مخالفت پارلمان دانمارک با به رسمیت شناختن کشور فلسطین شهادت ۷۲ آواره فلسطینی در ۴۸ ساعت گذشته (۸ خرداد ۱۴۰۳) نشست امروز شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به رفح برگزار می‌شود (۸ خرداد ۱۴۰۳) پوتین: ناتو باید بداند که با چه چیزی بازی می‌کند قالیباف: جهان دیگر تحمل جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را ندارد حماس: جامعه جهانی تصمیم قاطعی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند پرچم فلسطین در پارلمان فرانسه به اهتزاز درآمد حمله موشکی به یک کشتی در غرب یمن (۸ خرداد ۱۴۰۳) تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف نوار غزه (۸ خرداد ۱۴۰۳) طرح تحریم رژیم صهیونیستی توسط اتحادیه اروپا برای اولین‌بار اسپانیا، ایرلند و نروژ کشور فلسطین را به رسمیت شناختند ویدئو | فیلمی از هلی کوپتر رئیس جمهور قبل از سقوط ذبیح‌الله مجاهد از ایران خواست برای به‌رسمیت‌شناختن طالبان پیش‌قدم شود سفیر ایران در مسکو: راه گسترش همکاری‌ها با روسیه ادامه خواهد یافت سخنگوی قوه‌قضائیه: پرونده فساد در فوتبال در مرحله احضار متهمان است | حکم قطعی وزیر سابق جهادکشاورزی صادر شد قیمت عجیب «کفن» در بهشت‌زهرا (س) تهران مقتدی صدر از دولت عراق خواست سفیر آمریکا را اخراج کند و سفارت را ببندد دستاورد‌های دولت سیزدهم باید به‌درستی تبیین شود همسر شهید امیرعبداللهیان در دیدار وزیر خارجه عمان: ایشان علاقه‌مند به توسعه روابط با عمان بود + فیلم نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد اعلام شد (۸ خرداد ۱۴۰۳) + لینک
سرخط خبرها

خطیب زاده: تنفس طولانی به نفع مذاکرات نیست

  • کد خبر: ۱۰۶۰۹۶
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
خطیب زاده: تنفس طولانی به نفع مذاکرات نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران و اتحادیه اروپا در این امر مشترک بودند که این طولانی شدن تنفس به نفع گفت‌وگوها نیست و مناسب است که هرچه زودتر این تنفس با یک دیدار حضوری تازه شود و این موضوع در دستور کار است.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید خطیب‌زاده در نشست مطبوعاتی هفتگی خود، ضمن گرامیداشت روز قدر در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان گفت: امیدواریم راهپیمایی روز قدس که از سوی امام خمینی (ره) بنیان گذاشته شد، توسط ملل آزاده و ملت مسلمان در کشور‌های آزاده باشکوه‌تر از هر سال برگزار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد بازگشت هیات‌های مذاکره‌کننده به مذاکرات، اظهار کرد: در گفتگو‌ها آنچه که مربوط به ایران، اتحادیه اروپا، روسیه و چین بوده تمام شده است. هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها، آنچه را که باقی مانده بین ایران و ایالات متحده را از طریق خود در حال پیش بردن است. البته هر دو طرف ایران و اتحادیه اروپا یعنی آقای امیرعبداللهیان و آقای بورل، در این امر مشترک بودند که طولانی شدن تنفس به نفع گفتگو‌ها نیست و مناسب است که هرچه زودتر این تنفس با یک دیدار حضوری تازه شود.

وی تصریح کرد: هنوز تصمیمی در خصوص اینکه این دیدار در کجا انجام شود و در چه سطحی باشد گرفته نشده، ولی در دستور کار است آنچه که مهم است این است که این گفتگو‌ها از روزی که تنفس برقرار شده متوقف نشده و ادامه دارد.

دوره پنجم گفتگو‌های ایران و عربستان برگزار شد

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درمورد دور پنجم گفتگو‌های ایران و عربستان در بغداد، تصریح کرد: دوره پنجم گفتگو‌های ایران و عربستان سعودی با تلاش‌هایی که دولت عراق انجام داده بود و همچنین تمهیدات و مساعدت‌هایی که دولت عمان انجام داد در روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: گفتگو‌ها در چارچوب‌هایی که از قبل پیش‌بینی شده بود رو به جلو است. در این دیدار تمام موارد به صورت جدی مورد گفتگو‌ها قرار گرفت. می‌توان گفت که اگر این گفتگو‌ها به سطح سیاسی درجه یک ارتقاء پیدا کند می‌توان انتظار داشت که به سرعت شاهد پیشرفته جدی در حوزه‌های مختلف مورد گفتگو در چارچوب این مذاکرات باشیم.

