بلوکیان: برخی حرف‌ها در رابطه با مهاجران ناثواب و خطرناک است عروس کشان به سبک عبدالحمید خراسانی | فرمانده حامی طالبان برای چهارمین بار ازدواج کرد + فیلم ابراز نگرانی سازمان ملل از بازداشت، شکنجه و قتل نظامیان حکومت پیشین توسط طالبان تشدید محدودیت‌ها و ادامه بازداشت‌ گسترده خبرنگاران در افغانستان توسط طالبان ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز + جزئیات ویدئو | استقبال مهاجران افغانستانی مقیم مشهد از تیم ملی فوتسال افغانستان ویدئو | استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران هرات را بر عهده گرفت عکس‌هایی از مراسم تشییع پیکر شهدای حمله به مسجد شیعیان در هرات راه آهن ایران برای حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه مجددا اعلام آمادگی کرد کاظمی‌قمی، کرزی و عبدالله حمله به شیعیان در هرات را محکوم کردند ویدئو | شناسایی خانواده شهید «نسیم افغانی» پس از سال‌ها گمنامی سفارت ایران در کابل حمله تروریستی هرات را محکوم کرد تمجید وحید شمسایی از عملکرد افغانستان در جام ملت‌های آسیا + فیلم شهادت ۷ نمازگزار در حمله افراد مسلح ناشناس به مسجد امام زمان (عج) در هرات صعود چهارپله‌ای فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان: از شادی ملت خوب افغانستان خوشحال هستم ویدئو | شادی مردم هرات پس از راهیابی تیم ملی فوتسال افغانستان به جام جهانی ویدئو | هیجان گزارشگر افغانستانی پس از صعود تیم ملی فوتسال کشورش به جام جهانی نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و قرقیزستان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واکسن رایگان سرخک برای افغانستانی‌های ۹ تا ۳۰ ماه

  • کد خبر: ۱۰۵۹۳۸
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
واکسن رایگان سرخک برای افغانستانی‌های ۹ تا ۳۰ ماه
رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به دلیل طغیان بیماری سرخک در افغانستان، اتباع این کشور در گروه سنی نه ماهه تا ۳۰ سال به صورت رایگان واکسن سرخک را دریافت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر زهرا نهبندانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهترین اقدام در زمان طغیان بیماری، افزایش سطح ایمنی بدن با انجام واکسیناسیون است، خاطر نشان کرد: حداقل میزان پوشش واکسیناسیون در جامعه باید ۹۵درصد باشد.

وی ادامه داد: بنابراین اگر سطح پوشش واکسیناسیون کمتر از این مقدار باشد، احتمال طغیان بیماری وجود دارد؛ از همین رو کودکان زیر ۵ سال با ملیت ایرانی اگر سابقه واکسیناسیون ناقص دارند نیز باید در اولین زمان نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری‌های سرخک و سرخجه از بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن هستند که در سال‌های دور و قبل از کاربرد وسیع واکسیناسیون مرگ و میر و عوارض قابل توجهی در سلامت جوامع ایجاد می‌کردند، عنوان کرد: سرخک در کودکان زیر ۵ سال و افراد با ضعف سیستم ایمنی با شدت بیشتری همراه است و بیماری سرخجه در دوران بارداری می‌تواند عوارض غیر قابل جبران روی جنین ایجاد نماید.

وی ادامه داد: بیماری‌های سرخک و سرخجه دو بیماری ویروسی حاد هستند که از دیر باز به عنوان بیماری دوران کودکی شناخته می‌شوند.

دکتر زهرا نهبندانی بیان کرد: بعد از دورۀ نهفتگی که به طور معمول برای سرخک حدود ۱۲-۱۰ روز طول می‌کشد (این دوره می‌تواند ۱۸-۷ روز باشد) علائم مقدماتی شامل تب، خستگی، سرفه، آب ریزش از بینی و التهاب ملتحمه در افراد فاقد ایمنی به بیماری ظاهر می‌شود.

دکتر نهبندانی بیان کرد: در بعضی موارد ابتلا به بیماری سرخک باعث عوارض شامل اوتیت مدیا، عفونت گوش میانی، پنومونی، اسهال، تشنج ناشی از تب، و آنسفالیت می‌شود و عوارض کمتر شایع شامل سوءتغذیه، کاهش پروتئین، تشنج و صدمه مغزی است در صورتی که درمان بیماری به سرعت انجام نگیرد این عوارض می‌تواند منجر به مرگ در طی یک ماهه اول بعد از شروع راش شود.

وی افزود: میزان کُشندگی بیماری سرخک در کشور‌های در حال توسعه در حدود ۳ تا ۵ درصد تخمین زده می‌شود و ممکن است در مناطق خاصی که بیماری در حالت اپیدمی است بیش از ۱۰ درصد باشد. سوءتغذیه و بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی عوامل خطری هستند که در عوارض و مرگ نقش دارند.

وی گفت: واکسن سرخک و سرخچه حاوی ویروس زندۀ ضعیف شده است. در بهترین حالت، آنتی بادی علیه سرخک؛ در تقریباً ۸۵ درصد کودکان واکسینه شده در سن ۹ ماهگی، ۹۵ درصد کودکان واکسینه شده در ۱۲ ماهگی و ۹۸ درصد افراد واکسینه شده در ۱۵ ماهگی ایجاد می‌شود.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->