس است و انتظار داریم درحالی که ظرفیت‌های قانونی وجود دارد، مسئولان مرتبط از آن‌ها به بهترین وجه استفاده کنند و پیگیر بودجه ملی مشهد و زیارت باشند. برای مثال کمیسیون خاص امور کلان شهر‌ها در هیئت دولت که براساس تبصره ماده ۶ آیین نامه داخلی هیئت دولت تشکیل شده است، برای بررسی و هماهنگی مسائل و مشکلات کلان شهر تهران و سایر کلان شهر‌ها ایجاد شده است.

این کمیسیون به دلیل حضور اعضای مرتبط با اکثر حوزه‌های مشکلات شهری ازجمله وزیران راه وشهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو،  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، وزارت ورزش وجوانان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اداری واستخدامی کشور، معاونان برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی استان ها، ظرفیت بسیار گسترده‌ای برای حل مشکلات شهری و پیگیری خواسته‌ها دارد.

همچنین مجمع شهرداران کلان شهر‌ها که در سال۱۳۷۸ با موافقت و تصویب شهرداران کلان شهر‌های منتخب نخستین دوره شورای اسلامی کلان شهر‌ها با هدف انتقال تجارب و حفظ حقوق و منافع مشترک و عمومی شهرداری‌های کلان شهر‌ها در راستای پیشبرد اهداف و تقویت مدیریت شهری در کلان شهر مشهد تشکیل شد، ظرفیتی قابل اتکا برای پیگیری حقوق کلان شهرهاست.

دبیرخانه این مجمع در سال۱۳۸۵ با درخواست شهردار وقت تهران و تصویب شهرداران کلان شهر‌ها به منظور ارتقای جایگاه دبیرخانه کلان شهر‌ها و همچنین مرکزیت اداری سیاسی به تهران منتقل و شهردار تهران به عنوان دبیر مجمع انتخاب شد و البته اینک به «دبیرکل مجمع» تغییر نام پیدا کرده است.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، نه فقط به عنوان شهردار پایتخت که به عنوان نماینده شهرداری‌های کل کشور در همه این نشست‌ها حضور دارد. البته شهردار تهران پیگیری‌هایی کرده است؛ با این حال در شورای اسلامی شهر مشهد از طریق شورای عالی استان‌ها نیز پیگیر حقوق شهر مشهد مقدس هستیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.