نگرانی جدی ایران در مورد تنش‌ها در مرز دوغارون به هیات حاکمه افغانستان اعلام شد

خطیب‌زاده با اشاره به تنش‌های ایجاد شده میان ایران و افغانستان در مرز دوغارون، بیان داشت: مرزداران غیور ما در مرز‌های ایران و افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان، ناآشنایی احتمالی برخی از مامورین مرزی که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در مرز‌های ایران مستقر کرده است با خویشتن داری رفتار کرده است.

وی ادامه داد: البته این موضوع و تکرار این موضوع جای نگرانی دارد؛ ضمن اینکه مرزداران ما دستور و ماموریت دارند که از هرگونه تردد غیر قانونی توسط هر کسی جلوگیری کند. در عین حال ما همواره آمادگی داریم که تعالیم لازم را به مرزداران افغانستان در خصوص شناسایی نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ای در مرز‌ها بدهیم. ایران در این زمینه نگرانی جدی دارد و ما این را به هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان اعلام کردیم.

انتقال سانتریفیوژ‌ها بعد از خرابکاری، با اطلاع آژانس انجام شد

خطیب‌زاده درخصوص انتقال سانتریفیوژها، گفت: ایران عضو ان. پی. تی است و معاهده عدم اشاعه را پذیرفته و انتقال سانتریفیوژ‌ها بعد از خرابکاری با اعلام و اطلاع آژانس، به محل امنی صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: ما در چهارچوب معاهده عدم اشاعه این اجازه را داریم که در چارچوب نیاز‌های خودمان هر اقدامی را زیر نظر آژانس انجام بدهیم. اجازه بدهید نیاز‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تعریف شود و بر اساس آن برنامه ما انجام خواهد شد.

«گروه اقدام سریع و مرکز ملی فضای مجازی» حملات سایبری را ردیابی می‌کنند

وی در خصوص حمله سایبری خنثی شده شب گذشته به ایران، گفت: ما فقدان جدی در خصوص قوانین آمره بین المللی در حوزه سایبری را احساس می‌کنیم. کشور‌های مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده است که در این حوزه‌ها برخی قوانین و مقررات را به یک تفاهم‌نامه جهان شمول تبدیل کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: متاسفانه روزانه تا چند هزار حمله سایبری به تارنما‌ها و پایگاه‌ها و موسسات و وزارتخانه‌های مختلف در ایران صورت می‌گیرد والبته واقعیت امر این است که ردیابی آن‌ها کار ساده‌ای نیست؛ کما اینکه آن‌هایی که بعضاً ایران را متهم می‌کنند و گمانه‌زنی‌هایی از سر خیالی و طراحی انجام می‌دهند.

خطیب‌زاده تاکید کرد: ما این موضوع را از طریق گروه اقدام سریع در ایران پیگیری می‌کنیم و مرکز ملی فضای مجازی هم این موضوع را در دستور کار دارد. آنچه که دیشب اتفاق افتاده جدایی از این چندهزار حمله روزانه نیست.

ایران میزبان نشست سه جانبه با ترکیه و آذربایجان خواهد بود

وی درباره سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به باکو بیان داشت: پروژه‌های مشترک زیادی بین ایران و جمهوری آذربایجان طی چند ماه اخیر تعریف شده است سفر‌ها در سطوح مختلف انجام شده و دعوت در سطح روسای دو کشور به صورت متقابل انجام شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ایران میزبان نشست سه جانبه با ترکیه و آذربایجان خواهد بود که در حال پیگیری است. سفر‌های اقتصادی فقط به وزارت خارجه محدود نمی‌شود و توسط وزرا نیز پیگیری شده است.

خطیب‌زاده با بیان اینکه موضع ایران در خصوص جنگ اوکراین روشن است ما مخالف جنگ هستیم، گفت: جنگ را راه حل نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم از طریق گفت‌وگو و مسیرهای دیپلماتیک این جنگ باید به پایان برسد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه وزیر خارجه اوکراین و مقامات اوکراین از روز اول از موضع ایران آگاهی داشتند، گفت: سیاست ایران د رمورد جنگ اوکراین، سیاست جامعی است، ریشه‌های این جنگ به ده‌ها سال قبل بر می‌گردد، ریشه این جنگ توسط ناتو با محوریت آمریکا بر علیه روسیه آغاز شد که باید به آن توجه جدی داشت. جنگ اقتصادی، جنگ اطلاعاتی و جنگ سیاسی ابعاد مختلف این جنگ برخلاف توافق فی‌مابین است.

خطیب‌زاده تأکید کرد: طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه نمی‌تواند موافق جنگ باشد؛ ضمن اینکه به عنوان کشوری که سال‌ها هدف تحریم‌های یک‌جانبه بوده نمی‌تواند تحریم‌های یک جانبه علیه یک کشور را هم به رسمیت بشناسند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->